Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktychni zan'att'a.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
169.47 Кб
Скачать

Методичні рекомендації

Це практичне заняття не є складним, однак вимагає певного часу для підготовки. Важливо, щоб науковий текст (або уривок із тексту) був обов’язково філологічного спрямування. Не забувайте вказати вихідні дані дібраного вами уривку.

Вивчіть правила скорочення слів. На занятті можливе проведення самостійної роботи на знання цих правил. Підготуйтеся до неї.

Практичне заняття № 7

Тема: ОФОРМЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ

ПЛАН

1. Курсова робота. Структура курсової роботи.

2. Основні вимоги до змісту й оформлення курсової роботи. Захист курсової роботи.

3. Дипломна робота, її роль у підготовці спеціаліста. Структура дипломної роботи.

4. Вимоги до змісту й оформлення дипломної роботи.

Завдання

1. Підготуйте усні відповіді на кожне питання плану заняття.

2. Ознайомтеся з минулорічними зразками курсових та дипломних робіт, випишіть з кількох (1 – 2 роботи) зразок обґрунтування актуальності дослідження, розмежування його предмету та об’єкту. Обов’язково зауважте тему наукової розвідки.

3. Підготуйтеся до виконання тестової роботи.

Література

Основна:

1. ГОСТ 7.1-84. – Введ. 01.01.86. Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления. – М., 1985. – 71 с.

2. Коломієць В. О. Як виконувати курсову роботу: Метод. посібник для студентів вищих педагог. навч. Закладів / В. Коломієць. – К., 2003. – 69 с.

3. Курсовые и дипломные работы: От выбора темы до защиты: Справочное пособие / И. Кузнецов. – Мн., 2003. – 416 с.

4. Методичні вказівки до написання та захисту творчих дипломних робіт з економічної проблематики преси / І. Гузирь. – К., 1997. – 23 с.

5. Шейко В. М., Кушнаренко Н. М. Організація та методика науково-дослідницької діяльності: Підручник для вищих навчальних закладів. – К., 2002. – С. 11-17.

Конспекти лекцій.

Додаткова:

1. Дикий Н.А., Халатов А.А. Основы научных исследований / Н. Дикий, А. Халатов. – К., 1985. –

223 с.

2. Здобувачу наукового ступеня [Текст]: методичні рекомендаціі / А. Сьомін. – Миколаїв, 2002. –

184 с.

3. Справочник научного работника: Архивы, документы, исследователь [Текст]: справочное издание / Ю. Гроссман, В. Кутик. – 2-е изд., перераб. и доп. – Л., 1983. – 500 с.

4. Эко У. Как написать дипломную работу. Гуманитарные науки: Учебно-метод. пособие / Пер. с итал. – М.: Книжный Дом «Університет», 2003. – 240 с.

Методичні рекомендації

Готуючи завдання, пам’ятайте, що курсовий та дипломний проект студента – це важливі форми активізації процесу засвоєння знань. Дані види роботи допомагають систематизувати отримані теоретичні знання з вивченої дисципліни, перевірити їх якість, оволодіти первинними навичками проведення наукових розвідок та досліджень. Від того, наскільки повно ви засвоїте теоретичний матеріал, необхідний для успішного написання та захисту наукової розвідки, буде залежати практичний результат.

Зверніть увагу на завдання №2. З матеріалами та зразками курсових і дипломних проектів ви зможете ознайомитися в лаборантській кафедри журналістики. Переглядаючи зразки виконаних робіт, зосередьтеся на їх структурі та оформленні. Не забувайте і про теми наукових розвідок, перегляньте те, як обґрунтовано їх актуальність та практичну значущість. Перечитайте висновки, звертаючи увагу на системність, лаконізм, чіткість передачі думок та основних положень. За наявності висновків до окремих розділів, окресліть їх відмінність від загальних висновків до роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]