Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпора-Реклама в сист маркетинге.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
260.1 Кб
Скачать

Тема 3 Додаткові підходи

Реклама, як наука – Рекламологія. Реклама, як творчість, як професія( екаунт-менеджер, трафік-менеджер), медіа дослідники, медіабаєри- віднос. до відд., копірайт ери, арт-директори- віднос. до творчих. Спіробітники відд. носіїв реклами( комп.дизайнери, технологі і монтажникі)

Розроблення рекламного звернення, вибір засобів та каналів його передач.

Рекл.звернення – це елемент рекламної комунікації, що є безпосереднім носієм інф-го, емоц-го та прагматичного впливу, що чиниться комунікатором на одержувача, це послання має конкретну форму( текстову, символічну, візуальну та ін..). Надходить до адресата за допомогою конкретного товару.

Харак-ки розроблення рекламних звернень

Найголовнішим характером цього процесу є креатив або творчий хар-р. Кретив можна хар-ти: дизайнерський, копірайтерський(написання текстів), змішаний (візуальний і текстовий).

Основні етапи творчого рекл.процесу: 1. Орієнтація(визначення проблем), 2. Підготовка(збір інф-ції,що необхідна до спави),3. Аналіз(класиф.зібраного матеріалу),4. Формування ідеї(збір різних варіантів ідей),5. Інкубація(ідея),6. Синтез(формув.ідеї),7. Оцінка(тестируємо нашу ідею).

Найпошириніши креативні технології, що набули розповсюдження у практиці української реклами.

ТРІЗ теорія рішення винахіднення завдань.

Людина живе не за законами розвитку і логикі. У кожної людини існують стереотипи: негативні стереотипи- це погані думки, спогадки проти рекламного об,єкта. Позитивні – думки ЗА рекл.об,єкт.

У ТРІЗ людина описується, як спонукуваний твердими програмами(стереотипами +-) механізмів. Проводячи певні операції над стереотипами і повідомленнями, складаючи , підсиляючи і віднімаючи їх можна управляти поведінкою споживача.

НЛП- НЕЙРО-ЛІНГВІСТИЧНЕ ПРОГРАМУВАННЯ згідно НЛП, люди поділяються на: візуалів, аудиалів, кін естетів. Досвід людини складається із здорових образів, звуків та відчуттів. Тип сприйняття, або Карта Реальності. Мета програми ДО і мета програми ВІД. робиться акцент на те, до чого ми прагнемо – мета програми ДО. Мета програми ВІД – це постійне прагнення уйти від чогось, уникнути невдачі (реклама прального порошка – уходимо від бруду)

Використання «ПАТЕРНУ» - розуміється систематично повторювальний стійкій елемент-фрагмент або послідовність елементів.

МЕТОД РОЗРИВУ – стереотипи, що існують руйнуються і на їх місці будуються нові стереотипи (Aple)

Тема 4 Основні хар-ки рекл.Моделей, що використав. При формуванні рекламних звернень

AIDA –увага, інтерес, бажання, дія. Суть- ідеальне рекламне звернення в першу чергу повинна привернути непроізвільну увагу. Шляхи досягнення цього- це використання контрастів, яскраве, оригінальне, кольорове оформлення, помітний малюнок, шокуюча хар-ка. Вже не використовується – застаріла людям. Кінцевий результат усіх моделей – це дія, це результат.

AIDМA – мотивація, і теж саме що і AIDA.

DIBABA – основні фази процесів продаж: 1. Визначення потреб та бажань потенційних покупців, 2. Ототодження споживч.потреб з пропозиції реклами, 3. Підштовхування покупця до необхідних висновків, щодо купівлі товару або послуги, що асоціюється з його потребами, 4. Врахування передбаченої реакції покупця, 5. Викликання у покупця бажання придбати товар, 6. Створення сприятливих умов для здійснення купівлі.

DAGMAR – визначення рекл-х цілей – це вивчення рекл-х результатів. Згідно цієї моделі, купівля склад-ся з таких основних елементів: визнання бренду товару, освідомлення покупцем в якості товару, переконання, тобто психологічна передумова до здійснення купівлі саме рекламованого товару. В даній моделі активно використ-ся технології брендінгу, саме впізнанню бренда, починається вплив на покупця.

ACCA – зводить резуль-ти рекл-го впливу на визначену аудиторію, що проходить 1 із 4 етапів споживчої поведінки. Етапи: авага, сприйняття аргументів, переконання, дія.

VIPS складові даної моделі: видимість, ідентифікація, обіцянка, простота. Реклама повинна бути видимою, тобто звертати на себе увагу, повинна бути адресована точно з конкретними потребами потенційного споживча і містити обіцянку задовольнити їх. Реклама повинна мотивувати придбати товар.

МОДЕЛЬ СИЛЬНОЇ РЕКЛАМИ – ця модель розповсюджена в Америці, вона передбачає те, що після надходження в мозок людини інф-ції – відразу ж виникає емоційна реакція, що стимулює придбати товар.

МОДЕЛЬ СЛАБКОЇ РЕКЛАМИ – використ. в Європі, тут споживач обізнаний про товар з реклами і іде на експеримент, тобто він випробовує цей товар, і тільки після того, як товар йому сподобався, буде купувати його у майбутньому.

МОДЕЛЬ КОМУНІКАЦІЙ – передбачає активну роль реклами, що надає інф-цію про товар. Після цього відбувається запам,ятовування товару. Потім форм-ння психол-ої настанови на здійснення купівлі та намір придбати товар. Процес закінчується актом купівлі.

МОДЕЛЬ УХВАЛЕННЯ – етапи: освідомлення необхідності що до кпівлі; виникнення інтересу до рекл-го товару; оцінка його основних якостей; перевірка і випробування якості; схвалення.

МОДЕЛЬ ЛУВІДЖА І СТЕЙНЕРА – згідно цієї моделі, бренд повинен бути відомий, мати визнання для покупця, оцінка якості та переконаність в його відповідності до якості товару, здійснення купілі.

Висновок – майже всі рек-ні моделі орендують покупця на здійснення купівлі, при розробці рекл-го зверн-ння, необхідно враховувати психологічнні закономірності з прийняття реклами отримувачами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]