Скачиваний:
33
Добавлен:
26.04.2021
Размер:
10.35 Mб
Скачать

Міністерство ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ України

Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В.Лазаряна

Кафедра "Автоматика, телемеханіка та зв’язок"

Кафедра "Транспортні технології" Львівської філії

Автоматика, телемеханіка та зв’язок

Методичні вказівки до виконання курсової роботи

Дніпропетровськ ‑ 2012

УДК 656.25

Укладачі:

Абросимов Юрій Дмитрович

Возняк Олег Михайлович

Гаврилюк Володимир Ілліч

Кізяков Валер’ян Якович

Рецензенти:

Заступник начальника служби сигналізації та зв’язку Придніпровської залізниці В. В. Мелешко, доцент Л. О. Домницький (ДІІТ)

Автоматика, телемеханіка та зв’язок [Текст]: Методичні вказівки з виконання курсової роботи. / Дніпропетр. нац. ун-т залізнич. трансп. імені акад. В. Лазаряна; Укл.: Ю. Д. Абросімов, О. М. Возняк, В. І. Гаврилюк, В. Я. Кізяков – Д., 2012. – 49 с.

Методичні вказівки містять завдання на курсову роботу з дисципліни "Автоматика, телемеханіка і зв’язок", наведені основні теоретичні відомості з курсу, подані вказівки щодо складу та змісту пояснювальної записки і графічного матеріалу.

Методичні вказівки призначені для студентів напряму підготовки 6.070102 "Транспортні технології" денної та безвідривної форм навчання.

Іл. 29. Табл. 6. Бібліогр.: 10 назв.

Абросимов Ю. Д. та ін., укладання, 2012

Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна, редагування, оригінал-макет, 2012

Загальні методичні вказівки

Предмет "Автоматика, телемеханіка та зв’язок" є предметом, який студен­ти напряму підготовки 6.070102 "Транспортні технології" денної форми навчання вивчають, згідно робочої програми 2000 року, протягом 6-го та 7‑го семестрів. Курсову роботу виконують у 7 семестрі.

Студенти безвідривної від виробництва форми навчання зазначеного нап­ряму підготовки вивчають предмет "Автоматика, телемеханіка та зв’язок" у 8 та 9 семестрах. Курсову роботу виконують у 8 семестрі. Дана курсова робота узагаль­нює та систематизує знання студентів, отриманих ними при вивченні дисципліни.

Метою роботи є:

1. Узагальнення та закріплення теоретичних знань з принципів побудови, об­ласті застосування та техніко-економічній ефективності станційних, перегін­них і локомотивних систем автоматики та телемеханіки, а також видів засобів зв’язку, що застосовуються на залізницях, їх призначення, специфіку застосування, відмінностей між ними.

2. Отримання загальних навиків проектування систем залізничної автоматики.

3. Розвиток творчих здібностей при аналізі систем, а також при узагальненні та викладенні технічного матеріалу.

При викладенні матеріалу курсової роботи необхідно старатися отримати наступні позитивні якості технічного проекту:

1. Стислість, логічність та послідовність викладення опановуваного матеріалу, відсутність повторів.

2. Конкретність описання питань, які висвітлюються, з необхідним посиланням на свої схеми, ілюстрації та літературні джерела.

3. Обґрунтування всіх прийнятих рішень.

Основною вимогою є самостійна та творча переробка, узагальнення та вик­ладення матеріалу з навчальної та технічної літератури. Переписування тексту з літератури, методичних вказівок та конспекту лекцій неприпустимо.