Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка МАГ_2012.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

4. Етапи процесу підготовки роботи

Першим етапом процесу підготовки роботи магістра є вибір напряму досліджень та формулювання його теми. Тему належить вибирати в руслі тематики наукових досліджень кафедри. При виборі теми варто враховувати актуальність даної проблематики для підприємств, організацій, установ, комплексів, національної економіки загалом. Тема має відображати певні проблеми та особливості функціонування й розвитку реального об’єкта дослідження, оскільки саме використання, обробка й аналіз статистичної та іншої інформації, на базі яких буде виконуватись робота магістра, надають можливість отримання обґрунтованих результатів і висновків.

Студент подає заяву на ім'я завідувача кафедри, де просить закріпити за ним обрану тему, погоджує тему роботи магістра зі своїм науковим керівником. Узгоджена тема слугує підставою для визначення предмета, об’єкта і сфери дослідження, формулювання його мети і завдань, календарного графіку виконання роботи (Додаток Д).

Підготовка роботи магістра здійснюється у декілька етапів. Основні з них такі:

  1. вибір теми та схвалення її на кафедрі;

  2. складання і виконання календарного графіка роботи над нею;

  3. вивчення літератури і розробка плану кваліфікаційної роботи;

  4. вибір і використання методів наукового дослідження;

  5. проведення самого дослідження та його попереднє оформлення;

  6. ознайомлення наукового керівника з текстом кваліфікаційної роботи і врахування його зауважень;

  7. остаточне оформлення кваліфікаційної роботи і передача її на рецензування науковому керівникові та на зовнішню рецензію;

  8. захист роботи магістра перед ДЕК.

5. Основні вимоги до оформлення роботи

Роботу на присвоєння освітньо-кваліфікаційного рівня магістра подають у вигляді спеціально підготовленого рукопису в твердій обкладинці.

Титульний аркуш роботи оформлюється за стандартним зразком, має ряд обов’язкових елементів, наведених у додатку А.

Зміст подають на початку роботи з найменуванням і номерами початкових сторінок усіх розділів, підрозділів і пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, висновків до розділів, загальних висновків, додатків, списку використаної літератури та ін.

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів подається за умови необхідності. Якщо у роботі вжито специфічну термінологію, а також маловідомі скорочення, нові символи чи позначення, то їх перелік може бути поданий у роботі окремим списком перед вступом. Перелік друкують двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, наприклад, скорочення, справа − їх детальну розшифровку. Якщо спеціальні терміни, скорочення, символи чи позначення повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а розшифровку наводять у тексті при першому згадуванні.

Основна частина роботи магістра складається з розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів. Кожен розділ починають з нової сторінки. Наприкінці кожного розділу формулюють висновки зі стислим викладом наведених у розділі наукових і практичних результатів, що дає змогу вивільнити загальні висновки від незначних подробиць.