Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
56-67.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
238.59 Кб
Скачать

64.Основні форми статистичної звітності органів прокуратури, порядок і строки її формування та подання за належністю.

І Н С Т Р У К Ц І Я

Про порядок складання та надання звітності за формою № 2-є «Звіт про розгляд заяв та повідомлень про злочини» Загальні положення

1. Звітність за формою № 2-Є «Звіт про розгляд заяв та повідомлень про злочини» (далі – звітність за формою № 2-Є) передбачає облік результатів розгляду заяв та повідомлень про злочини органами прокуратури та внутрішніх справ.

2. Запровадження оновленої звітності за формою № 2-Є викликано змінами, що відбулися у кримінальному законодавстві, та необхідністю визначення єдиних підходів до збору та формування показників.

3. Основним призначенням звітності є отримання, накопичування, систематизація інформації, що формується на підставі заяв і повідомлень, які надійшли до органів прокуратури та внутрішніх справ. Облік заяв та повідомлень про злочини, результати їх розгляду, строки та обґрунтованість прийнятих рішень здійснюється відповідно до розділів та статей Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України.

4. Звітність за формою № 2-Є є адміністративною звітністю, що складається органами прокуратури та органами внутрішніх справ щоквартально наростаючим підсумком.

Органам прокуратури та внутрішніх справ на місцях забороняється змінювати передбачений цією Інструкцією порядок обліку і формування показників звіту про розгляд заяв та повідомлень про злочини.

Звіти складаються на бланках встановленого зразка. Внесення до них змін та доповнень здійснюється тільки Генеральною прокуратурою спільно з Міністерством внутрішніх справ України за погодженням з Державною службою статистики України.

Порядок складання та подання звіту

5. Порядок формування показників щодо розгляду заяв та повідомлень про злочини та відображення їх у звітності за формою № 2-Є єдиний для органів прокуратури та внутрішніх справ.

6. Звіт складається з двох розділів, які заповнюються окремо по кожному відомству: прокуратурами районів (міст) – розділ 1 «Розгляд заяв та повідомлень про злочини органами прокуратури», міськрайлінорганами внутрішніх справ – розділ 2 «Розгляд заяв та повідомлень про злочини органами внутрішніх справ».

7. Складені по кожному органу та підписані начальниками міськрайлінорганів внутрішніх справ та прокурорами районів (міст) та прирівняними до них звіти направляються до апаратів прокуратур Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя (далі – прокуратур регіонів) та головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на залізницях (далі – ГУМВС, УМВС), де формується звіт, який підписується прокурором регіону, начальником ГУМВС, УМВС та надсилається до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ України.

8. Міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори перед поданням звітності за формою № 2-Є до прокуратури вищого рівня зобов’язані перевірити достовірність відображених у звітності показників не лише органів прокуратури, а й органів внутрішніх справ.

Показники, що підлягають включенню у звіт, перевіряються з позицій їх повноти та достовірності за документами первинного обліку (книга обліку заяв та повідомлень про злочини, журнал реєстрації заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, книга обліку роботи прокурора з нагляду за законністю порушення, закриття справ, зупинення слідства і дізнання), а також за журнальними обліками (книга обліку кримінальних справ, порушених працівниками прокуратури), наглядовими провадженнями.

Начальники слідчих управлінь, відділів прокуратур регіонів, заступники начальників штабів ГУМВС, УМВС, на яких покладено контроль за станом обліково-реєстраційної дисципліни, здійснюють перевірку об’єктивності та достовірності показників звітності за формою № 2-Є та їх відповідності документам первинного обліку.

9. Транспортні прокурори подають звітність за формою № 2-Є прокурорам вищого рівня, яким вони підпорядковані.

10. Керівники відділів нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури апаратів прокуратур областей формують статистичну інформацію розділу 1 звіту по апарату, забезпечують достовірність звітних даних та надають її для перевірки правильності формування показників старшим помічникам прокурорів регіонів з питань статистики.

11. Старші помічники прокурорів регіонів з питань статистики на підставі звітів підпорядкованих прокурорів та апарату прокуратури області готують зведену статистичну інформацію загалом по органах прокуратури регіону та надсилають її до інформаційних підрозділів ГУМВС, УМВС для формування зведеного звіту по Автономній Республіці Крим, області, містах Києву та Севастополю.

Старший помічник прокурора з питань статистики має право перевіряти достовірність показників як органів прокуратури, так і органів внутрішніх справ, а також вимагати надання йому для перевірки документів первинного обліку.

Вказівки старшого помічника прокурора регіону з питань статистики щодо перевірки правильності відображення у звітності показників є обов’язковими як для органів прокуратури, так і для органів внутрішніх справ.

12. Сформована у цілому по Автономній Республіці Крим, області, містах Києву та Севастополю, території обслуговування УМВС на залізниці звітність за формою № 2-Є після підпису прокурором та начальником територіального управління внутрішніх справ надається інформаційним підрозділом ГУМВС, УМВС до інформаційної служби МВС (далі ІС МВС), яка формує зведену звітність по державі.

Узагальнена по державі звітність за формою № 2-Є надсилається до Генеральної прокуратури та Державної служби статистики України.

13. Коригування статистичних показників проводиться в процесі формування зведеного звіту по Україні (тобто не пізніше 9 числа місяця наступного за звітним періодом).

Підставою для коригування показників у вже надісланих до Генеральної прокуратури та МВС звітах є відповідний лист з поясненням причин зміни (коригування) показників, який підписується відповідно начальником ГУМВС, УМВС, а також прокурором регіону. Зазначений лист надсилається поштою, а в разі необхідності термінового повідомлення – телеграмою або факсом з наступним направленням письмового підтвердження поштою. Такі ж повідомлення необхідно направити і до відповідних центральних органів за підлеглістю.

За наявності достатніх підстав і згоди керівництва відповідних правоохоронних органів вносяться зміни особою, яка відповідає за формування звітності, про що повідомляється ініціатор такого клопотання.

14. Керівники самостійних структурних підрозділів апарату Генеральної прокуратури України за результатами розгляду заяв та повідомлень про злочини складають розділ 1 «Розгляд заяв та повідомлень про злочини органами прокуратури» звіту та надають його для перевірки правильності формування показників до відділу статистичної інформації Головного управління організаційного та правового забезпечення Генеральної прокуратури України.

Відділ статистичної інформації на підставі звітів керівників самостійних структурних підрозділів апарату Генеральної прокуратури України складає зведений звіт по апарату, який надає до ІС МВС для включення у звіт у цілому по Україні.

Звітність за формою № 2-Є реєструється, надсилається та зберігається відповідно до чинних правил діловодства.

Терміни подання звітності

15. Складена по району (місту), лінійному відділу внутрішніх справ на залізниці звітність за формою № 2-Є подається до відповідних прокуратур регіонів та ГУМВС, УМВС до 3 числа місяця, що настає за звітним періодом.

16. Інформація стосовно розділу 1 звітності за формою № 2-Є загалом по органах прокуратури регіону подається старшими помічниками прокурорів регіонів з питань статистики до ГУМВС, УМВС до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом.

17. Сформована у цілому по Автономній Республіці Крим, області, містах Києву та Севастополю, території обслуговування УМВС на залізниці звітність за формою № 2-Є надається інформаційним підрозділом ГУМВС, УМВС до ІС МВС до 8 числа, що настає за звітним періодом, а інформація стосовно звітності надсилається до ІС МВС каналами електронної пошти до 7 числа місяця, що настає за звітним періодом.

18. Прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя надсилають звіт до Генеральної прокуратури України до 8 числа місяця, що настає за звітним періодом.

19. ГУМВС, УМВС направляють звіт до територіальних органів державної статистики до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом.

20. Керівники управлінь, відділів апарату Генеральної прокуратури України надають звіт до відділу статистичної інформації Головного управління організаційного та правового забезпечення до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом.

Відділом статистичної інформації зведена звітність за формою № 2-Є по апарату Генеральної прокуратури України складається, підписується та надається до ІС МВС до 7 числа місяця, що настає за звітним періодом.

21. ІС МВС формує зведений по державі звіт до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом.

Зведена звітність за формою № 2-Є загалом по державі надсилається до Генеральної прокуратури та Державної служби статистики України до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом.

І Н С Т Р У К Ц І Я

зі складання статистичного звіту про

протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Статистичний звіт за формою № 1-ЛВ “Про протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом” передбачає відображення статистичних даних про результати розслідування слідчими органів прокуратури кримінальних справ, порушених за ст.ст. 209, 209-1 та 306 КК України.

Нова форма звіту № 1-ЛВ “Про протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом” затверджена наказом Генерального прокурора України від 21 грудня 2005 року № 65 за погодженням з Державним комітетом статистики України.

Даний звіт для органів прокуратури є поштово - квартальним і складається наростаючим підсумком.

Запровадження статистичної звітності про протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, зумовлене новими підходами до формування показників, прийняттям нової редакції статті 209 Кримінального кодексу України та включення до нього ст. 209-1 КК України (умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Звіт за формою № 1-ЛВ “Про протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом” складається із 3 таблиць, які передбачають облік відомостей про:

а) рух кримінальних справ, що знаходяться у провадженні слідчих органів прокуратури за злочинами, передбаченими статтями 209, 209-1, 306 КК України;

б) злочини, які передували (предикатні злочини) легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 209 КК України), у кримінальних справах, що знаходяться в провадженні слідчих органів прокуратури;

в) виявлені організовані групи та злочинні організації, які причетні до легалізації (відмивання доходів), одержаних злочинним шляхом у кримінальних справах, що знаходяться в провадженні слідчих прокуратури.

Органам прокуратури на місцях забороняється змінювати передбачений цією Інструкцією порядок обліку і формування показників роботи органів досудового слідства щодо розслідування кримінальних справ за ознаками ст.ст. 209, 209-1 та 306 КК України.

Внесення змін до звіту № 1-ЛВ здійснюється Генеральною прокуратурою України за погодженням з Державним комітетом статистики України.

ПОРЯДОК СКЛАДАННЯ І ПОДАННЯ ЗВІТУ

2. Звіт форми № 1-ЛВ “Про протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом” складається на бланках встановленого зразка.

3. Прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори формують статистичні звіти за формою № 1-ЛВ щоквартально, подають їх прокурору вищого рівня у строки передбачені наказом Генерального прокурора України від 21 грудня 2005 року № 65 та несуть персональну відповідальність за достовірність відображених у них показників

4. Старший помічник прокурора області з питань статистики на підставі завізованих та перевірених звітів, що надані прокурорами міст та районів, складає зведений звіт по області (республіці, місту), до якого включає також дані звіту слідчого апарату прокуратури області.

Перед поданням зведеного звіту на підпис старший помічник прокурора зобов’язаний перевірити у звіті всі контрольні рівності.

5. Зведений звіт про протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом по області (республіці, місту) підписує особисто прокурор та начальник слідчого управління (відділу).

6. Якщо у надісланому звіті виявлено неточності чи помилки, то вони можуть бути усунені після надходження телеграм чи факсів прокурорів, які підписали звіти, з наведенням причин допущених неточностей. Така інформація може бути врахована у процесі формування у відділі статистичної інформації та аналітичної роботи Генеральної прокуратури України зведеного звіту по Україні до його підписання.

Після підписання зведеного звіту в Генеральній прокуратурі України звіти не коригуються.

7. Відділ статистичної інформації та аналітичної роботи Генеральної прокуратури України на підставі звітів прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя та прирівняних до них прокурорів складає зведений звіт за формою № 1-ЛВПро протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом” в цілому по Україні, включаючи до нього показники звіту слідчого апарату Генеральної прокуратури України.

Генеральна прокуратура України за підсумками кожного кварталу надсилає до Держаного комітету статистики України копію зведеного звіту по Україні.

СТРОКИ ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]