Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка МАГ_2012.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

7. Критерії оцінювання магістерської роботи

Бали, набрані за результатами написання і захисту магістерської роботи

№ з/п

Розділи

Максимальний бал

1

Дотримання організаційних вимог подання роботи:

  • реєстрація роботи і теми на кафедрі у встановлений термін (1 бал);

  • попереднє узгодження структури роботи (плану) з науковим керівником(1 бал);

  • своєчасність подання окремих розділів та кінцевого варіанту роботи на перевірку науковому керівнику(1 бал);

  • якість оформлення магістерської роботи та наявність презентації (роздаткових матеріалів) До 2 балів.

5

2

Правильність оформлення магістерської роботи:

  • дотримання структурованості й пропорційність обсягу роботи (Вступ, Розділи, Висновки, Список використаних джерел, Додатки) До 4 балів.

  • Грамотність написання й дотримання стандартів виконання роботи (достатня кількість та правильність посилань на літературні джерела, статистичні дані, документи; правильність оформлення ) До 8 балів.

  • Повнота та правильність викладення фактичного (емпіричного) матеріалу, його наукова достовірність та грамотність у використанні форм подання інформації: текст, таблиці, графіки, діаграми, формули і розрахунки, зразки документів. До 8 балів.

20

3

Змістовність магістерської роботи:

  • змістовність і структурованість вступу і висновків, обґрунтованість новизни та практичного значення власних розробок автора (до 5 балів)

  • ступінь розкриття основного змісту теми та обґрунтованість теоретичних положень і висновків на основі застосування сучасних наукових джерел (методологічної та методичної літератури; останніх монографій, випущених за темою дослідження; статей із професійних наукових видань; дисертацій та авторефератів дисертацій; статистичних даних; поглядів експертів; Інтернет-видань тощо) (до 15 балів);

  • наявність ґрунтовного дослідження економічного становища підприємства, за матеріалами якого виконується магістерська робота (опис основного виду діяльності, динаміка показників; аналіз тенденцій та проблем функціонування; оцінка зовнішнього середовища та конкурентоспроможності підприємства; стратегічний аналіз його діяльності) (до 15 балів);

35

4

Науково-практична значущість магістерської роботи

  • наукова, практична, методологічна новизна у постановці проблем та виявленні шляхів і напрямків їх розв’язання(до 10 балів);

  • застосування сучасних методологічних та методичних підходів до розв’язання головної проблеми, мети та завдань дослідження (до 5 балів) ;

  • наявність пропозицій та розробок автора, схвалених керівниками підприємства, за матеріалами якого виконано магістерську роботу (до 10 балів);

  • обґрунтованість висновків щодо ефективності системи менеджменту та ступеня розв’язання проблем, пов’язаних із темою магістерської роботи (до 5 балів);

30

5

Захист магістерської роботи

  • володіння матеріалом, поданим у магістерській роботі, уміння виділити і обґрунтувати переваги роботи ( в тому числі новизну теми, актуальність роботи, науковість, практичну значущість роботи) (до 3 балів;

  • .уміння грамотно і чітко презентувати роботу під час захисту (викласти основні етапи її проведення, обґрунтувати та продемонструвати отримані результати, захистити авторську позицію, викладену в роботі) (до 7 балів).

10

Всього

100

Ухвала державної екзаменаційної комісії про оцінку рівня підготовки студента-магістранта, а також про присвоєння йому кваліфікації та видання диплома (загального зразка або з відзнакою) приймається на закритому засіданні ДЕК відкритим голосуванням звичайною більшістю голосів членів комісії, які брали участь у її засіданні. При однаковій кількості голосів голос голови ДЕК вирішальний.

Студентам-магістрантам, які успішно захистили роботу магістра, ухвалою державної екзаменаційної комісії присвоюється кваліфікація у відповідності до отриманої спеціальності і видається диплом державного зразка.

Кращі роботи можуть бути рекомендовані на конкурси і виставки, конференції, а також до друку в наукових збірниках. Захищена робота магістра зберігається на кафедрі п'ять років.

У тих випадках, коли захист роботи магістра не відповідає вимогам рівня атестації, ДЕК приймає рішення про не атестацію студента-магістранта, що відзначається у протоколі засідання комісії.

Студент-магістрант, який отримав незадовільну оцінку при захисті роботи магістра, відраховується з вищого закладу освіти. Йому видається академічна довідка встановленого зразка.

Якщо студент-магістрант не з'явився на засідання державної екзаменаційної комісії для захисту роботи магістра з неповажних причин, то в протоколі комісії відзначається, що він неатестований через неявку на засідання комісії. Студенти-магістранти, які не атестовані у затверджений для них термін і не захистили роботу магістра, мають право на повторну атестацію в наступний термін роботи державної комісії протягом трьох років після закінчення вищого закладу освіти на засадах, визначених цим закладом.

У випадку, коли захист роботи магістра атестується незадовільно, державна екзаменаційна комісія встановлює, чи може студент-магістрант подати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи він повинен опрацювати нову тему, визначену кафедрою. На захисті оцінюється не лише рівень виконання представленої роботи магістра, а й компетентність та впевненість магістранта, виявлена під час виступу. Помилки, неточності, допущені в доповіді, нездатність відповісти на запитання членів ДЕК і присутніх можуть звести нанівець усю попередню роботу.

Додаток А

Зразок оформлення титульної сторінки

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Економічний факультет

Кафедра економічної теорії та менеджменту

Допущено до захисту

­­­­­­­­­_«__»______________________2012 р.

зав. кафедри д.е.н., доцент

______________

Галушка З.І.

Ющук Ірина Остапівна

ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЯ МЕХАНІЗМУ

СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

(на прикладі АТВТ «ТРЕМБІТА»)

Спеціальність 8 03060101 – Менеджмент організацій і адміністрування

Магістерська робота