Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБОЧА ПРОГРАМА ПО ОРГАНІЗАЦІЇ ДОСУДОВОГО РОЗСЛ...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
293.89 Кб
Скачать

Тема № 2. Процесуальні документи на стадії порушення кримінальної справи

Суть, завдання і значення стадії порушення кримінальної справи. Органи і посадові особи, які мають право порушувати кримінальні справи.

Порядок приймання та реєстрації заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, в органах і підрозділах внутрішніх справ України.

Процесуальне оформлення заяв і повідомлень про злочини.

Розгляд та перевірка заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, посадовими особами органів внутрішніх справ.

Приводи та підстави до порушення кримінальної справи.

Процесуальний порядок порушення кримінальної справи. Постанова про порушення кримінальної справи: процесуальна форма, структура та реквізити. Вручення чи направлення копії постанови про порушення кримінальної справи. Оскарження до суду постанови про порушення справи.

Підстави для відмови в порушенні кримінальної справи.

Процесуальний порядок відмови в порушенні кримінальної справи. Форма і зміст постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Порядок її оскарження.

Роль і значення теми: вивчення даної теми дозволяє оволодіти знаннями про процесуальні документи, які складаються на стадії порушення кримінальної справи, вимоги, що висуваються до їх складання.

Ключові слова та поняття: постанова про порушення кримінальної справи; постанова про відмову в порушенні кримінальної справи; оскарження постанови про порушення або відмову в порушенні кримінальної справи.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми: студент має вільно володіти матеріалом теми, вміти реалізувати набуті теоретичні знання при складанні необхідних процесуальних документів на стадії порушення кримінальної справи.

Тема № 3. Процесуальне оформлення дій і рішень слідчого, направлених на збирання, перевірку та оцінку доказів

Поняття кримінально-процесуального доказування. Суб’єкти та засоби доказування.

Поняття та система слідчих дій. Процесуальні документи, якими оформлюється проведення слідчих дій.

Протокол слідчої дії: структура і зміст.

Залучення спеціаліста під час провадження слідчих дій. Застосування науково-технічних засобів під час провадження слідчих дій, їх процесуальне оформлення.

Слідчий огляд, його процесуальне оформлення. Особливості процесуального оформлення огляду житла та іншого володіння особи, ексгумації трупа. Освідування як різновид огляду, його процесуальне оформлення.

Допит свідка та потерпілого. Очна ставка. Процесуальне оформлення допиту та очної ставки.

Пред’явлення для впізнання, його процесуальне оформлення.

Обшук і виїмка, їх процесуальне оформлення. Особливості процесуального оформлення обшуку житла чи іншого володіння особи, виїмки матеріальних носіїв секретної інформації та/або документів, що містять банківську таємницю, примусової виїмки із житла чи іншого володіння особи, виїмки документа виконавчого провадження, а також виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та/або бухгалтерських документів.

Накладення арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію. Зняття інформації з каналів зв’язку. Особливості процесуального оформлення рішення про проведення зазначених слідчих дій.

Відтворення обстановки і обставин події, його процесуальне оформлення.

Призначення судових експертиз. Процесуальне оформлення рішення про призначення судових експертиз. Структура і зміст постанови про призначення експертизи, відібрання зразків для експертного дослідження, висновку експерта, протоколу ознайомлення з постановою про призначення експертизи, висновком експерта, протоколу одержання зразків для експертного дослідження.

Процесуальний порядок витребування предметів і документів від підприємств, установ, організації, посадових осіб і громадян.

Поняття та завдання цивільного позову в кримінальному судочинстві.

Підстави для заявлення цивільного позову в кримінальному процесі. Особи, які мають право на заявлення цивільного позову.

Цивільний позивач та його процесуальний статус. Постанова про визнання цивільним позивачем: структура, зміст і реквізити.

Підстави та процесуальний порядок притягнення як цивільного відповідача, його права та обов’язки. Постанова про притягнення як цивільного відповідача.

Заходи, направлені на забезпечення цивільного позову та конфіскації майна. Постанова про накладення арешту на майно: структура, зміст і основні реквізити.

Особливості накладення арешту на вклади. Подання про накладення арешту на вклади: структура, зміст і реквізити.

Протоколу опису майна: структура і зміст.

Підстави для скасування арешту на майно та його процесуальне оформлення.

Роль і значення теми: вивчення даної теми дозволяє оволодіти знаннями про процесуальні документи, які складаються при провадженні слідчих дій, вимоги, що висуваються до їх складання.

Ключові слова та поняття: процесуальні документи, якими оформлюється проведення слідчих дій; протокол слідчої дії; додатки до протоколу слідчої дії.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми: студент має вільно володіти матеріалом теми, вміти реалізувати набуті теоретичні знання при складанні необхідних процесуальних документів, направлених на збирання, перевірку та оцінку доказів.