Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБОЧА ПРОГРАМА ПО ОРГАНІЗАЦІЇ ДОСУДОВОГО РОЗСЛ...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
293.89 Кб
Скачать

Тема 2. Процесуальні документи на стадії порушення кримінальної справи

4 год.

Ключові слова та поняття: постанова про порушення кримінальної справи; постанова про відмову в порушенні кримінальної справи; оскарження постанови про порушення або відмову в порушенні кримінальної справи.

Практичне заняття 1 (2 год.)

1. Обговорення питань:

- структура та зміст протоколу усної заяви про злочин;

- структура та зміст протоколу огляду місця події та додатків до нього;

- структура та зміст пояснення.

2. Обговорення проектів документів, що необхідно скласти відповідно до завдань увідної

Увідна 1

1 вересня цього року до Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області по телефону надійшло повідомлення про вчинення крадіжки з квартири. Виїздом на місце події було встановлено, що постраждалим є Сіромаха Сергій Сергійович, 23 січня 1975 року народження, уродженець м. Дніпропетровська, українець, освіта вища, не одружений, працює ПП «Сидоренко», бухгалтер, проживає: м. Дніпропетровськ, пр. Гагаріна, буд. 27, кв. 4, раніше не судимий, який повідомив, що о 7 годині він пішов на роботу, зачинивши вхідні двері на замок. В квартирі ніхто не залишався. Повернувшись о 15 годині того ж дня, він виявив, що вхідні двері його квартири відчинені, але не мали слідів зламу. Всередині квартири розкидані речі, середнє скло на балконному вікні розбито. З квартири викрадено: 1) ДВД-програвач «Піонер» корпус сірого кольору, вартістю 500 грн.; 2) мобільний телефон «Нокіа» », вартістю 2000 грн., 3) ноутбук «Acer», корпус чорного кольору, вартістю 4200 грн.

Для перевірки заяви Сіромахи С.С. був проведений огляд місця події - квартири № 4 буд. № 27 по пр. Гагаріна в м. Дніпропетровську. В ході огляду встановлено, що дана квартира знаходиться на першому поверсі першого під’їзду п’ятиповерхового будинку капітального типу. Вхідні двері квартири є металевими та видимих пошкоджень не мають. Всередині квартира складається з коридору, кухні, туалетної та ванної кімнат, жилої кімнати та балкону, вихід до якого знаходиться в жилій кімнаті.

В коридорі праворуч від вхідних дверей стоїть трюмо, на якому знаходиться зарядний пристрій телефону «Нокіа», що підключений до електричної мережі. Шухлядки трюмо розкриті, речі всередині знаходяться в безладному стані.

Прямо від вхідної двері знаходиться кухня, обстановка в якій не порушена. У спальні, вхід до якої розташований у правій стіні коридору, знаходиться тумбочка, шафа та диван. На верхній полиці тумбочки стоїть телевізор. Полиця тумбочки, що знаходиться під телевізором, порожня. Три двері шафи відчинені. В лівому відділенні шафи полички порожні. Речі знаходяться на підлозі біля шафи. Двері на балкон відчинені, видимих пошкоджень не мають. На балконі встановлені три віконні рами, скло в середній з яких розбито, уламки скла знаходяться на підлозі балкону.

Під час огляду місця події на балконі, на внутрішній частині нижньої частини рами, скло в якій було розбито, виявлені три відбитки папілярних узорів пальців, які вилучені на три дактилоплівки.

В ході роботи на місці вчинення злочину було відібрано пояснення від Валяйко Валентини Василівни, 12.05.1949 р.н., яка пояснила, що 1 вересня з 13 год. прогулювалася навколо будинку № 27 по пр. Гагаріна в м. Дніпропетровську, але в ті відрізки часу, коли вона бачила вхід по першого під’їзду цього будинку, а також балкон квартири № 4, який знаходиться праворуч від входу до під’їзду, вона не бачила, щоб хто-небудь розбивав скло та залазив до квартири.

Завдання:

1) від імені оперуповноваженого сектору карного розшуку скласти протокол усної заяви Сіромахи С.С.;

2) скласти пояснення Валяйко В.В;.

3) від імені слідчого скласти протокол огляду місця події.