Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТИ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать
  1. Основні положення Законів України “Про інформацію” та “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”

Нормативно-правове забезпечення ЗІ: конституція, Закони УкраїниЮ, укази президента України, постанови КабМінУ, нормативні акти центрального органу виконавчої влади на якого покладено функції щодо формування політики в галузі ЗІ, Державні стандарти, НА в установі, підприємстві, організації.

ДССЗЗІ – держ.служба спецзвязку ЗІ.

  • Закон України «Про інформацію» - закріплює право громадян України на інформацію, закладає правові основи інф. діяльності. розділ 1- загальне положення (визначення інформації), розділ 2 – інформаційна діяльність (сукупність дій, спрямованих на задоволенняінф. потреб громадян, юридичних осіб і держави). (Основними видами інф.діяльності є одержання, використання, поширення, захист та зберігання І. ЗІ – це комплекс правових, організаційних, інф.-телек. засобів спрямованих на запобігання неправомірним діям щодо І), розділ 3 – «Галузі, види, джерела І та режими доступу до неї» (Ст.№28 Режим доступу до І – це передбачений правовими нормами порядок одержання, поширення і зберігання цієї І), розділ 4 – «Учасники відносин І їх права та обовязки», розділ 5 – Охорона І. Відповідальність за порушення законодавства про І, розділ 6 –« Міжнародна інф. діяльність».

  • Закон України «Про ЗІ в інформац.-телеком. системах(ІТС)» - регулює відносини у сфері ЗІ в ІТС(сукупність ІС і ТС(сукупність технічних і програмних засобів призначених для обробки)) та ІС(це організаційно-технічна система, в якій реалізує технологія обробки І в використанні технічних і програмних засобів) Стаття 10. Повноваження державних органів в сфері ЗІ ІТС. Вимоги до забезпечення ЗІ яка є власністю держави, вимога щодо захисту якої встановлюється законом. Визначається КМУ прийнята постанова КМУ 29.03.06 №373 «Про затвердження правил ЗІ в ІС, ТС та ІТС». Ці правила визначають загальні вимоги та організаційні засади забезпечення ЗІ яка є власністю держави або з обм. доступом, вимога щодо захисту встан. зак..

Що таке дискретне повідомлення і його фізичний зміст?

Телеграфні повідомлення і цифрові дані відносяться до дискретних повідомлень, джерелами яких є телеграфні апарати і вихідні пристрої ЕОМ. Дискретні сигнали мають вигляд прямокутних імпульсів струму з двома станами (високим – 1 і низьким – 0), для телеграфного зв’язку достатня смуга частот 100-150 Гц.

З точки зору передачі по каналу зв’язку телеграфні повідомлення і цифрові дані характеризуються однаковими параметрами і розглядаються спільно як дискретні повідомлення.

Основною характеристикою систем передачі дискретної інформації є швидкість передачі одиниці якої є 1біт/сек.=1бод.

Ці системи підрозділяються на низько швидкісні (<10кбіт/сек.), середньо швидкісні (100кбіт/сек. – 1мбіт/сек.) і високошвидкісні (>1мбіт/сек.)

  1. Навчання з питань охорони праці

Посадові особи та спеціалісти, інші працівники підпри­ємств, які організовують та виконують роботи, пов’язані з експлуатацією, профілактичним обслуговуванням, налагодженням та ремонтом ЕОМ, проходять підготовку (підвищення кваліфікації), перевірку знань з охо­рони праці, даних Правил та питань пожежної безпеки, а також інструк­тажі в порядку, передбаченому Типовим положенням про навчання з пи­тань охорони праці, затвердженим наказом Держнагляд­охорон­праці 17.02.99 № 27, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 21.04.99 за № 248/3541

Типовим положенням про спеціальне навчання, інструк­тажі та перевірку знань з питань пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях України і Переліком посад, при призначенні на які особи зобов’язані проходити навчання та перевірку знань з питань по­жежної безпеки, та порядком її організації, затвердженими наказом МВС України від 17.11.94 № 628, зареєстрованими в Міністерстві юстиції Ук­раїни 22.12.94 за № 307/517

БІЛЕТ 23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]