Скачиваний:
33
Добавлен:
26.04.2021
Размер:
10.35 Mб
Скачать

3.1.4. Лінійно-колійний телефонний зв’язок (лкз)

Лінійно-колійний зв’язок організовується у межах дистанцій колії за прин­ципом постанційного зв'язку і призначений для оперативного управління лінійни­ми працівниками дистанції колії та їх переговорів між собою. На дільницях з ін­тенсивним рухом поїздів допускається організація ЛКЗ за диспетчерським прин­ципом.

Рис. 3.3 Організація лінійно-колійного зв'язку

3.1.5. Вагонний диспетчерський телефонний зв’язок

Зв’язок ВДЗ організовується за типом диспетчерського і проектується для вантажонапружених напрямків та дільниць зі значною вантажною роботою. В ко­ло ВДЗ вмикають апарати технічних контор станцій зі значною вантажною робо­тою, ДСП, ДНЦ, диспетчерів транспортних відділів заводів чи інших підпри­ємств, що мають під’їзні колії. У дирекції залізниці зазвичай організовують одне коло ВДЗ, при більших об’ємах вантажної роботи – кола ВДЗ різних напрямків.

3.1.6. Службово-диспетчерський телефонний зв’язок (сдз)

СДЗ організовується у межах дистанції сигналізації і зв’язку та служить для переговорів працівників дистанції з лінійними електромеханіками на дільни­цях залізниць обладнаних автоблокуванням з інтенсивним рухом поїздів та всіх дільницях обладнаних диспетчерською централізацією. Зв’язок СДЗ організову­ється за типом диспетчерського зв’язку. Апарати проміжних пунктів СДЗ вста­новлюють в робочих приміщеннях електромеханіків (у релейних приміщеннях ЕЦ, ДЦ), на квартирах електромеханіків. Коло СДЗ вмикається у секцію зв’язку ДНЦ (на дільницях з ДЦ).

Рис. 3.4 Організація службового телефонного зв'язку

3.1.7 Поїзний міжстанційний телефонний зв’язок (мжз)

Зв’язок МЖЗ організується окремими провідниками із встановленням кін­цевих телефонних апаратів або вмикається в комутатори ДСП при телефонних за­собах зв’язку і автоблокуванні; при напівавтоматичному блокуванні – провідника­ми блокування. У коло МЖЗ вмикаються тільки апарати ДСП, чергових на роз’їз­дах, колійних постах. На дільницях залізниць з кабельними лініями зв’язку коло МЖЗ вмикають в апаратуру станційного зв’язку ДСП, чергових на роз'їздах, ко­лійних постах. Для можливості резервування кола перегінного зв’язку коло МЖЗ заводять у приміщення зупинних пунктів, в будки на переїздах та переговорні колонки перегінного зв’язку.

3.1.8. Перегінний телефонний зв’язок (пгз)

Зв’язок ПГЗ призначений для переговорів працівників, які знаходяться на перегоні з ДСП, що обмежують даний перегін. Крім того, ПГЗ використовується для зв’язку з ДНЦ, енергодиспетчером, з ПЧ та ШЧ. ПГЗ організується на дільни­цях доріг з інтенсивним рухом поїздів, обладнаних автоблокуванням і на всіх дільницях з кабельними лініями зв’язку. На дільницях з ДЦ з’єднання кола ПГЗ з колами ПДЗ, ЕДЗ, ЛПЗ та СЕМ відбувається автоматично без участі ДСП через спеціально виділене обхідне коло ОПГЗ.

Рис. 3.5 Організація перегінного телефонного зв’язку

3.1.9. Квитковий диспетчерський зв’язок (кдз)

Квитковий диспетчерський зв’язок (КДЗ) організовується на дільницях для зв’язку диспетчера з продажу квитків із касирами. Для цього виду використову­ється окреме коло зв’язку.

3.1.10. Інформаційний зв’язок для передачі відомостей про підходи поїздів до сортувальних станцій

Інформаційний зв’язок організовується між сортувальними та найближчи­ми до них відносно напряму вхідного потоку поїздів дільничними і вантажними станціями. На сортувальних станціях телефонні апарати встановлюються у тех­нічних конторах парків прибуття. Там ж встановлюються персональні комп’ю­тери для передачі відомостей.