Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ДП_новая[1][1].doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать

3. Організація дипломного проектування

Студенти, що навчаються за фахом "Технологія харчування" за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Спеціаліст" виконують дипломний проект. Закріплення за студентом теми дипломного проекту та керівника за його письмовою заявою за пре­дставленням кафедри оформлюється наказом Президента університету перед направленням студента на переддипломну практику.

У відповідності з темою дипломного проекту керівник видає студенту завдан­ня щодо вивчення об'єкту практики та збиранню матеріалу до дипломного проекту, керує практикою, перевіряє звіт про переддипломну практику. Керівник дипломного проекту:

  • розробляє та видає завдання на дипломний проект;

  • складає календарний графік на весь період дипломного проектування;

  • рекомендує необхідну основну літературу, довідкові матеріали та інші інформаційні джерела щодо теми;

  • проводить систематичні, передбачені розкладом, консультації;

  • перевіряє виконання роботи;

- при необхідності узгоджує та уточнює з консультантами дипломного проекту рішення, що приймаються студентом.

Завдання на дипломний проект, укладене керівником, затверджується завідувачем кафедри із вказівкою терміну початку та закінчення роботи, не менше ніж за 10 днів до початку дипломного проектування. Форма завдання повинна бути надру­кована типографським засобом та затверджена наказом завідувачем кафедри.

У завданні на дипломний проект повинні бути поставлені перед студентом конкретні завдання, що можна вирішити у відведений для дипломного проектування час.

Випускова кафедра затверджує консультантів з окремих розділів дипломного проекту.

При необхідності керівник проекту може запрошувати консультантів з інших питань: добору обладнання, застосуванню комп'ютерних технологій, тощо (дода­ток В).

Консультантами з окремих розділів дипломного проекту можуть признача­тися професори та викладачі ВНЗ, а також висококваліфіковані фахівці та наукові працівники інших підприємств та установ. Консультанти перевіряють відповідну частину виконаної студентом роботи і ставлять свій підпис;

Випускова кафедра розробляє та забезпечує студентів методичними вка­зівками в яких встановлений обов'язковий обсяг вимог до всіх розділів дипломного проекту. Робота над дипломним проектом виконується студентом, як правило, без­посередньо у ВНЗ з наданням йому місця диплому, тех­нологічних, науково-дослідних лабораторіях кафедри, в науково - навчальному цент­рі нових інформаційних технологій університету, у комп'ютерних класах.

У окремих випадках дипломний проект може виконуватися на підприємствах та в організаціях, НДІ, лабораторіях та інших установах. Окрім цього, студенти-дипломники повинні користуватися читальними залами та фондами бібліотек, а та­кож повинен бути забезпечений доступ до Інтернет-ресурсів.

Разом з завданням на дипломний проект студент отримує календарний графік роботи на весь період дипломного проектування з вказівкою черговості та термінів виконання окремих етапів (додаток Г). Календарний графік є обов'язковим для ви­конання дипломного проекту. По ньому керівник здійснює перевірку роботи сту­дента та фіксує ступінь готовності дипломного проекту.

Кафедра встановлює терміни періодичного звіту студентів щодо ви­конання дипломного проекту. У встановлені терміни (2-3 рази протягом ди­пломного проектування) студент звітує перед керівником та завідувачем кафедри.