Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
патан тести.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
115.44 Кб
Скачать

Підсумковий модульний контроль №1

На медичних факультетах представлено у вигляді підсумкового модульного контролю (ПМК-1), на стоматологічному факультеті - у вигляді семестрового заліку (за всіма теоретичними питаннями трьох попередніх заліків з описанням макро- та мікропрепаратів і використання тестових завдань «Крок-1. Загальна патоморфологія. Стоматологія» на паперових носіях – 30 тестових завдань.

              1. При електронномікроскопічному дослідженні біоптату печінки виявлено, що між численними мітохондріями знаходиться велика кількість плоских цистерн і бульбашок з секреторними гранулами, стінки яких утворені мембранами. Про гіперплазію якої ультраструктури йдеться?

  1. 11Апарату Гольджі

  2. Піноцитозних бульбашок

  3. Ендоплазматичного ретикулуму

  4. Лізосом

  5. Мікротрубочок

              1. Чоловік 38 років, раптово померлого, на розтині в задній стінці лівого шлуночку серця виявлений інфаркт міокарду. Які найбільш можливі зміни в будові кардіоміоцитів можна побачити у вогнищі інфаркту мікроскопічно?

  1. Жирова дистрофія

  2. 11Каріолізис

  3. Вуглеводна дистрофія

  4. Звапніння

  5. Білкова дистрофія

              1. У дитини з діагностованою дифтерією зіву, померлої від гострої серцевої недостатності, на розтині виявлено, що порожнини серця розширені в поперечнику. М'яз серця тьмяний, в'ялий, на розрізі строкатий, з жовтуватими ділянками. У цитоплазмі деяких кардіоміоцитів із збереженою цитоплазмою виявляються дрібні вакуолі. На заморожених зрізах вакуолі забарвлюються суданом III в оранжевий колір. Який вид дистрофії виявлений в кардіоміоцитах?

  1. Вуглеводна

  2. Балонна

  3. 11Жирова

  4. Гіаліново-краплинна

  5. Гідропічна

              1. На розтині трупа хворого, що страждав лейкозом і померлого від наростаючої хронічної анемії, серце збільшене в розмірах, м'яз серця на розрізі тьмяний, в'ялий, блідо-сірого кольору, під ендокардом визначаються жовті плями і смуги. Який патологічний процес розвинувся в серці?

  1. Вакуольна дистрофія.

  2. Гіаліново-краплинна дистрофія.

  3. 11Паренхіматозна жирова дистрофія

  4. Мезенхімальна жирова дистрофія.

  5. Робоча гіпертрофія

              1. У померлого від хронічної серцево-судинної недостатності на розтині виявлено "тигрове серце". З боку ендокарду виражене жовто-біле покреслення, міокард тьмяний, глинисто-жовтий. Який процес зумовив дану патологію?