Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТИ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать
  1. Державний пожежний нагляд

Державний пожежний нагляд за станом пожежної безпеки в насе­лених пунктах і на об'єктах незалежно від форм власності здійснюється відповідно до чинного законодавства державною пожежною охороною в порядку, встановлю­ваному Кабінетом Міністрів України.

Органи державного пожежного нагляду не залежать від будь-яких господ­дарських органів, об'єднань громадян, політичних формувань, органів державної виконавчої влади, органів місцевого та регіонального самоврядування.

Контроль за виконанням правил пожежної безпеки під час про­ектування, технічного переоснащення, будівництва, реконструкції та експлуатації об'єктів іноземних фірм та спільних підприємств ре­гулюється чинним законодавством або умовами, передбаченими дого­ворами сторін, якщо вони не суперечать чинному законодавству.

На об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а також вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян.

  1. Мінімальна кодова відстань d0=8. Скільки помилок може виявляти такий код?

d0=8

БІЛЕТ 16

Що називається спектральною діаграмою електричного сигналу? Спектральна діаграма повного телевізійного сигналу системи кольорового телебачення СЕКАМ.

Спектральною діаграмою називається така діаграма, яка показує на яких частотах передається електричний сигнал на виході того чи іншого пристрою, тобто вказує на залежність амплітуди вихідного сигналу від частоти.

Пояснити суть принципу синхронного часового мультиплексування.

Режим комутації часових каналів, який грунтується на принципі синхронного часового мультиплексування під час передавання інформації від одного вузла комутації до іншого, є відомим як синхронний режим перенесення STM (Synchronous Transfer Mode).

Під мультиплексуванням у цифрових мережах розуміють поєднання п низькошвидкісних цифрових потоків у один високошвидкісний потік.Мультиплексування застосовують з метою більш ефективного використання пропускної здатності лінії зв'язку, що зумовило вжиток у термінології зв'язківців також понять «ущільнення», «розподілення» лінії зв'язку.

Вихідні цифрові потоки, які формуються в результаті роботи різних мережевих застосувань (від різних служб), можуть істотно відрізнятися за своєю природою. Це й передавання постійного бітового потоку, передавання файлів даних, мовленнєвих і відеосигналів в цифровій формі. Таким чином, мультиплексування забезпечує ще й адаптацію середовища передавання лінії зв'язку до великої кількості різнорідних мережевих додатків.

Цифровий потік кожного застосування є сигналом, що відповідає критеріям та показникам певного інформаційного повідомлення, яке необхідно передати. Часове синхронне мультиплексування полягає в тому, що вся смуга середовища поширення сигналів в лінії зв'язку на короткий проміжок часу, тривалістю Т, почергово надається сигналам п застосувань. Зазначений проміжок часу називають «тайм-слотом», інтервал Т = п-г, який відповідає л тайм-слотам, називають циклом передавання. Характерною особливістю синхронного часового мультиплексування є те, що в мультиплексному сигналі кожному початковому сигналу відповідає тайм-слот із чітко фіксованим порядковим номером у межах циклу передавання Т . Слід зазначити, що завдяки мультиплексуванню для сигналу мультимедійного застосування (голос + відео + дані) надають відразу декілька тайм-слотів.

Пристрій, який приймає декілька потоків від різних застосувань (голос, відео, дані) й передає їх у лінію у вигляді мультиплексного сигналу, називають мультиплексором (MUX), а пристрій, який виконує зворотну функцію на іншому кінці лінії, — демультиплексором (DEMUX). MUX і DEMUX повинні працювати синхронно й синфазно, так як тайм-слоти відносно Т на вході й на виході лінії зв'язку повинні збігатися. З цією метою використовують пристрої з високим стандартом частоти, які називають таймерами. Зазвичай, у системах двобічного (дуплексного) зв'язку функції мультиплексування й демультиплексування поєднують у одному пристрої, який також називають мультиплексором.

Сучасні мультиплексори розподілення часу є канало-утворювальним обладнанням. їх основна відмінність від традиційних систем ущільнення з імпульсно-кодовою модуляцією полягає в тому, що:

  • мультиплексори дають змогу передавати в лінію цифрові потоки різних швидкостей (від різних джерел), тому вони ще називаються гнучкими мульти­плексорами;

мультиплексори, які мають властивість «долучення/ виокремлення» (drop & insert), дозволяють відокремити від загального потоку частину сигналів або додавати сигнали до спільного лінійного потоку. Це дає змогу будувати мережі складної топології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]