Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ДП_новая[1][1].doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Основні вимоги до складу структурних елементів

За згодою з керівником проекту студент надає резюме (скорочений бізнес-план), в якому в стислій формі характеризує основні показники підприємства, що проектується.

Вступ

У вступі стисло викладають:

  • оцінку сучасного стану проблем, відзначаючи при цьому практичні вирішені задачі, існуючі проблеми знань у даній предметній галузі, провідних фірм, учених та фахівців даної галузі;

  • світові тенденції вирішення поставлених завдань;

  • актуальність даної роботи та підстави для її проведення;

  • мета роботи та галузь застосування.

При написанні вступу необхідно уникати загальних міркувань, що не мають прямого відношення до теми.

Обґрунтування проекту або бізнес-план (перша частина)

Цей розділ виконується з метою обґрунтування необхідності розробки проекту нового будівництва чи реконструкції.

В основу розробки обґрунтування проекту може бути покладена прогресивна виробничо-комерційна або соціальна ідея. Обґрунтування проекту виконують у від­повідності із діючими нормативами та маркетинговим дослідженням. Засобами анкетування, аналізу структури та мережі підприємств харчування оцінюють купівельний попит, визначають контингент споживачів, тип і потужність підприємства, джерела матеріального постачання, можливість технічного забезпечення функціону­вання проектованого підприємства (постачання енергоносієм, водою, холодом і т.і.), характер виробництва (на сировину або напівфабрикати різноманітного ступеня готовності). Встановлюють режим роботи підприємства. Визначають форму власності та очікуваний соціально-економічний ефект.

Організаційно - технологічний (інноваційний) розділ

Зміст та алгоритм виконання організаційно-технологічного розділу визначає­ться керівником проекту у відповідності з темою та спеціалізацією.

Організаційно-технологічний розділ припускає виконання робіт наступного характеру:

  • інформаційно-аналітичного або

  • експериментально-технологічного або

  • науково-дослідного

  • висновки.

Алгоритм кожного етапу розробляється керівником конкретно до теми проекту.

Напрямок та характер наукових розробок студент обирає з урахуванням тема­тики наукових досліджень, якими він займався під час навчання в університеті. Структура дослідницької частини припускає різноманітні варіанти наукових розро­бок, а саме:

- розробка та/чи наукове обґрунтування технології нової конкурентоспроможної продукції або

- удосконалення рецептурного складу та технологічного процесу виробництва кулінарних та кондитерських виробів, що виготовляються у підприємст­вах харчування або

- науково-етнографічні дослідження національних кухонь народів світу;

  • вивчення споживчих та функціонально-технологічних властивостей сиро­вини рослинного та тваринного походження, що використовуються у новітній технології;

  • технологічне забезпечення якості нової кулінарної чи кондитерської продукції,

  • розробка проекту нормативної документації на основі експериментальних або аналітичних робіт;

Огляд та аналіз літературних джерел повинен характеризувати сучасний стан питання, що досліджується, давати критичну оцінку існуючих технологічних розро­бок. Студент визначає мету, задачі досліджень та постановку експерименту, викла­дає об'єкти та засоби досліджень.

У процесі проведення експерименту, в залежності від поставленої мети, сту­дент вивчає та уточнює фізико-хімічні, функціонально-технологічні характеристики технологічних процесів; досліджує можливість використання нових видів сировини у традиційних та нових технологіях харчування. Результатом іноваційного розділу є техніко - технологічні картки, проекти технічних умов та технологічних ін­струкцій. У висновках аналізують результати розробок, виявляють елементи новиз­ни, визначають галузь застосування.