Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ARM.rtf
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
2.72 Mб
Скачать

2.1. Основні цілі впровадження арм

Основними цілями впровадження АРМ є:

 ефективне використання інформаційних ресурсів;

 підвищення якості інформації, на основі якої здійснюється управління об’єктом;

 створення ефективної системи інформування та експертних систем;

 ефективне використання чинних інформаційних систем та сервісів глобальних комп’ютерних мереж;

 впровадження систем електронного документообігу.

2.2. Ефективне використання інформаційних ресурсів

Ефективне використання інформаційних ресурсів передбачає отримання прибутку від використання цих ресурсів у розмірі більшому, ніж витрати на отримання цих ресурсів та обробку отриманої інформації.

2.3. Підвищення якості інформації

Якість інформації характеризується такими показниками, як: надійність, повнота, адресність та своєчасність.

Підвищення якості інформації передбачає безумовне виконання цих вимог стосовно інформації, на основі якої здійснюється управління керованим об’єктом.

Впровадження та використання АРМ сприяє виконанню цих вимог за рахунок автоматизування дотримання високого рівня цих показників на кожному робочому місці.

2.4. Створення системи інформування, експертних систем

Для належного функціонування структури управління об’єктом дуже важливою є не лише інформація, на підставі якої здійснюється управління, але й інформування працівників про результати функціонування підприємства, перспективи його розвитку та поширення оперативної

12

організаційної інформації. Така інформація поширюється в межах підсистеми інформування автоматизованої інформаційної системи. АРМ можуть бути центральними ланками поширення та отримання такої інформації.

Експертні системи створюються та функціонують на засадах збирання та класифікування прецедентів вирішення складних управлінських задач. Такі системи дозволяють отримувати альтернативи управлінських рішень на підставі думок, висловлених експертами в різних царинах управління для вирішення різних управлінських проблем. Якість та дієвість таких систем залежить від глибини та якості бази знань, з якої отримуються необхідні дані.

Сучасний стан розвитку інформаційних технологій дозволяє розробляти і впроваджувати експертні системи, які функціонують в режимі реального часу. Для цього доцільно використовувати засоби комп’ютерної комунікації, зокрема, електронну пошту та відео-конференції. Зрозуміло, що АРМ для використання таких технологій повинні мати спеціальне прикладне програмне забезпечення та надійний широкополосний зв’язок.

2.5. Законодавчі інформаційні системи

Надзвичайно потрібним для менеджерів видом інформації є інформація стосовно законодавчих та підзаконних актів, на основі яких функціонує підприємство. До них відносяться укази і закони, постанови і положення, розпорядження та листи, а також коментарі та роз’яснення до законодавчих актів.

Джерелом такої інформації може бути автономна база даних законодавства, або ж довільна із чинних законодавчих систем в Internet.

Слід зауважити, що автономна база повинна передбачати використання механізмів автоматизованого її поновлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]