Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БССВ чІІ_затверджений.doc
Скачиваний:
118
Добавлен:
30.08.2020
Размер:
1.84 Mб
Скачать

6.2. Підготовка зустрічного бою

423. У замислі на бій (дії) командир батальйону (роти) повинен передбачити можливість виникнення зустрічного бою в обороні – під час проведення контратак і знищення повітряних (морських) десантів; у наступі – під час відбиття контратак, зустрічі з резервами противника, які висуваються; під час маршу – у передбаченні вступу в бій з противником.

У замислі на зустрічний бій командир батальйону (роти) визначає: рубежі можливої зустрічі з противником; напрямок головного удару і вид маневру; способи розгрому противника, який висувається (наступає) (якого противника, де, у якій послідовності та як розгромити з визначенням порядку вогневого ураження і заходів для введення його в оману); основні питання захисту підрозділів; бойовий порядок.

424. Із зав’язкою бою головною (боковою) похідною заставою або при одержанні завдання на розгром противника в зустрічному бою командир передового загону (авангарду) висувається до головної (бокової) похідної застави та на основі результатів бою, особистих спостережень і даних розвідки швидко оцінює обстановку, приймає (уточнює) рішення на зустрічний бій, ставить (уточнює) завдання підрозділам, дає вказівки з організації взаємодії, а також уживає заходів щодо заборони обходу противником своїх флангів.

425. Завдання в першу чергу ставляться (уточнюються) головній (боковій) похідній заставі, артилерії і підрозділам, які ведуть розвідку.

Під час постановки завдань командир батальйону в бойовому наказі (бойовому розпорядженні), як правило, вказує (уточнює):

головній (боковій) похідній заставі – склад, маршрут руху, який рубіж і до якого часу захопити та утримувати для забезпечення розгортання головних сил, а також порядок дій з початком їх атаки;

підрозділам приданої артилерії, мінометній батареї, гранатометному підрозділу – завдання щодо підтримки бою головною (боковою) похідною заставою і головних сил, сигнали на їх зайняття і відкриття вогню, райони вогневих позицій, порядок переміщення;

механізованим (танковим) ротам – найближче завдання і напрямок продовження наступу, рубіж переходу в атаку, час атаки і маршрут виходу на рубіж переходу в атаку, хто підтримує;

резерву – склад, маршрут, напрямок і порядок переміщення;

протитанковому підрозділу – завдання щодо прикриття флангів або танконебезпечних напрямків, вогневі позиції (рубежі розгортання), час їх зайняття, порядок відкриття і припинення вогню, а також порядок переміщення;

426. Під час постановки завдань командир роти, призначеної в головну (бокову) похідну заставу, у бойовому наказі вказує:

головному дозору – склад, бойове завдання, порядок дій під час зустрічі з противником і доповіді про обстановку;

механізованим (танковим) взводам – бойове завдання, порядок дій під час зустрічі з противником;

підрозділам підсилення – завдання, до виконання яких бути готовими, місце в похідному і бойовому порядках роти.

427. Командир батальйону (роти), який діє в складі головних сил бригади (полку, батальйону), під час постановки завдань механізованим (танковим) підрозділам вказує бойове завдання, рубіж і час переходу в атаку.