Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
56-67.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
238.59 Кб
Скачать

8. Строки представлення звіту до прокуратур вищого визначені наказом Генерального прокурора України від 21 грудня 2005 року № 65.

Інструкція

Зі складання звітності

Про роботу прокурора

Загальні положення

1. Звітність за формою П передбачає відображення даних про результати роботи органів прокуратури.

Звіт побудовано відповідно до Закону України «Про прокуратуру» та наказів Генерального прокурора України за напрямами діяльності прокуратури.

Ця звітність орієнтована на відображення кінцевих результатів роботи прокурора.

Структура звітів про роботу прокурора сформована за галузями прокурорського нагляду.

Звіт за формою П складається із восьми розділів, в яких містяться показники роботи прокурора про здійснення:

  1. правозахисної діяльності щодо забезпечення прав і свобод громадян та інтересів держави;

2) представництва інтересів громадян та держави в судах;

  1. нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із

злочинністю;

  1. підтримання державного обвинувачення в судах та участь прокурорів

у розгляді судами кримінальних справ;

  1. нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у

кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів

примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи

громадян;

  1. розгляду звернень громадян;

  2. висвітлення діяльності органів прокуратури.

8) Розгляд запитів на інформацію.

Органам прокуратури на місцях забороняється вводити додаткову звітність про роботу прокурора і змінювати передбачений цією Інструкцією порядок обліку даних та представлення звітів.

ПОРЯДОК СКЛАДАННЯ І ПОДАННЯ ЗВІТУ

2. Прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, Дніпровський екологічний прокурор, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори організовують своєчасне, повне і достовірне внесення відомостей до Єдиної системи статистики та аналізу органів прокуратури України (надалі – Єдина система статистики) та подання звітності за формою П відповідно до підпорядкованості кожен квартал з наростаючим підсумком.

3. Звіт про роботу прокурора складають особисто міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори на підставі документів і матеріалів первинного обліку, передбачених чинною Інструкцією про порядок ведення первинного обліку роботи прокурорів. В апаратах прокуратур Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та прирівняних до них прокуратур звіти складають начальники управлінь і відділів (старші помічники та помічники прокурорів) в обсязі своїх розділів. Звіти по управлінню і відділу підписують особисто начальники структурних підрозділів і подають їх у визначені терміни старшому помічнику прокурора з питань статистики для складання і зведення звіту по апарату прокуратури.

4. Старший помічник прокурора з питань статистики зобов'язаний перед складанням зведеного звіту по апарату прокуратури обласного рівня перевірити за книгами обліку та інформацією, відображеною у базі даних Єдиної системи статистики, достовірність показників наданого звіту управління чи відділу.

Керівники самостійних структурних підрозділів Генеральної прокуратури України забезпечують перевірку за напрямами роботи своєчасності, повноти і достовірності внесення відомостей про результати прокурорської діяльності до Єдиної системи статистики у підпорядкованих прокуратурах. На підставі наданих звітів управлінь (відділів) вони складають, підписують і візують у курируючого заступника Генерального прокурора України зведений звіт по самостійному підрозділу і надають його до відділу статистичної інформації як у письмовому, так і в електронному вигляді. Звіти надаються до відділу статистичної інформації разом з книгами первинного обліку роботи прокурора.

5. Міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори перед поданням звіту до прокуратури вищого рівня зобов'язані перевірити достовірність і повноту всіх показників, відображених у звіті, попередньо звіривши їх із книгами первинного обліку роботи прокурора та даними Єдиної системи статистики.

Складений звіт у встановлені Інструкцією строки передавати каналами електронного зв’язку до прокуратур обласного рівня, а прокурорам районів у містах з районним поділом – до міських прокуратур та підтверджувати письмовим звітом.

Прокурори районного рівня і прирівняні до них прокурори забезпечують своєчасність, повноту і достовірність внесення відомостей про результати прокурорської діяльності до Єдиної системи статистики та несуть персональну відповідальність за достовірність відображених у звіті показників і своєчасність подачі звітності до прокуратур вищого рівня.

6. Звіт про роботу прокурора готується в двох примірниках і підписується особисто прокурором, який відповідає за достовірність і повноту відображених у звіті показників та своєчасність його подання прокурору вищого рівня.

7. Звіт подається без супровідного листа, за винятком, коли у супровідному листі потрібно дати необхідні пояснення.

8. Старший помічник прокурора області з питань статистики складає по регіону зведений звіт на підставі отриманої каналами електронного зв’язку звітності, порівнює його з надісланими паперовими звітами, інформацією, внесеною до бази даних Єдиної системи статистики, та включає до нього дані звіту по апарату прокуратури області.

Старший помічник зобов’язаний ретельно перевірити дотримання всіх контрольних та логічних рівностей.

9. Начальники управлінь і відділів (старші помічники та помічники прокурорів) організовують до підписання звіту перевірку даних звітності з використанням відомостей, відображених у базі даних Єдиної системи статистики, та несуть відповідальність за їх достовірність. Відповідна робота проводиться без виклику прокурорів районного рівня.

Керівники структурних підрозділів усіх рівнів забезпечують своєчасність, повноту і достовірність внесення відомостей про результати роботи підрозділу до Єдиної системи статистики.

Корегування статистичних показників допускається під час формування та перевірки зведеного по області (регіону) звіту винятково на підставі листів райміськпрокурорів та прирівняних до них.

10. Аналогічний порядок складання та здачі звітів поширюється на районних у містах прокурорів.

11. Транспортні прокурори подають звітність прокурору вищого рівня у строки, встановлені для районних прокуратур.

12. Зведені звіти по області та відповідному регіону підписують особисто прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та прирівняні до них прокурори після візування їх заступниками прокурорів обласного рівня за напрямами роботи.

Прокурори обласного рівня та прирівняні до них відповідають за належну організацію контролю за достовірністю даних про результати роботи прокурорської діяльності.

13. Відділ статистичної інформації Генеральної прокуратури України на підставі звітів прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та прирівняних до них прокурорів складає зведений звіт за формою П про роботу прокурора в цілому по Україні, включаючи до нього показники звіту по апарату Генеральної прокуратури України. Один примірник зведеного звіту за півріччя та рік надсилати до Державної служби статистики України.

14. Звіти складаються тільки на бланках, форма яких затверджена відповідним наказом Генерального прокурора України.

Якщо показник звітності відсутній, то відповідна клітинка не заповнюється.

При складанні звітів необхідно дотримуватись контрольних рівностей чисел. Якщо у звіті допущено відхилення від рекомендованих контрольних рівностей і показників, то це необхідно пояснювати на полях звіту чи в окремій довідці.

15. Звіт про роботу прокурора за формою П реєструється, копіюється, надсилається та зберігається у письмовому та електронному вигляді відповідно до чинних правил діловодства.

ТЕРМІНИ ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ

16. Звіти повинні подаватися до встановленого терміну. Датою подання звіту вважається дата надходження його прокурору вищого рівня. Якщо дата подання звіту припадає на вихідний або святковий день, датою подання звіту вважається наступний за ними робочий день тижня.

17. Прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, Дніпровський екологічний прокурор зведений звіт за формою П про роботу прокурора надсилають до Генеральної прокуратури України каналами електронного зв’язку, з одночасним наданням їх у паперовому вигляді.

Термін подання

Прокурорами районів у містах з районним поділом – прокурору міста

до 2 числа

прокурорами міст з районним поділом –

прокурору обласного рівня

до 3 числа

міськими, районними, міжрайонними та прирівняними до них прокурорами –

прокурору обласного рівня

до 2 числа

військовими прокурорами гарнізонів –

військовому прокурору регіону

до 2 числа

прокурорами Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва, Севастополя, Дніпровським екологічним прокурором –

до Генеральної прокуратури України

до 5 числа

військовими прокурорами регіонів –

до Головного управління військових прокуратур

до 5 числа

Головним управлінням військових прокуратур –

до відділу статистичної інформації Головного управління організаційного та правового забезпечення Генеральної прокуратури України

до 5 числа

начальниками управлінь та відділів Генеральної прокуратури України –

до відділу статистичної інформації Головного управління організаційного та правового забезпечення

до 3 числа

Відповідальність за своєчасне подання звітності покладається особисто на прокурорів, які підписали статистичні звіти.

65.Періодичність та правові підстави проведення прокуратурою перевірок достовірності обліку злочинів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]