Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
76-88.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
514.56 Кб
Скачать

8.Закон України"Про бОта фін.Звітність "

Цей Закон визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні. 1. Цей Закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, а також на представництва іноземних суб'єктів господарської діяльності (далі - підприємства), які зобов'язані вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно з законодавством. 2. Частину другу статті 2 виключено.

9.Визначення предмета бо.

Предмет-це те що наука вивчає,оскільки призначенням БО є формуваннями інфо.про господарську діяльність п-ва то в широкому розумінні предметом БО є господарська діяльність,яка позязана з виробництвом.

Предмет БО-визначає стан і використання активів п-ва в процесі господарської активності та джерел їх утворення,тобто активів п-ва.

10.Об"єкти бо та їх характеристика

Об"єкти-це предмет або явище на яке спрямована певна дія

Об"єкти БО:

1.Господарські засоби

2.Джерела формування господарських операцій

3.Господарські процеси

Господарські засоби-це матеріальне та не матеріальне майно п-ва.

Всі гоподарські засоби класифікують:

I.За складом і розміщенням

1)Засоби виробничої сфери які складаються із:

-засобів праці(будівлі,транспорт)

-предметів праці(матеріали,напівфабрикати)

2)Засоби сфери обігу

-предметів обігу(товари)

-коштів(готівкові і безготівкові)

-коштів у розрахунках(покупці)

3)Засоби,що обслуговують обіг(інвентар,устаткування,торгівельно-складські приміщення)

II.За джерелами утворення

1)Джерела власних засобів:

-власний капітал,забезпечення настцпних витрат і платежів,цільове фінансування.

Сюди належать наступні елементи:

(статутутний ,пайовий,додатковий,інший додатковий капітал,резервний,неоплачений,нерозподілені прибутки або не покриті збитки)

2)Джерела залучених або позикових засобів(це забовязання п-ва)

сюди належать:

(кредити в банках,кредиторська заборгованість,)

Отже,господарські засоби п-ва поділяються за складом і розміщеням(необоротні,оборотні)та за джерелом утворенням(власні,залучені).Господарські засоби за складом і розміщенням в БО називаються активами п-ва,а джерела утворення в БО називаються пасивом п-ва.

Активи(господарські засоби за складом і розміщенням(необротні,оборотні)

Пасиви(джерела утворення(власні,залучені)

Господарські процеси-є фазами або стадіями кругообігу господарських засобів(активів п-ва)під час здійснення господарської діяльності.

Господ.процеси належить:

1.Процес постачання(коли п-во,витрачає гроші на придбання предметів і засобів праці необхідних для виробництва продукції)

2.Процес виробництва(це коли п-ва споживає предмети і засоби праці,та живу працю робітників для створення продукції)

3.Процес реалізації(збуту)(це коли п-ва продає готову продукцію і отримує грошові кошти)

11.Метод бо.Елементи методу бо та їх характеристика.

Метод БО-це система засобів,яка забезпечує суцільне безперервне і взаемоповязане відображення в грошовій оцінці.

Об"єктів БО з метою збереження майна,контролю за раціональним використанням матеріальних,трудових і фінансових ресурсів та управління п-вом.

Елементи Бо:

1.Документація(первинна реестрація господарських операцій за допомогою елементів де документ є юридичним доказом здійснення господарських операцій)Накладна видаткова,прибутковий касовий ордер,платіжне доручення.

2.Інвентарізація(інвентарізаційний опис)

3. БО рахунки (є способом групування та поточного відображення активів(господарських засобів)пасивів джерел формування,господарські операції з метою одержання інфо.про рух та використання ресурсів п-ва в процесі господарської діяльності) Подвійний запис-це спосіб реєстрації господарської реєстрації на двох бух.рахунках в однаковій сумі.

4.Оцінка(це спосіб вираження активів п-ва(господарських засобів)і джерела їх формування пасивів у грошовому вимірнику.Вона дає змогу узагальнити всі обєкти обміну тому являеться необхідною передумовою здійснення БО)

5.Калькуляція(спосіб визначення собівартості обєктів обліку тобто придбаних матеріалів,виготовленої продукції виконаних робіт і наданих послуг)

6.Баланс(являє собою групування і відображення в грошовій оцінки господарських засобів (активів)і джерел їх формування пасивів на певну дату)Бух.баланс-це метод групування і відображання в грошовій оцінці активів зобовязань і капіталу на відповідну дату.Форма балансу-це таблиця яка складаеться з двох сторін ліва-активи і права-пасиви

7.Звітність(система показників,що характеризує виробничу та фінансову діяльність п-ва за певний період.Всі п-ва використовують 5 форм фінансової звіт)

ф1.Баланс;ф2звіт про фін.результаті;ф3звіт про рух грошові кошти;ф4звіт про власний капітал;ф5примітки до ручної фінансової звітності;ф6додаток до приміток до річної фін.звіт.

А п-ва які відносяться до субєктів малого господарства складають ще 2 фін звіта: ф-1мБаланс;ф2-м звіт про фін рельтати

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]