Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_ILLUSTRATOR.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
34.29 Mб
Скачать

Застосування ефектів, фільтрів. Стилі.

Атрибути оформлення

Атрибути оформлення – це властивості, які впливають на вид об'єкту, не змінюючи його базової структури. До атрибут оформлення відноситься заливка, обведення, прозорість та ефекти.

Палітра Appearance (Оформлення) – це ключовий засіб в роботі з атрибутами оформлення.

1 2 3 4

  1. Кнопка має два положення, якщо вона натиснута New Art Has Basic Appearance (Новий об'єкт має основне оформлення), то при створенні нового об’єкту застосуються властивості тільки заливки та обводки. Якщ кнопка не натиснута New Art Maintains Appearance (Новий об'єкт зберігає оформлення) то новий об’єкт матиме властивості попереднього.

  2. Кнопка Clear Appearance (Очистити оформлення).

  3. Кнопка Reduce To Basic Appearance (Скоротити до основного оформлення).

  4. Кнопка Duplicate Selected Item (Створити дублікат вибраного).

В палітрі можна змінити порядок розміщеня атрибутів оформлення перетягненням.

Копіювання атрибутів оформлення.

  1. СОвал 332 Прямая со стрелкой 333 копіювати атрибути можна перетягненням мініатюри з палітри Appearance (Оформлення).

  2. Скопіювати атрибути можна за допомогою інструменту Eyedroper (Піпетка, якщо включити відповідні параметри інструменту.

Овал 335

Робота з ефектами та фільтрами

Команди меню Effect (Ефект) змінюють зовнішній вигляд об'єктів. Багато з них повторюють фільтри. Різниця в тому, що команди меню Effect (Ефект) змінюють зовнішній вигляд, але не вихідну структуру векторних об'єктів, інформація про яку залишається в пам'яті комп'ютера. Якщо видалити ефект, вихідний об'єкт відновить свій первинний вигляд. Всі ефекти зберігаються в палітрі Appearance (Оформлення), їх можна редагувати в довільно порядку і зберігати у вигляді стилю.

Овал 214

Ефект Фільтр

Для зміни форми об'єктів можна використовувати наступні ефекти:

Convert To Shape (Перетворити в фігуру). Перетворює фігуру векторного об'єкта в прямокутник, прямокутник з округленими кутами або еліпс. Параметрами є розміри фігури за допомогою абсолютних або відносних розмірів. Для прямокутників з округленими кутами – радіус округлення, щоб визначити кривизну округлень границі.

Distort & Transform (Спотворити і трансформувати). Дозволяє швидко змінити форму векторного об'єкта:

  • Free Distort (Довільне спотворення). Дозволяє змінити форму векторного об'єкта шляхом перетягування будь-якого з чотирьох кутів.

  • Pucker & Bloat (Втягування і роздування) . Витягає вузлові точки векторного об'єкта назовні, при цьому згинаючи сегменти всередину (втягування), або всередину, при цьому згинаючи сегменти назовні (роздування). В обох випадках вузлові точки зміщуються відносно центральної точки об'єкта.

  • Roughen (Огрубіння). Трансформує сегменти контуру векторного об'єкта в зубчастий масив з піків і западин різного розміру. Параметрами є максимальна довжина сегментів контуру абсолютна або відносна, щільність зубців на дюйм (Деталізація) і тип згладження зубців (Гладкі) або гострі зубці (Кутові).

  • Transform (Трансформування). Перемалювати об'єкт зі зміною розміру, переміщенням, поворотом, відображенням і копіюванням.

  • Tweak (Помарки). Випадковим чином викривляє і спотворює сегменти контуру всередину і назовні. Параметрами є вертикальне і горизонтальне спотворення. Опції вузлових точок: зміщення вузлових точок, переміщення контрольних точок, які ведуть до вузловх точок контура ("внутрішні" контрольні точки), або переміщати контрольні точки, які ведуть від вузлових точок контуру ("зовнішні" контрольні точки).

  • Twist (Скручування). Обертає об'єкт в центрі більш різко, ніж на периферії. Введіть позитивне значення для повороту за годинниковою стрілкою, негативні значення приведуть до повороту проти годинникової стрілки.

  • Zig Zag (Зігзаг). Перетворює сегменти контуру об'єкта в зубчастий або хвилястий масив піків і западин одного розміру. Задайте відстань між піками і западинами, використовуючи абсолютні або відносні розміри. Задайте число піків на сегмент контуру і виберіть між хвилястою (Гладкі) або зубчастою кордоном (Кутові).

Группа 452

Warp (Деформація). Спотворення або деформація об'єктів, включаючи контури, текст, сітки, переходи та растрові зображення. Виберіть із заздалегідь визначених деформованих фігур. Потім виберіть, на які осі впливатимуть параметри вигину, і вкажіть ступінь вигину і спотворення.