Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Центр психологічної підтримки.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
121.86 Кб
Скачать

Центр психологічної підтримки «Інсайт»

  1. Резюме

Центр психологічної підтримки «Інсайт» у м.Херсоні спеціалізується на наданні соціально-психологічної допомоги різним групам населення. Соціально-психологічна підтримка направлена на прояснення життєвої ситуації людини, вирішення її проблем, мобілізація нових можливостей та внутрішніх ресурсів.

До роботи в ТОВ «Інсайт» залучаються висококваліфікований персонал, а саме психологи-консультанти, клієнтцентрованого підходу, що мають досвід роботи. Підприємством розроблена збалансована програма надання послуг. Напрямки роботи:

- індивідуальне консультування;

- сімейне консультування;

- консультування дитячого психолога;

- психотерапія;

- соціально-психологічні тренінги.

Поряд з класичним уявленням про психологічні послуги, наш Центр пропонує достатньо нову і актуальну послугу в нашому суспільстві – психолог за викликом. Тобто психологічна допомога може надаватися за межами центру, на території клієнта, за попередньою домовленостю.

Основними особливостями й перевагами наших послуг є:

1. Найвища якість обслуговування.

2. Надання швидкої допомоги клієнтові у розв’язанні виниклих у нього проблем.

Бізнес обіцяє бути прибутковим, тому що послуги подібного роду необхідні як дорослим, так і дітям, людям з високим і середнім достатком.

Підприємство повністю укомплектоване необхідними кадрами, допоміжними матеріалами й сировиною: техніка, меблі й комплектуючі – вироби високої якості.

Приміщення розташовується в орендованому будинку в центрі міста.

Форма власності – приватна.

Організаційно-правова форма підприємства – товариство з обмеженою відповідальністю.

Розмір статутного капіталу: 15000 дол.

  1. Цілі й задачі

Основними цілями підприємства є:

1. Вихід на ринок протягом першого року роботи.

2. Досягнення конкурентоспроможності.

3. Одержання стабільного прибутку.

4. Завоювання клієнтури.

Місія підприємства: надання психологічної допомоги людям, уважне й доброзичливе відношення до всіх без винятку не залежно від їхнього матеріального становища.

Внаслідок цього вийти на ринок послуг, стати гідним конкурентом і одержувати максимальний і постійний прибуток.

  1. Опис послуги

ТОВ «Інсайт» спеціалізується на наданні психологічної допомоги різним групам населення в наступних напрямках:

- індивідуальне консультування (вирішення особистісних і сімейних проблем, проблеми в спілкуванні з дітьми і протилежною статтю, вирішення конфліктних відносин з керівництвом і колегами, допомога у вирішенні емоційних проблем: розлучення, емоційна залежність у відносинах, депресія, страхи, відчуття тривожності, самотності тощо);

- сімейне консультування (сімейні конфлікти і відсутність взаєморозуміння в родині, загроза розлучення, зрада, розлучення, повторний шлюб, дошлюбне консультування, аналіз сумісності подружжя);

- консультування дитячого психолога (проблеми спілкування з дитиною, емоційна неврівноваженість, підвищена тривожність, дитячі страхи, порушення сну, діагностика психологічного і інтелектуального розвитку дитини,эмоциональная неустойчивость, повышенная тревожность, детские страхи, нарушение сну; психологічна адаптація до нових умов життя дитини (розлучення батьків, перехід в іншу школу тощо))

- соціально-психологічні тренінги (розвиток комунікативних здібностей, розвиток креативності, особистісне зростання).

Психологічне консультування — це допомога клієнту в усвідомленні його проблеми і пошуку шляхів та способів її вирішення. Консультування носить характер оперативної чи негайної допомоги.

Основні завдання психологічного консультування: емоційна підтримка й увага до переживань клієнта; розширення свідомості й підвищення психологічної компетентності; зміна ставлення до проблеми (з безвиході до пошуку рішення); підвищення стресової і кризової толерантності; розвиток

реалістичності і прийняття множинності поглядів; підвищення відповідальності.

Психологічне консультування — це унікальний у своєму роді вид психологічної допомоги, оскільки:

• ця робота пов'язана скоріше з профілактикою появи проблем, ніж з їх розв'язанням; психологи спеціалізуються на наданні допомоги здоровим людям, що переживають перехідні періоди і відчувають складності з адаптацією, а не роботі з людьми, які мають тривалі порушення життєдіяльності.

• в оцінці і лікуванні використовується модель розвитку, а втручання (вплив) носить нетривалий характер.

• взаємодія "клієнт — консультант" побудована таким чином, що створюється безпечна атмосфера довіри, що сприяє змінам. Психологічне консультування — це процес взаємодії двох чи більше людей у атмосфері довіри, коли спеціальні знання консультанта спрямовані на надання психологічної допомоги клієнту чи групі клієнтів в оперативному розв'язанні проблем, виявленні особистісних ресурсів чи створенні перспективних програм розвитку.

Відмінні риси нашої послуги:

- надання оперативної допомоги клієнтові («психолог за викликом»);

- висока якість обслуговування

- проведення соціально-психологічних тренінгів.