Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТИ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать
  1. Правила виконання креслення плати друкованої.

Креслення друкованої плати виконується відповідно до вимог, встановлених

ГОСТ2.417-91. Основні вимоги:

  • Креслення іменують:”Плата друкована”.

  • Креслення вик. у масштабах 4:1, 2:1, 1:1.

  • На кресленнях дозволяється наносити прямокутну координатну сітку суцільними тонкими лініями з кроками 2,5; 1,25; 0,625 мм.

  • На кресленні зображують одну проекцію з друкованими провідниками та отворами. Допускаються виконувати додаткові вигляди з частковим зображенням рисунка, які полегшують читання креслення.

  • На кресленні плати отвори показують спрощено – одним колом. Якщо відстань між отворами кратна кроку координатної сітки, то отвори розміщують на її вузлах. Оозміри отворів, їх кількість, розміри контактних площадок та інші відомості розміщують у таблиці на кресленні.

  • Окремі друковані елементи допускається штрихувати.

  • Провідники завширшки менш ніж 2,5мм зображують суцільною товстою лінією, яка збігається з віссю симетрії провідника. Дійсна ширина вказується у тихнічних вимогах. Провідники завширшки більш ніж 2,5 мм зображують двома лініями.

  • На кресленні плати розміри зазначають:

- за ГОСТ 2.307- 68,

- нанесенням координатної сітки у прямокутній або полярній системі координат,

- комбінованим методом за допомогою розмірних та відносних ліній та координатної сітки в прямокутній або полярній системі координат.

  • Зображення друкованої плати, яка має елементи, що повторюються, допускається виконувати не повністю. В цьому випадку треба вказати закономірність розташування таких елементів.

Технічні вимоги розміщують у такій послідовності:

  • Друковану плату виготовити … методом.

  • Друкована плата повинна відповідати ГОСТ 23752-79, група жорсткості …

  • Крок координатої сітки … мм.

  • Розміри для довідок.

  • Покриття … .

Побудова та принцип роботи ферида.

Ферид має зовнішній магніт з матеріалу з прямокутною петлею гістерезису. Керувальні обмотки ферида – X та Y – поділено на дві частини (рис. 1).

Обмотка Xо має 2n витків й намотана на один кінець балона, а обмотка Xдn витків, намотаних зустрічно обмотці Xо – на інший кінець балона. Обмотка Yд має n витків й намотаних зустрічно обмотці Xо , а Yо – 2n витків, намотаних в той же бік, що й обмотка Xо . Таке ввімкнення називається диференціальним. Для замикання контактів треба до обмоток Xо + Xд та Yо + Yд подати імпульс струму однієї полярності. У такому разі утворюються основні магніторушійні сили (МРС) AWXO та AW й додаткові – AW та AW. Додаткова МРС AW направлена зустрічно AW , а AW – зустрічно AWXO . Оскільки кількість витків основних обмоток перевищує кількість витків додаткових обмоток,

результуюча МРС буде направлена у відповідності з напрямком основних обмоток, тому обидва зовнішні магніти перемагнічуються в одному напрямку. Магнітний потік, який проходить через контакти, намагнічує їх. Кінці пластин створюють протилежні полюси й притягуються, а контакт замикається (рис. 2). Для розмикання контактів достатньо подати в одну із обмоток імпульс тієї ж полярності, що й для замикання контактів.

На рис. 3 показано розмикання контактів, якщо імпульс струму проходить через обмотки Xо та Xд . У цьому випадку МРС AW перемагнічує

другий зовнішній магніт в протилежному напрямку. Кінці контактних пластин намагнічуються однаково (полюсами SS) й тому розштовхуються.можливе виключення й обмотками Yо та Yд . При цьому перемагнічується магніт 2. Кінці контактних пластин намагнічуються однаково (полюси NN) й тому контакти розштовхуються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]