Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5-Улексин_В_А_Расчет_двигателя_(Методич_указани...doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Додаток 5. Особливості роботи з програмою перевірки правильності розрахунків

1. При перевірці кожного розділу курсової роботи на ЕОМ, Програма визначає правильність розрахунку проектантом кожного параметра. Похибка обчислень, виражена у відсотках, служить критерієм оцінки. Якщо хоча б один параметр обчислено з похибкою, більшою 3%, то розділ вважається не виконаним. Крім реєстрування амплітудного значення похибки, Програма обчислює середнє її значення по розділу.

2. Після виконання перевірки розділу обчислюється "оцінка" – від попереднього значення "оцінки" – умовної суми балів, віднімається амплітудне значення похибки та середнє її значення, помножене на кількість перевірок даного розділу, що також фіксується Програмою. Вихідне значення "оцінки" до перевірки першого розділу – 120.

3. Якщо похибка розрахунків менша 2%, то Програма пропонує відповісти на декілька додаткових запитань по розділу, які викладено у додатку 9: при першій перевірці – два запитання плюс штрафні, якщо вони залишилися від попереднього розділу; при другій перевірці – одно запитання плюс одно штрафне (якщо воно є від попереднього розділу).

Правильна відповідь на додаткове запитання на подальшій оцінці не відбивається. При неправильній відповіді з оцінки відраховується 10 очок та записується штрафне запитання, яке буде задано у наступному розділі. Додаткові запитання, стимулюють самостійну роботу студентів не тільки з методичними вказівками, але і з підручниками, що сприяє підготовці з предмету. Високий рейтинг студента є підставою для звільнення його від екзамену.

4. Після правильної відповіді на додаткові запитання пропонується "приз" (пояснення у тексті методичних вказівок). Якщо студент відмовляється від "призу", то до оцінки додаються очки. Таким чином може бути відновлено втрачений рейтинг.

Кількість додаткових (призових) балів: після першого розділу – 10, після другого – 15, після третього – 15, після четвертого – 20.

5. Після успішного виконання 4-го розділу, якщо оцінка не нижче 115 і до кінця семестру лишилося більше одного тижня, Програма пропонує виконати шостий розділ, який видається при відмові від призового розрахунку швидкісної характеристики.

6. Шостий розділ може бути видано і викладачем через Програму, якщо рейтинг студента не нижче 450 і він входить у десятку кращих на курсі. Значення рейтингу контролює Програма, його величина R підраховується як сума добутків від множення оцінки після виконання розділу Оці на коефіцієнт ki , що залежить від своєчасності виконання розділу і підраховується за формулою:

kі = [(15 - N)/(19 - 3·і) + 0,25]2,

де N – номер тижня від початку семестру при перевірці розділу;

і – номер розділу.

R = Оц1·k1 + Оц2·k2 + Оц3·k3 + Oц4·k4 + Оц5·k5.

7. Повністю оформлена курсова робота повинна бути здана на кафедру до початку сесії і, якщо робота заслуговує відмінної оцінки, може бути представлена викладачем на засіданні кафедри як така, що заслуговує найвищої оцінки - звільнення проектанта від складання екзамену.