Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktychni zan'att'a.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
169.47 Кб
Скачать

Література

1. Животко А. П. Історія української преси / А. Животко. – К., 1999. – 368 с.

2. Михайлин І. Л. Історія української журналістики: Підручник. Частина перша: Від журналістики в Україні до української журналістики / І. Михайлин. – Х., 2000. – 278 с.

3. Михайлин І. Л. методологічні проблеми історії української журналістики // Наукові записки Інституту журналістики / І. Михайлин. – 2002. – т. 8. – С. 22-34.

4. Нечиталюк М. Про «дві науки» в журналістиці (полемічні замітки) // Збірник праць Науково-дослідного центру періодики / М. Нечиталюк. – Л., 2003. – Випуск 11. – с. 844-852.

5. Нечиталюк М. Ф. На шляху до багатотомної історії української журналістики // Українська періодика: історія і сучасність: Доп. та повід. четвертої Всеукр. наук.-теорет. конф. 19-20 лютого 1997 р.

/ М. Романюк. – Л., 1997. – С. 12-20.

6. Романюк М. Українське пресознавство на порозі XXI століття / М. Романюк. – Л., 2000. – С. 18.

7. Тернопільський Ю. Українська преса з перспективи 150-ліття / Ю. Тернопільський. – Джерсі Ситі, 1974. – С. 10.

8. Словник української мови / [ред.-упоряд. І. Білодід]. – К: Наукова думка, 1975. – т. 6. – С. 325.

Методичні рекомендації

Підготовка до практичного заняття повинна бути серйозною. Потрібно не тільки прочитати конспект, але й вивчити правила оформлення бібліографії.

При виконанні практичних письмових завдань керуйтеся такими порадами. Виконуючи завдання для №6, оберіть одну тему для картки. Намалюйте картки у зошиті і внесіть до них потрібну інформацію.

Наприклад:

«Подібно до того, як раніше, в епоху графосфери, вивчення історії літератури було необхідним складником гуманітарної освіти, в епоху ЗМІ курс історії журналістики здійснює культурно-просвітницьку функцію, яка раніше належала історико-літературним курсам»

[Трыков В. П. История зарубежной журналистики: От истоков до Второй мировой войны: учеб. пособие / Валерий Трыков. – М.: Инфомедиа Паблишерз, 2007. – С. 5].

ПАМФЛЕТ (англ. pamjiet від гр. pan – усе, phlego – палю) один з найголовніших жанрів соціальної критики, злободенний гостро сатиричний твір, викривальний пафос якого спрямований на нещадне осміяння суспільна шкідливих явищ, організацій і відомих осіб.

[Новий тлумачний словник української мови: У 3-х т. / Укл. В. Яременко, О. Сліпушко. – К., 2007. – Т. 2. – С. 380]

Складаючи або виписуючи речення з цитатою, не забувайте оформити цитату за правилами і зробити посилання на першоджерело.

Наприклад: Питання про час і місце зародження загальної науки про журналістику має, на наш погляд, дискусійний характер. Автори першого теоретичного курсу «Українська журналістика на тлі доби», виданого у 1993 році в Мюнхені, Ольгерд Бочковський і Степан Сірополко дотримуються погляду, що «Батьківщиною теорії журналізму доводиться визнати Німеччину» [1, с. 67].

1. Бочковський О., Сірополко С. Українська журналістика на тлі доби: (історія, демократичний досвід, нові завдання) / О. Борковський, С. Сірополко – Мюнхен: УТГІ , 1993. – 280 с.

«Сучасний журналіст це людина зі смаком...» [3, с. 189].

3. Основи масово-інформаційної діяльності: Підручник / А. З. Москаленко, Л. В. Губерський,

В. Ф. Іванов. – К., 1999. – 634 с.

На занятті передбачається проведення самостійної роботи , до якої входитиме завдання: оформити за правилами бібліографічного опису подану інформацію. Для підготовки варто скористатися документами ДСТУ, поданими у кінці методчики.

Наприклад: У Сумах в 2006 році другим виданням вийшов навчально-методичний посібник професора педуніверситету Володимира Іванченка «Ораторське мистецтво» (видавництво «Світанок», 145 сторінок).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]