Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Особливості кримінальної статистики.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
120.32 Кб
Скачать

Значення даних соз полягає в наступному:

  • Дані UCR забезпечують ключову інформацію для подальшого аналізу злочинів, планування заходів і розробку програм з метою охорони суспільства. Муніципальні та провінційні уряди використовують ці дані, щоб допомогти вирішити питання про поширення цих заходів, визначення одних провінційних стандартів для порівняння зі стандартами інших провінцій.

  • UCR надає Федеральному Уряду інформацію про політичний і законодавчий розвиток, здійснює оцінку нових законодавчих ініціатив, і міжнародних порівнянь.

  • Для громадськості, СОЗ пропонує інформацію про характер і ступінь тяжкості зареєстрованих злочинів, стан та тенденції злочинності в Канаді.

  • Засоби масової інформації, науковці та дослідники використовують ці дані для вивчення конкретних питань, які сточуються злочинності.

У 1988 році була створена нова версія методу збору інформації. Отже є дві версії інструменту збору даних СОЗ, які працюють одночасно: СОЗ загальна (СОЗ1.0) та СОЗ2, «incident-based». Останній в свою чергу охоплював три версії СОЗ2.0, СОЗ2.1 і СОЗ2.2. Версія СОЗ загальна (СОЗ1.0) збирає зведені дані майже 100 окремих кримінальних злочинів і має місце з 1962 року. Для того, щоб зібрати більш детальну інформацію про кожний окремий випадок, відомості про потерпілих та обвинувачених була розроблена версія СОЗ2 в середині 1980-х років. Це альтернативний метод збору даних, в якому окремий статистичний облік створюється для кожного кримінального випадку відомий як "incident-based". Переглянутий варіант СОЗ2 відомого як СОЗ2.1 був введений в 1998 році. Ця версія започаткувала певну ефективність для поліцейської служби і знизила навантаження на респондентів шляхом усунення або спрощення змінних СОЗ2. Згодом, в 2004 році, розробили ще один варіант версії, яка мала назву СОЗ2.2 і була введена з урахуванням нових доповнень/змінних (не оброблялися окремо в минулому), таких як організована злочинність, кіберзлочинність, злочини на ґрунті ненависті та геокодування інформації. Дані збираються безпосередньо від респондентів та витягується з адміністративних файлів7. Згідно Закону «Про статистику» "Респондент" це особа, щодо якої або щодо яких покладено обов’язок подавати будь-який звіту або інформацію на яку надсилається запит відповідно до цього закону8. Служба поліції виступає респондентами. Відповіді від поліцейських служб до СОЗ надходять в визначені строки практично на 100 відсотків. Є більш ніж 1200 окремих відділів поліції, що беруть участь в обстеженні, та які складаються з 204 різних сил поліції. Дані по загальному обстеженні відправляються в CCJS в формах огляду або в електронному варіанті. Щомісячний підрахунок кількості злочинів та traffic фіксуються службою поліції і направляється в CCJS приблизно через два тижні після кінця місяця. Ці форми візуально редагуються для повноти і послідовності і, якщо необхідно, доповнюються телефонними викликами, які надходять до відповідача для видалення і подальшого виправлення. Злочин і інші дані переміщаються в електронний формат Data Return Facility. Усі графи перевіряють для того, щоб інформація була вірно перенесена з паперових форм в електронний формат.

Дані Incident-based містяться в поліцейських записах системи управління затвердженої програми, за допомогою якої збирається інформація і направляються в CCJS в електронному форматі та з записами стандартної розкладки. Дані, як правило, подаються CCJS на щомісячній основі.