Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_ILLUSTRATOR.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
34.29 Mб
Скачать

Приклади пензлів

Каліграфічний пензель

Дискретний пензель

Об'єктний пензель

Візерунчастий пензель

Створення нового пензля

При натисненні кнопки New Brush (Новий пензель) на палітрі Brash (пензлі)з'являється діалогове вікно в якому ми можемо обрати, який тип пензля потрібно створити. (Пункти дискретного та візерункового пензлів не буде доступні, якщо при створенні пензля не виділено жодного об'єкту).

Створення каліграфічної пензля

Каліграфічний пензель має лише три параметри – Diameter (Діаметр), Roundness (Округлість) і Angle (Кут).

Ми можемо налаштувати округлість і кут пензля візуально, тому ми залишаємось значень (Фіксоване значення) і Random (Випадкове значення). Але потрібно усвідомлювати, якщо вибрати випадкове значення, наприклад, діаметру пензля, це не буде означати що лінії буде довільно змінювати свій розмір від початку до кінця. Вона буде мати один і той самий розмір. Однак, кожна нова лінія буде варіюватися в розмірі діаметра випадковим чином. Кожна нова лінія буде виглядати інакше.

Налаштування Scatter Brush

Перед створенням цього пензля, треба створити об'єкт, який в ньому буде використано і виділить його. Основні параметри:

  1. Size (Розмір)

  2. Spacing (Відстань)

  3. Scatter (Ступінь Розкидання)

  4. Rotation (Обертання)

Для кожного з цих параметрів можна встановити значення Fixed (Точно, фіксоване значення) або Random (Випадкове значення).

Розглянемо алгоритм створення пензля на конкретному прикладі:

  1. Створимо об’єкт, або декілька об'єктів і виділимо їх.

  2. На палітрі Brash (Пензлі) натиснемо кнопки New Brush (Новий пензель) і оберемо в діалоговому вікні Scatter Brush (Дискретні пензлі ).

  3. ВПрямая со стрелкой 154 діалоговому вікні Scatter Brush Options (Опції дискретних пензлів) натисніть кнопку ОК. Пензель з'явиться в палітрі Brash (Пензлі).

  4. Створіть довільний контур вздовж якого буде розміщуватись наш пензель. Потрібно двічі клацнути по мініатюрі пензля, щоб налаштувати його опції вз попереднім переглядом (Preview).

У діалоговому вікні в п.3 опції Preview не було.

Овал 377

  1. Якщо поточний документ містить контури, розфарбовані пензлем, для яких використовується змінений пензель, то відобразиться повідомленняв якому обирають параметри:

    • "Застосувати до мазка", щоб змінити раніше існуючі мазки.

    • "Залишити мазки", щоб залишити раніше існуючі мазки незмінними і застосувати змінену кисть тільки до нових мазків.

Art Brush

Щоб створити Art Brush слід вибрати об'єкт, який буде використовуватися в ньому. Пензель буде складатися не з копій розкидані вздовж кривої а із одного об'єкту, розтягнутим вздовж лінії. Ключовим параметром буде напрямок малювання. Використовуючи чотири кнопки зі стрілками ми вказують, як об'єкт буде розташовано на намальованій лінії. Size (розмір) використовується, щоб внести корективи в розмір пензля треба пам'ятати, що розмір залежить не тільки від товщини абрису, але також від розміру вихідного об'єкта. Поле Flip – дзеркальне відображення пензля.

Pattern Brush

Пензель малює "візерунки". Це є результатом окремих компонентів: Початок, кінець, середини ліній і два види кутів. Кожен з цих елементів повинні бути створені заздалегідь.

Важливими настройками є опції в полі Fit (Вмістити):

Stretch to Fit (Розтягнути) – розмір елементів може порушуватись, щоб заповнити лінію.

Add Space to Fit (Розставити із проміжками)

Approximate Path (Приблизно по контуру).