Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSOVA_rob.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
444.42 Кб
Скачать
    1. Аналіз маркетингового забезпечення підвищення ефективності роботи підприємства

Маркетинг відіграє важливу роль у стратегічному плануванні. Він надає необхідну інформацію для розробки стратегічного плану. Стратегічне планування, у свою чергу, визначає роль маркетингу в організації. Стратегічне маркетингове планування складається з трьох стадій:

• стратегічного плану;

• управління маркетингом;

• реалізації плану.

Багато компаній ведуть свою діяльність без усяких планів. Цьому є наступні пояснення:

• менеджери противляться складанню письмового плану, оскільки це вимагає значного часу;

• висувається аргумент, що ринок міняється занадто швидко, тому від планів немає ніякої користі.

Процес планування охоплює чотири етапи: аналіз, планування, реалізація і контроль. Процес планування починається з повного аналізу положення справ у компанії. Наше підприємство спочатку аналізує середовище, у якому воно функціонує, для виявлення сприятливих можливостей і запобігання загроз. Аналіз забезпечує всі наступні етапи необхідною інформацією.

На етапі стратегічного планування компанія вирішує, які дії потрібно виконати стосовно кожної бізнес-одиниці. Маркетингове планування нашої фірми включає визначення маркетингових стратегій, що допоможуть компанії в досягненні її загальних стратегічних цілей.

На етапі реалізації стратегічні плани перетворюються в життя, у результаті чого досягаються цілі компанії. Реалізують маркетингові плани співробітники організації, що працюють з іншими людьми як усередині компанії, так і за її межами.

Контроль містить у собі аналіз і оцінку результатів виконання планів і пов'язаної з цим діяльності, а також впровадження коригувальних заходів, у разі потреби, для досягнення поставлених цілей.

Підприємство «Продекологія» проводить маркетингові дослідження на зовнішньому ринку з різних причин. З одного боку, це послаблення можливостей збуту або зміна кон'юнктури на внутрішньому ринку, обумовлені сповільненням темпів зростання валового національного продукту, проведенням урядом антипідприємницької політики, уведенням непомірних податкових платежів, підштовхуванням державою підприємців до виходу за рубіж із метою збільшення надходжень іноземної валюти і скорочення зовнішньоторговельного дефіциту. З іншого боку, фірма може бути залучена до зовнішньоторговельної діяльності, зростанням можливостей, що відкриваються для її товарів в інших країнах. Не покидаючи внутрішнього ринку, вона може знайти для себе і привабливі (навіть попри додаткові витрати і проблеми, пов'язані з операціями за рубежем) зовнішні ринки.

Маркетингова діяльність – це не лише реклама, а й багато інших елементів маркетингової політики. Фірма «Продекологія» зосередила свою увагу на розробці дизайну сепараторів, компанія розробила багато видів корпусів для устаткування, що в свою чергу дозволило змінити певні параметри пристроїв. Вироблення пристроїв проходить в більшості на замовлення, тому що існує багато видів цієї продукції, а підприємство не в змозі зберігати на складах велику кількість продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]