Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Menedj_person.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
293.89 Кб
Скачать

4.4. Орієнтовна тематика наукових робіт

  1. Технології розроблення стратегії у галузі управління персоналом.

  2. Використання професійних назв робіт відповідно до Класифікатора професій ДК 003-2005 на вітчизняних підприємствах та організаціях.

  3. Сучасні технології проведення інтерв’ю з кандидатами на вакантні посади.

  4. Забезпечення кадрової безпеки в організації.

  5. Розвиток віртуального ринку праці в Україні.

  6. Розвиток рекрутінгових послуг в Україні.

  7. Розвиток ринку аутсорсінгових послуг в Україні.

  8. Розвиток лізингових послуг у галузі управління персоналом в Україні.

  9. Практика використання підприємствами схем виведення персоналу із штату.

  10. Інвестування коштів у персонал.

  11. Розвиток ринку тренінгових послуг в Україні.

  12. Проблеми оцінювання ефективності навчання персоналу в організації.

  13. Зарубіжний та вітчизняний досвід створення організацій, які „самонавчаються”.

  14. Розвиток інформаційних технологій у галузі управлінні персоналом.

  15. Проблеми закріплення персоналу в організації.

  16. Зарубіжний та вітчизняний досвід використання центрів оцінювання персоналу.

  17. Технології оцінювання персоналу за ключовими компетенціями.

  18. Зарубіжний та вітчизняний досвід сертифікації персоналу.

  19. Технології управління персоналом в умовах організаційних змін.

  20. Технологія формування корпоративної культури.

  21. Компенсаційний пакет: структура і технологія розроблення.

  22. Диференціація заробітної плати на підприємствах та в організаціях.

  23. Зарубіжний та вітчизняний досвід використання систем участі персоналу в прибутках.

  24. Зарубіжний та вітчизняний досвід використання систем участі персоналу в акціонерному капіталі.

  25. Розвиток виробничої демократії на підприємствах України.

5. Система поточного і підсумкового контролю якості знань студентів з дисципліни

5.1. Порядок поточного контролю та критерії оцінювання знань студентів з дисципліни

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого перевіряється під час поточного контролю і на іспиті.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння теоретичного матеріалу, вироблення навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною шкалою на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

Завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 40 балів (включно).

Порядок поточного контролю знань студентів передбачає оцінювання обов’язкових та вибіркових завдань. Перелік обов’язкових і вибіркових завдань для студентів різних форм навчання подано у карті самостійної роботи (див. табл. 2). Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за обов’язкові завдання – 30 балів, за вибіркові – 10 балів.

Об’єктами поточного контролю знань студентів з дисципліни „Менеджмент персоналу” є:

  • активність роботи на практичних заняттях;

  • виконання завдань для самостійного опрацювання;

  • виконання модульних завдань.

Максимальна кількість балів за активність роботи на практичних заняттях для студентів денної та вечірньої форм навчання – 10 балів.

Якщо студент протягом семестру продемонстрував високий рівень знань у виступах, брав активну участь в обговоренні проблемних питань і отримав 2 і більше позитивних оцінок3, то він отримує 10 балів.

За умови якщо студент протягом семестру отримував лише задовільні оцінки4 або мав негативні оцінки5 поряд з позитивними, то він отримує 5 балів.

У разі, коли студент не працював протягом семестру, отримав лише негативні або не отримав жодної оцінки, то він отримує 0 балів.

Для студентів заочної форми навчання робота на практичних заняттях оцінюється у 5 балів.

Студенти усіх форм навчання виконують модульне завдання. При виконанні модульного завдання оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування навчальної дисципліни. Модульний контроль проводиться у формі відповідей на теоретичні питання та розв’язання практичних завдань. Модуль містить три теоретичні питання та два практичних завдання.

Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за виконання модульних завдань складає 5 балів.

При цьому кожне питання теоретичного блоку та завдання практичного блоку оцінюється за шкалою: 0; 0,5; 1 бал.

Критерії оцінювання знань студентів під час виконання модульних завдань:

1 бал -

Студент отримує, коли дав правильну й вичерпну відповідь на поставлене запитання, показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, вміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ. Правильно виконав практичне завдання і пояснив відповідь.

0,5 бали -

Студент отримує, коли в цілому відповів на поставлене запитання, виконав практичне завдання, але не спромігся аргументувати свою відповідь, не дав чіткого пояснення щодо вирішення практичного завдання, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел.

0 балів -

Студент отримує, якщо дав неправильну відповідь на запитання, не вирішив практичне завдання, ухилився від аргументувань, показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів.

Перелік обов’язкових і вибіркових завдань для самостійного опрацювання для студентів різних форм навчання поданий у карті самостійної роботи (табл.2).

Максимальна кількість балів за виконання обов’язкового завдання для студентів денної та вечірньої форм навчання – 15 балів, для студентів заочної форми навчання – 20 балів.

Студенти денної та вечірньої форм навчання виконують завдання, подані у п. 1.3 табл. 2. Максимальна кількість балів за кожне завдання (а, б і в) – 5 балів. Критерії оцінювання практичних завдань:

5 балів -

Студент отримує у випадку, якщо якісно виконав завдання, показав високі знання понятійного апарату, вміння аналізувати інформацію та розробляти відповідні документи.

2,5 бали -

Студент отримує, коли завдання у цілому виконав, але мають місце окремі недоліки: помилився у використанні понятійного апарату, не зумів належним чином проаналізувати інформацію та використати її при розробці відповідних документів.

0 балів -

Студент отримує у випадку, якщо показав незадовільні знання понятійного апарату, неякісно виконав аналіз, допустив грубі помилки, належним чином не оформив розроблені документи, або взагалі не виконав завдання.

Студенти заочної форми навчання виконують індивідуальні практичні завдання за місцем роботи.

Завдання №1 містить загальну інформацію про організацію, де студент працює, тому конкретній бальній оцінці воно не підлягає, але у разі відсутності інформації, передбаченої завданням, робота до розгляду кафедрою не приймається.

Оцінка виконання кожного з двох пунктів завдання №2 може мати три рівні: 0; 5; 10 балів.

Кожен пункт практичного завдання оцінюється за такими критеріями:

10 балів -

Студент бездоганно виконав пункт завдання і належним чином його оформив у своєму звіті. Інформацію добре ілюстровано фактичними даними.

5 балів -

Пункт завдання у цілому виконаний, але мають місце окремі недоліки: частини інформації бракує або вона є суперечливою на різних сторінках звіту, відсутні необхідні ілюстрації чи пропозиції студента.

0 балів -

Пункт завдання не виконано або виконано з іншого варіанта.

Крім обов’язкового завдання для студентів усіх форм навчання передбачені вибіркові завдання. Студенти мають вибрати одне із запропонованих вибіркових завдань. Максимальна кількість балів за вибіркове завдання – 10 балів.

10 балів за дане завдання студент отримує у випадку, якщо якісно виконав його, показав високі знання понятійного апарату, вміння аргументувати своє ставлення до відповідних процесів, виявляти тенденції та робити висновки.

5 балів отримує студент, коли завдання у цілому виконав, але мають місце окремі недоліки: помилився у використанні понятійного апарату, аналіз та висновки зробив поверхово.

0 балів отримує студент у випадку, якщо показав незадовільні знання понятійного апарату, неякісно виконав аналіз, допустив грубі помилки, не зробив висновки, або взагалі не виконав завдання.

Граничний термін подання робіт з виконаними обов’язковими та вибірковими завданнями для самостійної роботи кафедру управління персоналом та економіки праці – за 2 тижні до початку екзаменаційної сесії. Роботи, що надійдуть на кафедру пізніше встановленого терміну, не розглядаються і не оцінюються.

Одержані кафедрою завдання студентів оцінюються викладачем у семиденний термін. Про одержану оцінку студент може дізнатись у викладача під час щотижневої консультації на кафедрі.

Загальна сума балів за поточний контроль складається із балів, які отримав студент за обов’язкові види робіт, та балів, отриманих за виконання одного з вибіркових завдань.

Додаткові бали, за рішенням кафедри, можуть присуджуватись за позанавчальну наукову діяльність студентів – участь у конференціях, підготовку наукових публікацій. При цьому загальна кількість балів, що вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності за поточну роботу не може перевищувати 40 балів.

Результати поточного контролю знань студентів заносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності й враховуються при виставленні підсумкового балу за опанування дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]