Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дизайн в рекламе, шпоры по стилям.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
269.31 Кб
Скачать
  1. Японська модель у дизайні рекламі: особливості пластичної мови та універсальність графічного формоутворення у глобальному полі діяльності

Японізм (від фр. Japonisme) — напрям у європейському мистецтві XIX cтоліття, що склався під впливом японської кольорової ксилографії (укійо-е) і художніх ремесел. Мотиви, техніка і подача кольору в японському мистецтві відбилося на творчості таких знаменитих європейських митців, як Мане, Гоген, ван Гог та решти імпресіоністів. Значний вплив японізм мав також на мистецтво стилю модерн і на кубізм.

Форми композиції: зображення окремо стоячої людини (речі) — ніби «обрізаного» рамкою картини об'єкта; або зображення фігури, яка стоїть на передньому плані полотна; асиметрична побудова картини; вкрай заглиблені у далечінь діагоналі; «заґратовані» картини за допомогою дерев та іншого.

У японцев особое отношение к природе, поэтому японский стиль ассоциируется с природными цветами, преимущественно в светлой гамме: оттенки бежевого, белый, кремовый, молочный. Японский стиль позволяет поместить в пространство все, что выдержано в минималистском духе. Он совершенно ни к чему не обязывает. Важно просто соблюдать цветовую гамму и определенную направленность дизайна.