Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
76-88.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
514.56 Кб
Скачать

43. Облік готової продукції

До готової продукції належить продукція, обробка якої закінчена, та яка пройшла випробування , відповідає тезнічним умовам і стандартам. Рах 26 – активний, балансовий, сальдо Дт. За Дт – надходження готової продукції власного виробництва за фактичною виробничою собівартістю або за нормативною вартістю

Аналітичний облік ведеться за видами готової продукції

44. Облік товарів

Док. Оформл. надходжень та вибуття товарів:

рахунок фактура, накладна, прибуткова накладна, вибуткова накладна, товаротранспортна накладна

Рах 28 « Товари» - на цьому рах. ведеться облік руху товарних цінностей , що над. На підпр. з метою продажу. Цей рах. Активний, балансовий має 6 субрах (281 – 286)

По Дт – надх. тов. або тари, по Кт – вибуття або списання тов. або тари

Підприємства поділяються на оптові та роздрібні . Ціни поділються на оптові і роздрібні ( продажні)

Дохід від реалізації визнач. за формулою:

Оптова ціна товару ( без ПДВ) * 1,2(ПДВ)

Основні кореспонденції:

  1. Надійшли від постачальника:

а) товари : 282/631

б) тара 631 / 284

2. Відображено суму ПДВ 641 /631

3. Нарах. націнка на товари 282 / 285

4. Відображено транспортно-заготівельні витрати 289 / 631

5. Продано товари покупця 902 / 282

361 / 702

До первісної вартості:

  • вартість придбання

  • витрати на доставку, модернізацію

  • з/п монтажників

оплата послуг стороннім організаціям

45. П(С)БО 9

Визнання запасів, завдання обліку запасів.

Запаси – це активи, які утримуються для подальшого продажу за умов звичайної госп.діял-ті; перебувають у процесі вир-ва з метою подальшого продажу продукту вир-ва; утримуються для споживання під час вир-ва продукції, виконання робіт та надання послуг, а також управління під-вом. Запаси визнаються активами, якщо: існує ймовірність того, що під-во отримає в майбутньому екон. вигоди, пов’язані з їх використанням; їх вартість може бути достовірна визначена. Призначені рахунки 2 Класу. Запаси є найважливішою частиною активів і мають найбільшу питому вагу у складі витрат під-в різних сфер діяльності. Особливості ВЗ: одноразове використання у процесі вир.циклу; перенесення всієї вартості на собівартість виготовленої продукції або виконаних робіт.

.Первинна оцінка виробничих запасів у бухгалтерському обліку.

Згідно з П(С)БО 9 до первісної вартості запасів включають: суми, що сплачуються згідно з договором постачання за вирахуванням непрямих податків; суми ввізного мита; суми непрямих податків у в’язку з придбанням запасів, які не відшкодовуються під-ву; ТЗВ; інші витрати, які безпосередньо пов’язані з придбанням запасів та доведенням їх до стану, в якому вони придатні для використання у запланованих цілей. До первісної вартості не включаються: понаднормові витрати і нестачі запасів;відсотки за користування позиками; витрати на збут; загальногосподарські та інші подібні витрати, які не пов’язані з придбанням. Придбані або виготовлені запаси зараховуються за первісною вартістю, до якої включають суми витрат на прдбання або виготовлення. У разі виготовлення запасів власним силами їх первісною вартістю визнається собівартість виробництва. Первісною вартістю, одержаних безоплатно, визнається їх справедлива вартість. Первісною вартістю запасів, придбаних у результаті обміну на подібні запаси, є балансова вартість переданих запасів. Первісною вартістю запасів, що придбані в обмін на неподібні запаси, визнається справедлива вартість отриманих запасів.

Організація складського господарства і складського обліку.

Склад — це спеціальне стаціонарне або рухоме приміщення, вмістище або інше місце зосередження матеріальних цінностей. Він забезпечує необхідний ступінь їх збереженості, як правило, обладнаний власними або обслуговується залученими засобами механізації (автоматизації) робіт. Складську мережу класифікують за різними ознаками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]