Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
analitichna_geometria_1_kurs.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
13.03.2015
Размер:
1.38 Mб
Скачать

Список позначень

Т – теоретична частина

П – практична частина

Ср – самостійна робота за темою

Кр – контрольна робота за темою

І – індивідуальне завдання

К – колоквіум

С – самостійна робота

Додаток

ПОЛОЖЕННЯ

про атестацію навчальних досягнень

студентів І курсу фізико-математичного факультету

спеціальність: 6.040201. – Математика* в умовах дії модульно-рейтингової системи оцінювання з аналітичної геометрії

  1. Атестація навчальних досягнень студентів І курсу фізико-математичного факультету проводиться з метою стимулювання їх активної і систематичної аудиторної і позааудиторної самостійної навчальної роботи протягом навчального року, підвищення ефективності контролю та забезпечення об’єктивності оцінювання знань, навичок та умінь студентів.

  2. Перед початком вивчення навчального матеріалу кожного модуля навчальної дисципліни всі студенти мають бути ознайомлені з методичними матеріалами, де вказані: тривалість вивчення модуля, кількість і тематика обов’язкових навчальних робіт і термін їх проведення; термін і форма проведення контрольної роботи та критерії оцінювання всіх видів звітності.

  3. Атестація кожного студента проводиться згідно звіту.

  4. Атестація проводиться з дисципліни, навчальний матеріал якої об’єднано у два модулі на семестр, проводиться двічі на семестр згідно розкладу.

  5. Атестаційною оцінкою є оцінка навчальних досягнень студента за модуль, яка відповідає сумі набраних студентом рейтингових балів за вивчення навчального матеріалу модуля. Сума рейтингових балів за вивчення модуля повинна об’єктивно відображати рівень засвоєння студентом відповідного навчального матеріалу, виконанню ним усіх видів навчальної діяльності, передбачених робочою програмою з дисципліни і результати модульної контрольної роботи. З цією метою проводиться систематичний контроль за виконанням кожним студентом усіх зазначених видів навчальної діяльності та їх оцінювання.

  6. Викладач повинен доводити до відома кожного студента його атестаційну оцінку й обґрунтовувати її. Особлива увага приділяється студентам, що мають незадовільні оцінки за результатами атестацій. Результати атестацій навчальних досягнень студентів повідомляються на кафедрі та в деканат.

  7. Якщо студент з поважних причин, що підтверджуються відповідними документами (тобто за наявності медичної довідки, яка зареєстрована у медпункті університету), не виконав модульну контрольну роботу у встановлені терміни, то він має право пройти модульний контроль у 10-денний термін і отримати відповідну атестаційну оцінку.

  8. Повторна атестація студентів, які за наслідками атестацій мають незадовільні оцінки, не допускається.

Положення

Про семестровий контроль

Студентів і курсу фізико-математичного факультету

Спеціальність: 6.040201. – Математика* в умовах дії модульно-рейтингової системи організації навчального процесу

  1. Семестровий контроль з навчальної дисципліни проводиться у формі семестрового екзамену або заліку за обсягом навчального матеріалу, визначеного навчальною програмою, і в терміни, встановлені навчальним планом.

  2. Студент вважається допущеним до семестрового контролю (екзамену, заліку), якщо він виконав усі види робіт, передбачені навчальною програмою за семестр і має семестровий рейтинг не менше 60 балів.

  3. Студенти отримують без проходження семестрового контролю:

При складанні екзамену або диференційованого заліку:

90-100 – «відмінно»

75-89 – «добре»

60-74 – «задовільно»

35-59 – «незадовільно»

При складанні недиференційованого заліку:

60-100 – «зараховано»

35-60 – «не зараховано»

Менше 35 – студент не допускається до підсумкового контролю

Рішення про виставлення оцінок без проходження семестрового контролю приймає викладач з обов’язковим інформуванням про це студента до початку заліково-екзаменаційної сесії. Екзаменатор виставляє оцінку такому студенту в екзаменаційну (залікову) відомість та залікову книжку до початку заліково-екзаменаційної сесії.

  1. Студенти, які з навчальної дисципліни мають семестровий рейтинговий бал, який їх не задовольняє, мають право підвищити свій підсумковий рейтинговий бал шляхом складання екзамену.

  2. Студенти, семестровий рейтинг яких становить менше 35 балів, до підсумкового контролю (екзамену, заліку) не допускаються і підлягають відрахуванню з університету за невиконання вимог навчального плану та графіка навчального процесу або допущений до повторного вивчення курсу.

Рішення про відрахування студента з університету приймається на підставі ухвали кафедри математики та письмового подання декана факультету.

  1. Студенти, які мають семестровий рейтинг від 30 до 56 балів допускаються до підсумкового контролю (екзамену, заліку).

  2. Студенти складають курсові екзамени й заліки лише в період заліково-екзаменаційної сесії, передбаченої навчальним планом і графіком навчального процесу. Екзамени й заліки проводяться згідно з розкладом, який доводиться до відома студентів за місяць до початку сесії.

Як виняток, через поважні причини (хвороба студента, надзвичайні сімейні обставини), що підтверджені відповідними документами, деканат може визначити індивідуальні терміни складання екзаменів та заліків та перескладання змістового модуля.

  1. Студенти, що не склали екзамен (залік) повинні звернутися до декану за дозволом на перескладання. Перескладання екзамену (заліку) можливе перший раз викладачеві та другий раз комісії згідно графіка.

4

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]