Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ДП_новая[1][1].doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать

4. Зміст, обсяг та структура дипломного проекту

Дипломний проект виконується на основі глибокого вивчення літератури по спеціальності (підручників, навчальних посібників, монографій, періодичної літера­тури, журналів на іноземних мовах, нормативної літератури тощо).

У дипломному проекті повинна бути розроблена основна тема у відповідності з програмою, схваленою керівником, у т.ч. окремі сучасні та перспективні теоретичні і практичні питання. Наприклад, окрім основної теми повинні висвітлюватися питан­ня новітніх технологій, стандартизації, сертифікації, підвищення ефективності виро­бництв та якості продукції, сучасні методи та форми обслуговування, нормативні документи, що регламентують послуги ресторанного господарства, сучасні види по­слуг, систем автоматизації проектування (САПР), автоматизованого робочого місця фахівця. Кожний дипломний проект повинен мати відповідне економічне обґрунту­вання, розділи присвячені питанням екології, охорони праці тощо. При виконанні дипломного проекту необхідно використовувати матеріали підприємств галузевих НДІ та проектних організацій, статистичні дані, особисті результати анкетування та спостереження, заміри та розрахунки, виконані під час переддипломної практики.

Матеріалами для роботи над дипломним проектом є також ДСТУ, ОСТи, ТУ, ТІ, збірки рецептур страв та кулінарних виробів, довідники, каталоги та альбоми устаткування, нормалі, типові проекти, креслення та інші джерела.

Дипломний проект складається з текстової (розрахунково-пояснювальної записки) та графічної частин (креслень, схем), як окремо оформлених конструкторських документів, що мають самостійні позначки . Обсяг надрукованої розрахунково-пояснювальної записки 70-100 аркушів формату А4 із розміром сторін 210х297 мм.

Мінімальна кількість креслень - 7 креслень формату А3 або А4.

Роздатковий матеріал для членів ДЕК готується на листах формату А4, а демонстраційний – на прозірках формату А4.

Дипломний проект повинен бути виконаний українською мовою.

Порядок побудови, викладення та оформлення пояснювальної записки відповідає вимогам викладеним у методичних вказівках щодо оформлення пояснювальної записки дипломного проекту [2], укладених на підставі ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлення». При укладанні пояснювальної записки до дипломного проекту студент повинен забезпечити відповідність найменування проекту, його розділів та підрозділів їхньому змісту, зберегти логічний зв’язок між розділами, підрозділами, пунктами, а також послідовність викладення у них матеріалу.

Пояснювальна записка дипломного проекту повинна в стислій та чіткій формі розкривати творчий задум проекту, містити засоби дослідження, прийняті засоби розрахунку та самі розрахунки, опис проведених експериментів, їхній аналіз, висновки та при необхідності, супроводжуватися ілюстрованими матеріалами: графіками, ескізами, діаграмами, фотографіями тощо. Розрахунки у пояснювальній записці та креслення виконуються на ПК з використанням пакетів прикладних програм (ППП):

  • стандартних класів – Microsoft office (Word, Excel, Access) [4…7].

  • проблемно-орієнтованих – AutoCAD, Cosmos, Solidworks, MathCAD [5…6];

  • прикладне програмне забезпечення, що працює у середовищі AutoCAD за допомогою бази даних умовних графічних зображень різного технологічного та сантехнічного устаткування.

Креслення форматів, умовних позначок, шрифтів та масштабу повинні строго відповідати вимогам діючих Державних стандартів та постачатися специфікаціями. Структура дипломних проектів (додаток Б) затверджена на методичній раді факультету.