Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет По 2й практики.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
4.36 Mб
Скачать

Оглавление

1. Робота з радіоелементами 3

1.1 Електротехнічні і конструкційні матеріали. Способи обробки матеріалів. 3

1.2 Основні види радіоелементів. Маркування радіоелементів 7

1.3 Індивідуальне завдання 11

2. Електромонтажні роботи при провідному монтажі 22

2.1 Основні інструменти для електромонтажу 22

37

2.4 Різновид паяльних станцій 38

2.5 Механізм і способи мікрозварювання 41

3 . Електромонтажні роботи при друкованому монтажі 48

3.1 Основні технології виготовлення друкованих плат. 48

3.2 Матеріали, технологічне обладнання та оснастка для Створення друкованих 53

плат. 53

4. Комплексні роботи 64

4.1 Ознайомлення з електрообладнанням СПЕТ. 64

4.2 Ознайомлення з підприємствами радіо та електрообладнання 65

України. 65

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ: 67

1. Комаров О.С., Ковалевський В.Н., Чаус А.С. «Технология конструкционных материалов» - Учебник; Новое знание, 2005. 67

2. Корягин С.И., Пименов И.В., Худяков В.К. «Способы обработки 67

Материалов» - Учебное пособие. Калининград, 2000. 67

3. Попович В.В. «Технология конструкційних матеріалів і матеріалознавство» - Підручник. Львів: Світ, 2006. 67

4. Режим доступу – [www.wikipedia.ru] 67

5. Режим доступу – [www.techelectro.ru] 67

1. Робота з радіоелементами

1.1 Електротехнічні і конструкційні матеріали. Способи обробки матеріалів. Електротехнічні матеріали

Електротехнічними називають матеріали, що характеризуються певними властивостями стосовно електромагнітного поля, та застосовуються в техніці з урахуванням цих власти-востей.

Практично, різні матеріали піддаються впливам як окремо електричних та магнітних по-лів, так і їх сукупністю. За поведінкою в магнітному полі електротехнічні матеріали поді-ляють на сильно магнітні (магнетики) та слабкомагнітні. Перші знайшли особливо широке застосування в техніці саме через їх магнітні властивості.

За поведінкою в електричному полі матеріали поділяють на провідникові, напівпровідни-кові та діелектричні.

Більшість електротехнічних матеріалів можна віднести до слабкомагнітних чи практично немагнітних. Але і серед магнетиків слід розрізняти провідникові, напівпровідникові та практично непровідні, що визначає частотний діапазон їх застосування.

Провідниковими називають матеріали, основною електричною властивістю яких є силь-но виражена електропровідність. Їх застосування в техніці зумовлене в основному цією властивістю, що визначає високу питому електричну провідність при нормальній темпе-ратурі.

Напівпровідниковими називають матеріали, що за питомою провідністю знаходяться посередині між провідниковими та діелектричними матеріалами і особливою властивістю яких є сильна залежність питомої провідності від концентрації та виду домішок чи різно-манітних дефектів, а також в більшості випадків від зовнішніх енергетичних впливів (те-мператури, освітленості і т.д.)

Діелектричними називають матеріали, основною електричною властивістю яких є здат-ність до поляризації і в яких можливе існування електростатичного поля. Реальний діеле-ктрик тим більше буде наближеним до ідеального, чим менша його питома провідність і чим слабше у нього виражені уповільнені механізми поляризації, пов’язані з розсіюван-ням електричної енергії та виділенням теплоти.

При застосуванні діелектриків – одного із найпоширеніших класів електротехнічних ма-теріалів – досить чітко визначилась необхідність застосування як пасивних, так і активних властивостей цих матеріалів.

Пасивні властивості діелектричних матеріалів застосовуються, коли їх використовують в якості електроізоляційних матеріалів та діелектриків конденсаторів звичайних типів. Еле-ктроізоляційними матеріалами називають діелектрики, які не допускають витоку електри-чних зарядів, тобто з їх допомогою відділяють поміж собою електричні кола чи струмоно-

сні частини (від корпусу, від землі та ін..) В цих випадках діелектрична проникливість ма-теріалу не відіграє особливої ролі чи вона повинна бути якомога меншою, щоб не вносити в схеми паразитних ємностей. Якщо матеріал застосовується в якості діелектрика конден-сатора визначеної ємності і мінімальних розмірів, то за рівних умов бажано, щоб цей ма-теріал мав велику діелектричну проникливість.

Таким чином курс «Електротехнічні матеріали» можна розглядати як одну з базових ди-сциплін для всіх електротехнічних і електроенергетичних спеціальностей, оскільки в ній комплексно розглядаються властивості матеріалів, у тому числі в реальних умовах екс-плуатації електроенергетичного обладнання.