Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТИ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать
  1. Призначення регістрів положення та переміщення.

У регістрі положення зберігається та частина інформації про місце знаходження будь-якої рухомої станції, що дозволяє ЦКСМ доставити виклик станції. Регістр положення містить міжнародний ідентифікаційний номер рухомого абонента. Він використовується для впізнавання рухомої станції в центрі автентифікації. Практично регістр положення являє собою довідкову базу даних про постійно прописаних у мережі абонентів. У ній містяться пізнавальні номери і адреси, а також параметри дійсності абонентів, склад послуг зв’язку, спеціальна інформація про маршрутизацію. Ведеться реєстрація про роумінг (блукання) абонента, включаючи дані про тимчасовий ідентифікаційний номер рухомого абонента у відповідному регістрі переміщення.

До даних, що містяться в регістрі положення, мають дистанційний доступ усі ЦКСМ і регістри переміщення мережі і, якщо в мережі є декілька регістрів положення, у базі даних міститься тільки один запис про абонента, тому кожен регістр положення являє собою певну частину загальної бази даних мережі про абонентів. До бази даних можуть одержати доступ ЦКСМ чи регістри переміщення, що відносяться до інших мереж, у рамках забезпечення міжмережного роумінгу абонентів.

Другий основний пристрій, що забезпечує контроль за пересуванням рухомої станції з зони в зону – регістр переміщення. За його допомогою досягається функціонування рухомої станції за межами зони, контрольованої регістром положення. Коли в процесі переміщення рухома станція переходить із зони дії одного контроллера базових станцій, що поєднує групу групу базових станцій, у зону дії іншого, вона реєструється новим контроллером, і в регістр переміщення заноситься інформація про номер області зв’язку, яка забезпечить доставку викликів рухомій станції. Для збереження даних, що знаходяться в регістрах положення і переміщення, у випадку збоїв, передбачено захист пристроїв пам’яті цих регістрів. Регістр переміщення містить такі ж дані, як і регістр положення, однак ці дані містяться в регістрі переміщення тільки доти, поки абонент знаходиться в зоні, контрольованій регістром переміщення.

Кожен регістр переміщення містить дані про абонентів декількох географічних зон. Коли рухомий абонент перміщується з однієї географічної зони в іншу, дані про його місце розташування автоматично оновлюються в регістрі переміщення. Якщо “стара” і “нова” географічна зона знаходяться під керуванням різних регістрів переміщення, то дані на старому регістрі переміщення стираються після їхнього копіювання в новий регістр. Поточна адреса регістра переміщення абонента, що міститься в регістрі положення, також оновлюється.

Що називають продукцією поштового зв’язку?

Продукцією поштового зв'язку називають сукупний корисний ефект від приймання, перевезення та доставляння поштових відправлень. В її створенні беруть участь підприємства, які приймають та видають поштові відправлення, займаються перевезенням та доставкою пошти. Продукцію вимірюють обсягом вихідного поштового обміну (кількістю прийнятих листів, бандеролей, посилок, грошових пе­реказів, періодичних видань тощо), що відображає рівень попиту і задоволення потреб населення і галузей народного господарства в послугах поштового зв'язку;

Продукцією окремого об’єкта поштового зв'язку с кінцевий ко­рисний результат його діяльності, який на окремих етапах повного виробничого процесу має незакінчений характер. В об'ємі продукції об'єкта поштового зв'язку включаються вихідний, вхідний та тран­зитний обміни, перевезення та супроводження пошти різними ви­дами транспорту (крім «Авіа»), надання інших послуг.

Об'єм продукції підприємства поштового зв'язку та його підроз­ділів планують і вимірюють у грошовому, натуральному та умовно-натуральному вимірі.

Натуральний показник визначають за кожним видом прийнятих поштових відправлень, пробігом поштового транспорту, кількістю наданих послуг і використовують для визначення технологічних показників виробничого процесу (кількості робочих місць та облад­нання, чисельності робітників, об'єму виробничих площ тощо).

Об'єм продукції у грошовому вимірі розраховують як суму добутків натуральних показників на встановлені ціни на кожний вид продукції. Його використовують для визначення економічних показників діяльності підприємства, цеху чи дільниці (продуктивності праці, експлуатаційних витрат, собівартості продукції тощо).

Об'єм продукції в умовно-натуральному вираженні визначають за основним, найхарактернішим для певного підприємства видом продукції. Інші види продукції прирівнюються до основного за певними коефіцієнтами співвідношення, які враховують норми витрат часу на обробку кожного із зазначених видів продукції

. Визначити еквівалентний опір електричного кола, зображеного на рисунку 2.1, якщо R1=2,5 , R2=6 , R3=2 , R4=1,5 , R5=3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]