Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпора-Реклама в сист маркетинге.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
260.1 Кб
Скачать

Тема 1 Основні підходи до поняття реклами. Підходи: комунікаційний, функціональний матеріальний, галузевий, культурологічний.

Всі ці підходи тісно пов,язані між собою, та доповнюють один одного, тому ці підходи слід розглядати разом і в жодному випадку не протиставляти Їх один одному.

Первінним розумінням реклами було відношення до неї як до сфери комунікаційноЇ комунікаціЇ.

Reclamare- кричати, це підкреслює, що головена ф-ція реклами інформаційна, тобто передача інф-ціЇ у вербальних каналах соціальноЇ інф-ціЇ, як правило, оплачено окремим рекламодавцем і , як правило, направлена на цільову аудиторію.

Американська маркетингова асоціація – реклама- це будь яка оплачена форма не особистоЇ подачі і просування товарів, ідей або послуг від імені відомого спонсора.

Джефкінс (англ. Рекламодавець) дає визначення, реклама – є найвиконлишивим засобом проінформувати потенційних споживачів про конкретний товар або конкретну послугу.

Комунікаційний підхід важно вважати один із найпомітніших, оскільки даний підхід правильно визначає природу реклами.

Визначення реклами і форми комунікацій6

Реклама – є видом соціальноЇ масовоЇ комерційноЇ комунікаціЇ що формується оплачується певним рекламодавцем. Вона спрямована на просування об,єктів, рекламування (імідж, послуга, товар, ім,я, територія- все це можна продати) – це об,єкти рекламування.

Направлена на потенційних покупців або споживачів, склад яких є невизначеним.

Метою комунікаціЇ є формування певноЇ цільовоЇ психологічноЇ постанови удерживачі рекламного звернення відносно об,укта рекламування.

1.Функціональний підхід. Даний підхід хар-зує рекламу як ф-цію, як цільову діяльність, спрямовану на рекламованих об,єктів, яким властива сукупність специфічних процесів.

Означені ф-ціЇ: реклама частіше погоджується маркетинговою ф-цією просування, а сама реклама найчастіше розглядається як один з елементів марк-воЇ діяльності.

Головним призначенням реклами є ф-ціЇ просування об,єкта реклами.

Реклама – це оплачувана цілеспрямована діяльність, що приймає форму впливу опосередкованого хар-ру, що має на меті стимулювання або анти стимулювання в антирекламі, конкретних дій об,єктів, на яких спрямован цей вплив за допомогою реклами.

2.Матеріальний підхід. Передбачає розуміння реклами як сукупності ЇЇ матеріальних носіЇв. Реклама – це сукупність рекламоносіЇв, які використовувалися в реалізаціЇ в процесі впливу на цільову аудиторі. Засобами рекламування.

3.Галузевий підхід. За даним підходом реклама розуміється як інтегрований рекламний бізнес, як рекламна індустрія, що поєднує всю сукупність рекл-х підпр-в та працюючих рекламістів. Реклама- як галузь, це сукупність активних учасників рекламного процесу, (рекл-ні фірми….)які становлять елементи інфраструктури нац.-оЇ екон-ки, сферою матеріальноЇ діяльності яких є стимулювання продажу тов.-в і послуг клієнтів, формування комунікацій між роботодавцями та Їх засобами реклами.

4.Культорогічний підхід. Говорячи про рекламу, необхідно звернути увагу на близькість розвитку ЇЇ до людськоЇ культури. Реклама вже давно не тільки інф-мує потенційних покупців, але активно збуджує Їхні емоціЇ, звертає увагу на вишукані форми мистецтва. Реклама формує естетичні стандарти та є частиною єластичного довкілля.

Б.Бах (керівник америк. Агентства) визн. Реклама- це не наука, це вміння переконувати, тобто це мистецтво. Д.Мартін визначає: Реклама- видбиття культури сучасності і реклама краще рухає культуру вперед.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]