Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цив проц. (Программа) 092012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
694.27 Кб
Скачать

3. Система контролю знань

Навчальна нормативна дисципліна «Цивільний процес України» викладається за кредитно-модульною системою організації навчального процесу (КМСОНП).

Така система запроваджується з метою удосконалення системи контролю якості знань студентів, стимулювання їхньої активності на семінарських заняттях, сприяння формуванню системних та систематичних знань, ритмічної самостійної роботи впродовж семестру, підвищення об’єктивності оцінювання знань та адаптації до вимог, визначених Європейською системою залікових кредитів (ECTS).

Оцінювання знань студентів має сприяти реалізації низки завдань, зокрема:

  • підвищення мотивації студентів до системного навчання впродовж семестру та навчального року, переорієнтація їх цілей з отримання позитивної оцінки на формування системних, стійких знань, умінь та навичок;

  • відповідність переліку, форм, та змісту контрольних заходів вимогам КМСОНП;

  • відкритість контролю, яка базується на ознайомленні студентів на початку вивчення дисципліни з переліком, формами та змістом контрольних завдань, критеріями та порядком їх оцінювання;

  • подолання елементів суб’єктивізму при оцінюванні знань, що забезпечується застосуванням модульної системи оцінювання;

  • розширення можливостей для всебічного розкриття здібностей студентів, розвитку їх творчого мислення та підвищення ефективності навчального процесу.

Ця дисципліна вивчається протягом двох семестрів та складається з чотирьох змістовних модулів (ЗМ), по два на кожний семестр. Після першого семестру студенти за результатами семінарських занять одержують (не одержують) залік. Після завершення курсу студенти складають іспит.

Оцінювання знань студентів здійснюється шляхом індивідуального контролю знань, які включають поточний - модульний (ЗМ1, ЗМ2, ЗМ3, ЗМ4), підсумковий (КПМ) та курсовий (КК) контроль.

Результати проходження курсу оцінюються за 100–бальною системою.

За результатами оцінювання змістового модуля студентам виставляються бали.

Максимальна кількість балів, що може набрати студент за один ЗМ дорівнює 20-ти балам. За чотири змістовні модулі студент може одержати максимум 80 балів (до 20 балів за кожний ЗМ). Перед підсумковим модулем (іспитом) сума балів, одержаних студентом за змістовні модулі, ділиться на два, і результат додається до наступних максимально можливих 60 балів (до 20 балів за кожну правильну відповідь на питання білету на іспиті), що одержуються ним за комплексний підсумковий модуль (іспит) (КПМ).

Параметри

Змістовий

модуль 1

(ЗМ1)

Змістовий

модуль 2

(ЗМ2)

Змістовий

модуль 3

(ЗМ3)

Змістовий

модуль 4

(ЗМ4)

Оцінка в балах

0 – 20,

у т.ч. підсумкове контрольне робота – 0-5

0 – 20,

у т.ч. підсумкове контрольне робота – 0-5

0 – 20,

у т.ч. підсумкове контрольне робота – 0-5

0 – 20,

у т.ч. підсумкове контрольне робота – 0-5

Орієнтовні форми контролю знань на семінарських заняттях та їх оцінка:

Параметри

Результат за змістові

модулі

Комплексний

підсумковий

модуль (КПМ)

Разом

(підсумкова

оцінка (КК)

Оцінка в балах

(0 – 80):2, тобто від 0 до 40 балів

0 – 60

0 – 100


  • доповідь (виступ на задану тему) – до 5 балів;

  • доповнення доповіді, участь у дискусії (загалом за семінарське заняття) – до 3 балів;

  • експрес-опитування – до 2 балів;

  • відпрацювання пропущеного з поважних причин семінарського заняття шляхом усної співбесіди з викладачем – до 5 балів;

  • підсумкове контрольне тестування (проводиться на останньому семінарському занятті кожного змістовного модуля) - до 5 балів.

За порушення дисципліни на лекційному чи семінарському занятті, у тому числі за запізнення, викладач має право відняти 3 бали.

У разі відсутності студента на семінарському занятті з поважних причин він має право відпрацювати пропущене заняття через співбесіду з викладачем з відповідної теми. За 10 днів до початку екзаменаційної сесії викладач припиняє приймати відпрацювання.

За результатами першого семестру студент одержує залік, якщо на семінарських заняттях він набрав 20 балів і більше. Якщо студент набрав менше 20 балів, вважається, що студент заліку не склав.

Після другого семестру у підсумку оцінені за 100-бальною системою знання студента відображаються у заліковій книжці за шкалою оцінювання, що наведена нижче. Підсумкова оцінка з дисципліни в балах (шкала Київського національного університету імені Тараса Шевченка) переводиться у чотирибальну (національну) шкалу.