Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Глава 15. Підготовка проектів регуляторних актів

Стаття 96.

1. Регуляторна діяльність ради здійснюється відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

2. Регуляторний акт міської ради - це:

1) прийнятий радою нормативно-правовий акт, який або окремі положення якого спрямовані на правове регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між міською радою та суб'єктами господарювання;

2) прийнятий радою інший офіційний письмовий документ, який встановлює, змінює чи скасовує норми права, застосовується неодноразово та щодо невизначеного кола осіб і який або окремі положення якого спрямовані на правове регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між міською радою та суб'єктами господарювання, незалежно від того, чи вважається цей документ відповідно до закону, що регулює відносини у певній сфері, нормативно-правовим актом.

3. Рада покладає повноваження з реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності на постійну комісію міської ради з питань законності, прав людини, регламенту, депутатської діяльності та етики (далі - відповідальна постійна комісія).

Стаття 97.

1. Планування діяльності ради з підготовки проектів регуляторних актів здійснюється в порядку, встановленому цим Регламентом.

2. Якщо проект регуляторного акта, який готується або розглядається, не внесений до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, розробник проекту регуляторного акта зобов'язаний внести пропозиції про доповнення до цього плану, які повинні бути прийняті не пізніше 10 робочих днів з дня початку підготовки проекту регуляторного акта або з дня внесення проекту на розгляд ради, але не пізніше дня опублікування цього проекту в газеті «Чернівці».

3. До кожного проекту регуляторного акта, до його опублікування з метою одержання зауважень і пропозицій, розробником цього проекту готується аналіз регуляторного впливу відповідно до вимог статті 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

4. Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта з метою одержання зауважень і пропозицій, кожен проект регуляторного акта разом із відповідним аналізом регуляторного впливу оприлюднюється шляхом опублікування в газеті «Чернівці», інших друкованих засобах масової інформації та розміщюється на офіційному веб-порталі міської ради в мережі Інтернет.

5. Термін, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, встановлюється розробником проекту регуляторного акта і не може бути менше ніж 1 місяць і більше ніж 3 місяці з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу.

6. У разі внесення на розгляд сесії ради проекту регуляторного акта без аналізу регуляторного впливу відповідальна постійна комісія приймає рішення про направлення проекту регуляторного акта на доопрацювання органу чи особі, яка внесла цей проект.

Стаття 98.

1. За рішенням ради або відповідальної постійної комісії:

1) оприлюднюються проекти регуляторних актів, що не оприлюднені до внесення їх на розгляд сесії ради;

2) можуть повторно оприлюднюватися проекти регуляторних актів, оприлюднені до внесення їх на розгляд сесії ради.

2. У разі оприлюднення проектів регуляторних актів за рішенням ради або відповідальної постійної комісії функцію розробника проекту виконує орган, особа або група осіб, які внесли цей проект на розгляд сесії ради, якщо інше не встановлено у рішенні ради чи відповідальної постійної комісії.

3. Зауваження та пропозиції щодо оприлюдненого проекту регуляторного акта, внесеного на розгляд сесії, подаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями розробникові цього проекту та профільній постійній комісії ради.

4. Витрати, пов'язані з оприлюдненням регуляторних актів та їх проектів, фінансуються за рахунок коштів міського бюджету.

Стаття 99.

1. Кожен проект регуляторного акта, внесений на розгляд ради, подається відповідальній постійній комісії для вивчення та надання експертного висновку.

2. Експертний висновок повинен містити інформацію про:

1) регуляторний вплив внесеного проекту регуляторного акта;

2) відповідність проекту регуляторного акта вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

3. Відповідальна постійна комісія на підставі аналізу регуляторного впливу, яким проект регуляторного акта супроводжувався при його внесенні, забезпечує підготовку експертного висновку.

4. Для підготовки експертного висновку відповідальна постійна комісія може залучати виконавчі органи ради, підприємства, установи, організації, громадські організації, науковців та фахівців відповідних галузей.

5. Термін підготовки експертного висновку не повинен перевищувати 10 календарних днів з дня звернення розробника проекту до відповідальної постійної комісії.

6. Проект регуляторного акта з аналізом регуляторного впливу до нього та експертним висновком відповідальної постійної комісії подається розробником до відділу організаційної роботи та контролю міської ради за 15 календарних днів до засідання ради для забезпечення його розгляду постійними комісіями ради.

Стаття 100.

1. При представленні на пленарному засіданні сесії ради проекту регуляторного акта голова відповідальної постійної комісії доповідає її висновки про відповідність проекту регуляторного акта вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

2. Регуляторний акт не може бути прийнятий або схвалений, якщо є в наявності хоча б одна з таких обставин:

1) відсутній аналіз регуляторного впливу;

2) проект регуляторного акта не був опублікований.

3. У разі виявлення будь-якої з цих обставин рада або міський голова має право вжити передбачених законодавством заходів для усунення виявлених порушень, в тому числі відповідно до закону зупинити дію регуляторного акта, прийнятого з порушеннями.

Стаття 101.

1. Виконання заходів з відстеження результативності регуляторних актів, прийнятих радою, забезпечуються відповідними виконавчими органами ради.

2. Звіт про відстеження результативності прийнятого радою регуляторного акта, не пізніше наступного робочого дня з дня опублікування цього звіту, подається до профільної постійної комісії ради.

3. Рішення про необхідність перегляду прийнятого радою регуляторного акта, на підставі аналізу звіту про відстеження його результативності, приймає профільна постійна комісія або розробник проекту цього регуляторного акта.

4. Звіт про здійснення радою та її виконавчими органами державної регуляторної політики є частиною звіту міського голови про роботу ради та її виконавчих органів.

Стаття 102.

Дотримання вимог законодавства у сфері регуляторної політики у сфері господарської діяльності, у процесі підготовки проектів регуляторних актів на розгляд міської ради, покладається на розробників проектів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]