Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цив проц. (Программа) 092012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
694.27 Кб
Скачать

Тема 5. Треті особи в цивільному процесі Лекційне заняття 5 (2 год)

5.1. Поняття третіх осіб в цивільному процесі України та їх види.

5.2. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору. Підстави і процесуальний порядок їх вступу в процес. Процесуальні права і обов’язки третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору. Відмінність третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору, від позивачів і співпозивачів.

5.3. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору. Підстави і процесуальний прядок залучення (вступу) їх у процес. Процесуальні права і обов’язки третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, їх відмінність від третіх осіб з самостійними вимогами щодо предмету спору, а також від співучасників (співпозивачів, співвідповідачів).

Семінарське заняття 5 (2 год)

  1. Поняття третіх осіб, їх види. Процесуальні функції третіх осіб.

  2. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору. Підстави і порядок їх вступу в процес, права та обов'язки.

  3. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору. Підстави участі у процесі, порядок їх вступу (притягнення) у справу, права та обов'язки.

  4. Відмінність третіх осіб від співучасників.

  5. Відмінність третіх осіб від органів і осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору.

  6. Особливості вступу третіх осіб в цивільний процес у справи про визнання права власності на житловий будинок які заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору.

  7. Особливості вступу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору у справи про поновлення на роботі.

  8. Відмінність третіх осіб без самостійних вимог щодо предмету спору від органів державної влади і місцевого самоврядування як суб’єктів дачі висновків.

Домашнє завдання: розв'язати задачі.

Тема 6. Участь у цивільному процесі органів та осіб, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб Лекційне заняття 6 (2 год)

6.1. Підстави і мета участі у цивільному процесі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

6.2. Форми участі у цивільному процесі органів та осіб, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

6.3. Участь в цивільному процесі органів державної влади і місцевого самоврядування (види; порядок їх залучення судом; вступ за власною ініціативою). Їх процесуальні права і обов’язки

6.4. Підстави, мета і форми участі прокурора на різних стадіях цивільного процесу.

Семінарське заняття ( 2 год)

  1. Участь у цивільному процесі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

  2. Участь органів державної влади і місцевого самоврядування в цивільному процесі, їх процесуальні права і обов’язки.

  3. Функції прокурора в цивільному процесі. Підстави і форми участі прокурора на різних стадіях цивільного процесу. Процесуальний статус прокурора.

  4. Особливості участі в цивільному процесі органів опіки і піклування по справах, пов’язаних з захистом сімейних прав та інтересів

  5. Особливості участі прокурора в апеляційній та касаційній інстанції

  6. Особливості участі в цивільному процесі органів державної влади з метою надання висновків

  7. Органи місцевого самоврядування як суб’єкти дачі висновків по справі

Домашнє завдання: розв'язати задачі.