Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Viznachte_mozhlivost__pereshkodi_dlya_vikhodu_U...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
225.79 Кб
Скачать

52.Поясніть, чим відрізняється поведінка номінальних і реальних валютних курсів у короткостроковому і довгостроковому періодах?

Номінальний валютний курс – це відносна ціна двох валют. e=Cah, де Caіноземна валюта, Сh – національна валюта. Реальний валютний курс – це національний валютний курс, скоригований з урахуванням зміни рівня цін у своїй країні та країні, до валюти якої котирується національна валюта. RER= e (Pa/Ph) ,де Pa –рівень цін в інших країах; Ph –рівень національних цін.

У довгостроковому періоді реальний валютний курс має бути постійним. Виходячи з цього, номінальний паритет купівельної сили може бути і відносним, або таким валютним курсом, який зазнає змін залежно від цінових змін в обох країнах. E = p-p0, E – процентні зміни курсу; p, p0- процентні зміни індивідуальних цін.

53. Яким чином зміни у цінах на внутрішньому ринку країни впливають на реальний валютний курс її грошової одиниці?

Реальний валютний курс – це національний валютний курс, скоригований з урахуванням зміни рівня цін у своїй країні та країні, до валюти якої котирується національна валюта. RER= e (Pa/Ph) ,де Pa –рівень цін в інших країах; Ph –рівень національних цін.

Якщо ціни на внутрішньому ринку зменшуватимуться, це призведе до підвищення реального валютного курсу грошової одиниці країни, і навпаки, якщо ціни на внутрішньому ринку зростатимуть – реальний валютний курс зменшиться.

54.Яким чином пов’язані умови торгівлі і валютний курс?

Валютний курс – це одиниця національної валюти,виражена в одиницях іноземної валюти

55. Яка система валютних курсів передбачає застосування валютних інтервенцій?

Валютна інтервенція—це втручання держави через центральний банк в операції на валютному ринку з метою впливу на курс національної валюти шляхом продажу чи купівлі іноземної валюти. В цілях підвищення курсу національної валюти центральний банк продає іноземну валюту, а для зниження курсу своєї валюти скуповує іноземну валюту в обмін на національну. В.І. здійснюється за рахунок золотовалютних резервів країни або кредитів по міжбанківських угодах «своп», проводиться центральним банком одній або низки країн. 

За плаваючих курсів валютні інтервенції використовуються для згладжування коливань курсу національної грошової одиниці.

Особливим різновидом регулювання валютного курсу є режим фіксо ваного курсу національної валюти. Фіксований курс у класичному вигляді — це твердий курс національної валюти, за яким уряд офіційно зобов'язується вільно обмінювати національну валюту на іноземну і навпаки без обмеження кількості. Але в сучасних умовах більш поширена гнучка фіксація у вигляді зобов'язання уряду утримувати ринковий курс національної валюти в офіцій но встановлених межах курсових коливань з допомогою валютних інтер венцій та інших операцій на відкритому ринку.

56.Яким чином відіб’ється на валютному курсі країни підвищення попиту на її товари на світовому ринку?

57. Яким чином відіб’ється на валютному курсі країни зниження попиту на її товари на світовому ринку?

58.Яким чином валютний курс в країні підтримується у межах валютного коридору?

Валютний курс – це одиниця національної валюти,виражена в одиницях іноземної валюти

Валютний коридор - можливе мінімальне та макси мальне відхилення офіційного курсу національної грошової оди ниці щодо іноземних валют. В Україні встановлювався валют ний коридор як максимальне та мінімальне відхилення гривні Щодо долара США, яке визначалося урядом та Національним банком України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]