Скачиваний:
33
Добавлен:
26.04.2021
Размер:
10.35 Mб
Скачать

1.5. Дії дсп при встановленні маршрутів

Задавання основних поїзних маршрутів проводиться шляхом натискання початкової та кінцевої поїзних кнопок; задавання основних маневрових марш­рутів – шляхом натискання початкової та кінцевої маневрових кнопок.

Задавання варіантних маршрутів проводиться шляхом послідовного натис­кання поїзної або маневрової початкової кнопки, проміжних кнопок маневрових світлофорів за трасою варіанту, який задається і відповідної (поїзної або маневрової) кінцевої кнопки. Якщо натисканням проміжних маневрових кнопок не вдається набрати всі необхідні варіанти маршрутів, у відповідних місцях на пульті-маніпуляторі встановлюються спеціальні варіантні кнопки, які і визна­ча­ють вибраний варіант маршруту.

Кнопки, які позначені літером світлофору, можуть використовуватися в якості початкових, кінцевих і проміжних залежно від маршруту, який задається.

Поїзні, маневрові та варіантні кнопки, для кращої орієнтації на пульті-маніпуляторі розміщуються окремими групами у порядку зростання номерів літерів сигналів.

Для поїзних світлофорів, які не мають маневрових показів встановлю­ються, як правило, тільки поїзні кнопки.

Для поїзних світлофорів, які мають маневрові показання, встановлюються поїзні і маневрові кнопки.

Для всіх маневрових світлофорів в горловині станції встановлюється по одній кнопці.

Для маневрових світлофорів з колій, на які є маршрут прийому, встанов­люється маневрова кнопка, а для визначення кінця маршруту прийому встанов­люється кінцева поїзна кнопка.

Для визначення кінця поїзних маршрутів на перегін встановлюється кін­цева кнопка поїзних маршрутів.

Кнопкам присвоюються наступні назви:

  • кнопкам маневрових світлофорів присвоюється літер світлофору (для світлофора М6 - кнопка М6) у поїзних світлофорів - маневровій кнопці присвоюється літер світлофору, а для поїзної в назві до літеру світлофору додається літера "Н" (для світлофора Н8 - кнопки, Н8, Н8Н);

  • кінцевій поїзній кнопці колії, спеціалізованої для прийому поїздів в одному напрямку, присвоюється літер колії (для 11 колії - кнопка 11П);

  • варіантній кнопці присвоюється номенклатура стрілок, між якими вона розміщена (варіантна кнопка 4/6);

  • кінцевій поїзній кнопці, яка встановлює відправлення поїзда на перегін, спеціалізований в одному напрямі, присвоюється літер рейкового кола перегону - кнопка НУ (якщо немає сигналу Чд або Нд).

Управління запрошувальними вогнями здійснюється двохпозиційними, без фіксації в натиснутому положенні, кнопками, які пломбуються. Кнопка "Відміна набору" використовується при помилковому натисканні початкової кнопки марш­руту. Для відміни заданого маршруту необхідно спочатку натиснути кнопку "Від­міна маршруту", після чого натиснути початкову кнопку маршруту. При на­тисканні першої з цих кнопок на табло загорається мигаюча лампочка "Відміна", при натисканні другої кнопки світлофор закривається і вмикається блок витримки часу, після закінчення якого маршрут розмикається. Витримка часу при відміні маршруту залежить від його категорії (маневровий чи поїзний) та стану перед­маршрутної дільниці. При несправному стані маршрутного набору, коли натис­кання маршрутних кнопок не спричиняє встановлення маршруту, використо­вується кнопка "Допоміжне управління". У цьому режимі стрілки за маршрутом встановлюються за допомогою індивідуальних стрілочних комутаторів.

Для зниження яскравості світіння світлофорних ламп є кнопка "День-Ніч". Яскравість світіння лампочок табло встановлюється кнопкою "Табло". Автома­тична очистка стрілок вмикається кнопкою "Очистка". Інтенсивність очистки встановлюється шляхом додаткового натискання кнопки "Режим II", або "Режим III". Для ручного запуску резервної електростанції є кнопки "Пуск" і "Стоп".