Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП менеджмент.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
7.1 Mб
Скачать

4 Організація виробництва та матеріальна база

Організація виробництва ковбасних виробів передбачає оптимальне поєднання засобів виробництва та робітників з метою отримання максимально можливої технічної та економічної ефективності технологічних процесів. Більш детально це питання розглянуто в другому розділі дипломної роботи. План забезпечення цеху основними засобами виробництва наведено в табл. 7

Планується придбати значну частину засобів виробництва на початку здійснення виробничої діяльності проектованої технологічної лінії. Згідно з розрахунками другого розділу вартість такої лінії складе 1024000 грн.

Планується працювати за наступним графіком:

Понеділок 800–1700

Вівторок 800–1700

Середа 800–1700

Четвер 800–1700

П’ятниця 800–1700

Субота 800–1600

Неділя вихідний

Виробнича діяльність буде здійснюватись на основі наступних нормативно-правових документів:

- Закон України „Про підприємництво”

- Закон України “Про систему оподаткування”

- Закон України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”.

5 Оцінка можливих ризиків

Під час здійснення виробничої діяльності можливе виникнення тих чи інших ризиків. Слід відмітити, що ризики поділяються на дві групи:

  • зовнішні;

  • внутрішні.

Зовнішні ризики це ризики на виникнення яких приватний підприємець не має жодного впливу. До цієї групи ризиків відносяться:

  1. Політичні ризики.

  2. Економічні.

  3. Природно – кліматичні.

  4. Зміна в законодавстві.

Мінімізувати такі ризики можливо за допомогою страхування виробничого майна, встановлення у виробничих приміщеннях протипожежної сигналізації, відслідковувати постійно зміни в чинному законодавстві, вводити планові навчання з цивільної оборони на випадок природних та техногенних катаклізмів.

Друга група ризиків це так звані внутрішні ризики, які безпосередньо залежать від діяльності підприємства. Для зменшення імовірності виникнення таких ризиків необхідно чітко дотримуватись правил протипожежної безпеки та виробничої технології. Наприклад, дозволити куріння можливо тільки в спеціально відведених місцях, зберігання майна - в спеціально відведених шафах та кімнатах, також необхідно здійснювати постійний контроль за витратними матеріалами.

Для покриття таких непередбачених ризиків, як хвороба, планується створити резерв обігових коштів.

На сьогодні головним ризиком у нашому суспільстві став ризик пов’язаний з крадіжками. Тому виникає необхідність в обладнанні виробничого приміщення відповідними засобами сигналізації.

Отже для того, щоб виявити завчасно та уникнути появи ризиків необхідно проводити оперативне та довгострокове планування виробничої діяльності, проводити постійний контроль за ходом виконуваних робіт, аналізувати результати підприємницької діяльності.

6 Фінансовий план

Фінансовий план є найбільш формалізованим розділом бізнес-плану, тому можливо цю тему вважати ключовою, оскільки тільки відповідні показники цього плану можуть наочно продемонструвати рівень привабливості та ефективності практичної реалізації розробленого бізнес-плану а також його техніко-економічну обґрунтованість.