Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktychni zan'att'a.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
169.47 Кб
Скачать

Практичне заняття № 8 Тема: наукова доповідь

Практичне заняття побудоване у формі студентської науково-практичної конференції. Заслуховування доповідей буде проводитися відповідно до попередньо визначеного порядку. Активна участь в обговоренні заохочується та оцінюється додатковими балами.

Завдання

1. Підготуйте виступ з використанням ілюстративних матеріалів, ТЗН тощо.

2. Принесіть на практичне заняття самостійні роботи і всі види завдань, які не встигли виконати вчасно.

Література

Основна:

1. ГОСТ 7.1-84. – Введ. 01.01.86. Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления. – М., 1985. – 71 с.

2. Коломієць В. О. Як виконувати курсову роботу: Метод. посібник для студентів вищих педагог. навч. Закладів / В. Коломієць. – К., 2003. – 69 с.

3. Курсовые и дипломные работы: От выбора темы до защиты: Справочное пособие / И. Кузнецов. – Мн., 2003. – 416 с.

4. Методичні вказівки до написання та захисту творчих дипломних робіт з економічної проблематики преси / І. Гузирь. – К., 1997. – 23 с.

5. Шейко В. М., Кушнаренко Н. М. Організація та методика науково-дослідницької діяльності: Підручник для вищих навчальних закладів. – К., 2002. – С. 11-17.

Конспекти лекцій.

Додаткова:

1. Дикий Н.А., Халатов А.А. Основы научных исследований / Н. Дикий, А. Халатов. – К., 1985. –

223 с.

2. Здобувачу наукового ступеня [Текст]: методичні рекомендаціі / А. Сьомін. – Миколаїв, 2002. –

184 с.

3. Справочник научного работника: Архивы, документы, исследователь [Текст]: справочное издание / Ю. Гроссман, В. Кутик. – 2-е изд., перераб. и доп. – Л., 1983. – 500 с.

4. Эко У. Как написать дипломную работу. Гуманитарные науки: Учебно-метод. пособие / Пер. с итал. – М.: Книжный Дом «Університет», 2003. – 240 с.

Методичні рекомендації

Останнє заняття є підсумковим, тому до нього слід ретельно підготуватися: перевірити наявність конспектів усіх лекцій, виконаних домашніх та індивідуальних завдань, самостійних робіт, змістових модулів тощо. Доцільно підрахувати свої бали.

На заняття потрібно принести залікові книжки.

Студенти, які за попередніми підрахунками не виконали мінімум, необхідний для заліку, а значить, не набрали 60 балів або не виконали весь обсяг обов’язкових робіт (позитивні оцінки за змістові модулі, самостійні роботи), повинні підготуватися до залікової контрольної роботи. З цією метою слід не тільки повторити теоретичний матеріал, що вивчався протягом семестру, але й переглянути виконання домашніх та індивідуальних завдань, поданих до кожного практичного заняття.

Під час виступу намагайтеся якомога повніше та цілісніше представити власну наукову розвідку. Доповідь має бути вдало продуманою, відзначатися лаконізмом, критичністю, полемічністю та аргументованістю викладених у ній фактів. При підготовці зважайте на те, що інформація, представлена у доповіді, розрахована на підготовлену авдиторію, готову до сприйняття, обговорення та розв’язання проблем. Максимальний результат буде досягнуто, якщо студенти будуть завчасно ознайомлені з текстом доповіді. Тоді можна очікувати активного обговорення, аргументованої критики, посутніх доповнень і плідно вираженого рішення. Для досягнення останнього також доцільним стане використання різноманітних засобів унаочнення (у тому числі й ТЗН).

З метою уникання помилок при підготовці виступу та у ході його представлення варто ознайомитися з додатковою літературою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]