Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ 2курс Роб ост.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
830.46 Кб
Скачать

Студента за результатами виконання методики «Здібність до навчання в школі» г. Віцлака

П.І.Б. експериментатора_____________________________________________

П.І.Б досліджуваного _______________________________________________

Вік досліджуваного______________________________________________

Текст звіту

(У тексті розкриваються компоненти розумового розвитку, необхідні для навчання в школі, які в сукупності утворюють інтелектуальну готовність дитини до навчання в школі. Ці компоненти співвідносяться з конкретними завданнями тесту використовуючи Таблицю 3.)

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Висновки:

Додаток №3

Структура характеристики

1. Загальні відомості про дитину: прізвище, ім’я, рік народження, склад сім’ї та її культурно-побутові умови, соціально-психологічна характеристика взаємовідносин у сім’ї (стосунки з батьками, при наявності братів і сестер з ними).

2. Характеристика готовності до навчальної діяльності дитини: Розкривається структура “навчаємості ” як здібність до навчання: загальна обізнаність (знання про навколишній світ), здібність до диференціації відчуттів, рівень розвитку сприйняття, здібність до роботи з ручкою і олівцем, орієнтування в малому просторі, характер ставлення до школи і навчання.

3. Особливості пізнавальної психічної діяльності дошкільника. Характеристика уваги: стійкість, переключення, розподіл, сконцентрованість, розсіяність тощо. Особливості сприймання. Особливості пам’яті: швидкість запам’ятовування, точність і тривалість збереження матеріалу. Рівень розвитку мислення: рівень утворення понять, оволодіння стосунками множин, знання форм, їх відмінностей, уміння класифікувати предмети.

4. Характеристика спілкування і міжособистісної взаємодії дошкільника. Передбачає розкриття ступеню розвитку усного й письмового мовлення: багатство словника, уміння висловлювати свої думки. Характеризується переважаюча орієнтація у спілкуванні дитини (на суперництво, співпрацю, компроміс, уникнення, пристосування), наявність комунікативних бар’єрів.

5. Особливості емоційно-вольової сфери розкриваються через аналіз змісту, характеру протікання й змінюваності емоцій та їх впливу на діяльність. Відзначається їх зовнішня виявленість, переважаючий настрій протягом дня (веселий, пригнічений, спокійний), його мінливість/стійкість, прояв моральних, естетичних, інтелектуальних почуттів. Характеризуються розвиток цілеспрямованості, наполегливості й витримки.

Висновки передбачають узагальнення актуального рівня розумового розвитку дитини, готовності її до навчання, виокремлення сильних і слабких сторін розвитку особистості і рекомендації по їх врахуванню в роботі вихователів, батьків, психолога.

Рекомендації: зазначення (при необхідності) напрямків і шляхів корекційної і профілактичної роботи з дитиною.

Зразок оформлення:

Психологічна характеристика

на Давиденка Олега, 2004 р.н. ,

складена студенткою II-го курсу психолого-педагогічного факультету

Васильєвою Іриною Сергіївною

під час практики з вікової психології

Текст характеристики

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Висновки:

Рекомендації:

Додаток №4