Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБОЧА ПРОГРАМА ПО ОРГАНІЗАЦІЇ ДОСУДОВОГО РОЗСЛ...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
293.89 Кб
Скачать

Практичне заняття 5 (2 год.)

1. Перевірка складених в години самопідготовки документів.

2. Обговорення питань:

- структура та зміст протоколу роз’яснення підозрюваному (обвинуваченому) права на захист;

- структура та форма вимоги слідчого адвокатському об’єднанню про надання захисника;

- структура та форма постанови про допуск захисника до участі у справі.

3. Обговорення проектів документів, що необхідно скласти відповідно до завдань увідної.

Увідна 7

10 серпня цього року до слідчого був доставлений Бугайов Р.В., якого випадково зустрів дільничний інспектор міліції (останній був проінформований про підозру відносно Бугайова Р.В.). Вважаючи, що зібрані відносно Бугайова Р.В. докази достатні для визнання його підозрюваним у вчиненні крадіжки майна в Сіромахи С.С., і враховуючи, що він (Бугайов Р.В.) має постійне місце роботи та проживання, раніше не судимий, в цей же день слідчий прийняв рішення про застосування до нього запобіжного заходу - підписки про невиїзд (процесуальний порядок застосування цього та інших запобіжних заходів буде обговорюватись при вивченні питань теми № 5 „Кримінально-процесуальні акти, пов’язані із обранням запобіжних заходів”.

Бугайову Р.В., як підозрюваному у вчиненні крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, було роз’яснено його право на захист. Ознайомившись зі своїми правами, Бугайов Р.В. виявив бажання запросити захисника, але заявив, що немає коштів на оплату його послуг.

Слідчий направив до адвокатського об’єднання Жовтневого району м. Дніпропетровська вимогу про надання адвоката для участі у справі. Виконуючи вимогу слідчого, керівник адвокатського об’єднання направив для участі у справі адвоката Бородіна Івана Вікторовича, який пред’явив ордер та свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 13442 від 12.02.1997 року. Своєю постановою слідчий допустив Бородіна І.В. до участі в справі як захисника.

Завдання:

1) скласти протокол ознайомлення Бугайова Р.В. з правами на захист;

2) скласти лист до адвокатського об’єднання;

3) скласти постанову про допуск Бородіна І.В. до участі в справі як захисника.

Практичне заняття 6 (2 год.)

1. Перевірка складених в години самопідготовки документів.

2. Обговорення питань:

- процесуальний порядок допиту підозрюваного;

- структура та зміст протоколу допиту підозрюваного.

3. Обговорення проектів документів, що необхідно скласти відповідно до завдань увідної.

Увідна 8

Будучи допитаним 10 вересня як підозрюваний, Бугайов Р.В. показав, що 1 вересня приблизно о 13 год. 30 хв. він пив пиво у дворі будинку № 27 по пр. Гагаріна в м. Дніпропетровську. При цьому побачив, що вікна квартири, яка знаходилася на першому поверсі першого під’їзду цього будинку, не захищені металевими решітками. Маючи намір вчинити крадіжку з цієї квартири, він кинув камінь у середнє вікно балкону, розбивши тим самим скло у ньому. Почекавши декілька хвилин та впевнившись, що у даній квартирі нікого не має, він, тримаючись руками за раму розбитого вікна, підтягнувся та заліз на балкон квартири, звідки викинув на вулицю камінь, яким розбив скло. Через незачинені двері балкону проник до приміщення кімнати, де почав шукати цінності у шафі, викидаючи речі на підлогу. Не знайшовши нічого цінного, звернув увагу на сумку, що стояла біля шафи. Розкривши сумку і побачивши, що в ній знаходиться ноутбук, взяв сумку з ноутбуком і повісив собі на плече. Після цього взяв з тумбочки у кімнаті ДВД-програвач сірого кольору та вийшов у коридор, де побачив на трюмо мобільний телефон «Нокіа», який за допомогою зарядного пристрою був приєднаний до електромережі. Від’єднавши від зарядного пристрою телефон, він взяв його собі. Після цього, відімкнувши замок вхідних дверей зсередини, вийшов з квартири та з під’їзду і поїхав до себе додому.

Через декілька днів він поїхав на радіоринок, де продав ДВД-програвач раніше незнайомому йому чоловіку, прикмет якого не запам’ятав, за 100 грн., а мобільний телефон - своєму знайомому Віталію, який працює реалізатором на одному із місць другого поверху.

Щодо місця знаходження ноутбука підозрюваний нічого не вказав, відмовившись при цьому відповідати на поставлені слідчим запитання.

Завдання:

1) скласти протокол допиту підозрюваного.