Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТИ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать
  1. Фонд соціального страхування від нещасних випадків.

Страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків – некомерційна самоврядна організація, що діє на підставі статуту, який затверджується її правлінням.

Управління Фондом здійснюється на паритетній основі державою, представниками застрахованих осіб і роботодавців. Безпосереднє управління Фондом здійснюють його правління та виконавча дирекція. До складу правління Фонду включаються представники трьох представ­ницьких сторін: держави; застрахованих осіб; роботодавців.

Представники держави призначаються Кабінетом Міністрів України, а представники застрахованих осіб і роботодавців обираються (делегуються) об'єднаннями профспілок та роботодавців, які мають статус всеукраїнських. Порядок виборів (делегування) представників визначається кожним об'єднанням самостійно.

Від кожної із трьох представницьких сторін, призначається і обирається (делегується) по 15 членів правління Фонду з вирішальним голосом та по 5 їх дублерів, які за тимчасової відсутності членів правління за рішенням голови правління цього Фонду виконують їх обов'язки.

  1. Скільки поштових відправлень може обслужити поштове підприємство за 8-ми годинний робочий день, якщо в ньому нараховується 10 поштових операторів, а середня продуктивність одного оператора – 20 поштових відправлень на годину?

БІЛЕТ 19

. Які типи стабілізаторів напруги вам відомі?

Стабілізатори напруги за принципом роботи поділяються на такі типи:

електромеханічні

ферорезонансні

тиристорні

релейні

з підмагнічуванням трансформатора

Принцип дії електромеханічнних стабілізаторів напруги

Електричні стабілізатори мережевої напруги електромеханічного типу - це система з використанням електродвигуна, автотрансформатора та системи керування двигуном. Такі стабілізатори дозволяють безперервно та плавно регулювати вихідну напругу без викривлення синусоідальної форми. Також їх ще називають сервопривідними стабілізаторами напруги та електромеханічними стабілізаторами напруги.

Принцип дії ферорезонансних (магніторезонансних) стабілізаторів напруги

Ферорезонансні (магніторезонансні) стабілізатори мережевої напруги побудовані на основі використання ефекту ферорезонансу (магніторезонансу) напруги у контурі трансформатор - конденсатор, який забезпечує безперервне регулювання вихідної напруги у певних межах зміни навантаження.

Принцип дії тиристорних стабілізаторів напруги

Принцип стабілізації однофазних тиристорних стабілізаторів електричної напруги полягає в автоматичному перемиканні секцій (обмоток) автотрансформатора (або трансформатора) за допомогою силових ключей – тиристорів.

Принцип дії релейних стабілізаторів напруги

Принцип стабілізації однофазних релейних стабілізаторів електричної напруги подібний принципу дії тиристорних – перемикання додаткових обмоток здійснюється за допомогою силових реле.

Принцип дії стабілізатора напруги з підмагніченням трансформатора

Стабілізатори напруги з підмагніченням трансформатора засновано на компенсації зміни напруги мережі шляхом регулювання коефіцієнта трансформації за рахунок місцевого підмагнічування сердечника автотрансформаторів. Такі автотрасформатори мають спеціально зроблений магнітопривід та систему обмоток. Підмагнічення здійснюється за допомогою напівпровідникового (тиристорного) регулятора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]