Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Розділ іv. Акти міської ради та вимоги до них

Стаття 67.

1. Рада в межах своїх повноважень, визначених законодавством, приймає нормативні та інші акти у формі рішень.

2. Постійні комісії ради готують та приймають висновки і рекомендації.

3. Тимчасові контрольні комісії подають звіти і пропозиції на розгляд міської ради.

4. Інші акти ради (положення, статути, регламенти, заяви тощо) затверджуються (схвалюються) рішенням ради.

Глава 11. Порядок підготовки проектів рішень

Стаття 68.

1. Рішення міської ради є офіційними документами.

2. Проект рішення на розгляд ради може вноситися міським головою, секретарем міської ради, постійними комісіями ради, депутатами, депутатськими групами та фракціями, виконавчим комітетом ради та іншими виконавчими органами ради.

3. Безпосередніми виконавцями проектів рішень можуть бути суб'єкти нормотворчої ініціативи, визначені частиною другою цієї статті або уповноважені ними особи.

Стаття 69.

1. Проект рішення, який вноситься від імені міського голови, візується міським головою.

2. Проект рішення, який вноситься від імені виконавчого комітету міської ради, включається до порядку денного сесії за наявності рішення виконавчого комітету з цього питання.

3. До проекту рішення, що вноситься постійною комісією, в обов'язковому порядку додається витяг з протоколу засідання постійної комісії з цього питання за підписом голови постійної комісії.

4. До матеріалів проекту рішення ради, яким вносяться зміни та доповнення до чинного рішення ради, додається в обов'язковому порядку копія цього рішення.

5. Якщо, у зв'язку з прийняттям рішення, вносяться зміни до інших нормативних актів, у тексті рішення вказуються ці зміни та доповнення, а також визначається перелік нормативних актів, що втратили чинність у зв'язку з прийняттям нового акта.

Стаття 70.

1. Проект рішення повинен містити:

1) вказівку на те, що документ є проектом;

2) назву документа;

3) преамбулу (мотивувальну частину) з посиланнями на відповідні норми законодавчих чи інших нормативних актів та на звернення або інші документи, які стали підставою для прийняття рішення, а також із зазначенням мети прийняття запропонованого проекту рішення;

4) резолютивну частину, що містить конкретні заходи, викладені у вигляді пунктів (підпунктів);

5) порядок набрання чинності рішення та розміщення його на офіційному веб-порталі ради;

6) орган чи посадову особу, на яких покладається організація виконання рішення;

7) постійну комісію ради, на яку покладається контроль за виконанням рішення;

8) термін інформування про хід виконання рішення (в разі необхідності);

9) вказівку на те, ким вноситься проект, інформацію про виконавців;

10) перелік осіб, якими погоджено проект рішення;

11) перелік органів та посадових осіб, яким має бути надіслане рішення після його прийняття.

2. Оформлення проектів рішень повинно відповідати вимогам Інструкції з діловодства у Чернівецькій міській раді та її виконавчих органах, затвердженій відповідним розпорядженням міського голови.

3. До проекту рішення в обов'язковому порядку додаються первинні документи, як підстава для підготовки проекту рішення.

Стаття 71.

1. Персональну відповідальність за підготовку проектів рішень та формування первинних документів до них несуть суб'єкти нормотворчої ініціативи, визначені частиною другою статті 70 цього Регламенту або уповноважені ними особи.

2. Загальний контроль за підготовкою проектів рішень на розгляд ради, обговоренням їх на засіданнях постійних комісій ради та доопрацюванням, організацією доведення рішень до виконавців, опублікуванням в газеті «Чернівці», розміщенням їх на офіційному веб-порталі ради, належним станом ведення діловодства та обліку покладається на секретаря міської ради.

3. Організаційні заходи з цих питань, в межах визначених повноважень, здійснюють загальний відділ, відділ організаційної роботи та контролю, відділ інформації, зв'язків з громадськістю та міжнародних відносин міської ради.

Стаття 72.

1. Безпосередні виконавці рішень зобов'язані погоджувати (візувати) проекти рішень з додатками до них з усіма посадовими особами, визначеними цим Регламентом

Проекти рішень виконавчого комітету ради також підлягають погодженню головою відповідної постійної комісії ради, до функціональної спрямованості якої належить питання, що вноситься на розгляд.

2. Всі проекти рішень ради підлягають обов'язковому погодженню (з проставленням підпису та дати) секретарем ради, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, до відання якого віднесено питання, з якого запропоновано проект рішення, головою відповідної постійної комісії, начальником відділу організаційної роботи та контролю міської ради, начальником юридичного управління міської ради, а в разі, якщо проектом рішення вноситься пропозиція щодо відміни або внесення змін до рішень, які знаходяться на зберіганні в архівному відділі ради, - начальником архівного відділу міської ради.

3. Питання, пов'язані з виконанням міського бюджету та соціально-економічним розвитком міста, в обов'язковому порядку погоджується з фінансовим управлінням міської ради.

4. За наявності розбіжностей з проектом рішення або окремої думки, особа, яка погоджує (візує) проект рішення зобов'язана вказати про це на листі погодження та/або надати відповідне письмове обґрунтування.

5. Відмова від погодження проекту рішення не допускається.

Стаття 73.

1. Погоджені проекти рішень ради з усіма визначеними особами подаються:

1) відділу організаційної роботи та контролю міської ради для проведення документальної експертизи (наявності в повному обсязі та відповідності первинних документів змісту тексту проекту рішення, як нормативного акта індивідуальної дії);

2) юридичному управлінню міської ради для проведення юридичної експертизи в порядку, визначеному цим Регламентом.

2. Проект рішення, який пройшов відповідні експертизи та погоджений всіма, визначеними цим Регламентом посадовими особами, погоджується секретарем ради.

3. Погоджені (завізовані) проекти рішень подаються за 25 робочих днів до сесії:

1) в друкованому та електронному вигляді – до відділу організаційної роботи та контролю міської ради;

2) в електронному вигляді - до відділу інформації, зв'язків з громадськістю та міжнародних відносин (для розміщення на офіційному веб-порталі ради).

4. Відповідальність за відповідність тексту проекту рішення його електронній версії несе виконавець рішення.

Стаття 74.

1. Проекти рішень ради про міський бюджет на відповідний бюджетний рік та затвердження звітів про його виконання готуються в порядку, визначеному цим Регламентом, крім термінів подання погоджених проектів рішень.

2. Термін подання таких проектів рішень, в разі необхідності, може бути скорочений за погодженням із міським головою або секретарем ради, з урахуванням вимог, в частині строків прийняття рішення про міський бюджет, визначених Бюджетним кодексом України.

Стаття 75.

1. Кінцевим терміном прийому документів для підготовки проектів рішень чергової сесії ради з питань містобудування та землеустрою вважається останній день попереднього місяця.

2. Внесення доповнень до вже сформованих проектів рішень може бути лише за резолюцією міського голови або секретаря ради.

3. Доповнення до проекту рішення готуються та погоджуються в порядку, визначеному для самого рішення.

Стаття 76.

1. Проекти рішень з питань, що вносяться на розгляд сесії роздаються депутатам не пізніше як за 7 календарних днів до початку її роботи та не пізніше 2-х календарних днів до засідання постійної комісії.

2. Проекти рішень попередньо розглядаються постійними комісіями, виконавчим комітетом ради та депутатами на Дні депутата, який проводиться напередодні засідання ради.

3. Пропозиції та зауваження постійних комісій до проектів рішень, які вносяться на розгляд ради, оформлюються відповідними протоколами (витягами), в яких зазначається зміст зауважень та пропозицій, а також прізвища осіб, які їх ініціювали.

4. Пропозиції та зауваження виконавчого комітету ради до проектів рішень, які вносяться на розгляд ради, оформлюються відповідними рішеннями, в яких зазначається зміст зауважень та пропозицій, а також прізвища осіб, які їх ініціювали.

5. Для узагальнення пропозицій та зауважень рішення виконавчого комітету міської ради та протоколи (витяги) засідань постійних комісій подаються до відділу організаційної роботи та контролю міської ради одразу ж після засідання постійних комісій та виконавчого комітету містької ради.

6. Альтернативні проекти рішень, а також висновки і рекомендації постійних комісій з питань, внесених до проекту порядку денного чергової сесії, доводяться до відома депутатів і інших постійних комісій не пізніше ніж за день до засідання ради.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]