Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Глава 12. Здійснення документальної експертизи проектів рішень ради

Стаття 77.

1. Документальну експертизу проектів рішень здійснює відділ організаційної роботи та контролю міської ради.

2. Документальній експертизі підлягають лише проекти рішень, до яких додаються первинні матеріали, за винятком випадків, визначених цим Регламентом.

3. Для здійснення документальної експертизи проект рішення подається відділу організаційної роботи та контролю міської ради разом із первинними матеріалами за 12 календарних днів до останнього дня, призначеного для здачі погодженого та завізованого проекту рішення відділу організаційної роботи та контролю міської ради.

4. Відділ організаційної роботи та контролю міської ради впродовж 3 робочих днів здійснює документальну експертизу проекту рішення на наявність в повному обсязі первинних документів, їх відповідність текстові проекту рішення, як нормативного акта індивідуальної дії, та у разі виявлення недоліків, надає пропозиції виконавцю (автору) проекту щодо їх усунення.

5. Виконавець (автор) проекту рішення зобов'язаний усунути недоліки, виявленні відділом організаційної роботи та контролю міської ради впродовж 1 календарного дня.

6. Після усунення виконавцем (автором) проекту виявлених недоліків, працівники відділу організаційної роботи та контролю міської ради, які здійснили документальну експертизу, погоджують кожну сторінку проекту рішення особистим підписом із зазначенням дати погодження.

Глава 13. Здійснення юридичної експертизи проектів рішень

Стаття 78.

1. Всі проекти рішень ради підлягають спеціальному редагуванню та обов'язковій експертизі, яка здійснюється юридичним управлінням міської ради на відповідність проекту рішення вимогам чинного законодавства.

2. Проекти рішень на юридичну експертизу подаються не пізніше ніж за 8 календарних днів до включення до порядку денного.

3. Проекти рішень подаються безпосереднім виконавцем зі всіма первинними документами, зброшурованими, пронумерованими та засвідченими печаткою виконавчого органу ради або іншого суб'єкта нормотворчої ініціативи (за наявності у нього печатки). На звороті останньої сторінки первинних документів проставляється кількість сторінок, підпис відповідальної особи, дата та печатка суб'єкта нормотворчої ініціативи (за наявності).

4. Юридичне управління ради впродовж трьох робочих днів проводить юридичну експертизу та, у разі виявлення невідповідності проекту рішення вимогам чинного законодавства, надає пропозиції автору проекту щодо усунення недоліків.

5. Виконавець (автор) проекту рішення зобов'язаний усунути недоліки, виявленні юридичним управлінням впродовж 1 календарного дня.

6. Після усунення виконавцем (автором) проекту виявлених недоліків, уповноважені особи юридичного управління, впродовж 1 робочого дня погоджують (з проставленням підпису та дати) проект рішення.

Стаття 79.

1. У разі невідповідності проекту рішення вимогам чинного законодавства та якщо внесені до нього юридичним управлінням зауваження не враховано виконавцем, начальник юридичного управління, його заступник або особа, яка має право підпису на документах, що мають юридичне значення, погоджуючи проект, долучає письмовий висновок із зауваженнями та пропозиціями щодо законного вирішення відповідного питання. При цьому, на листі-погодженні робиться запис: «Із зауваженнями, висновок додається», після якого ставиться підпис уповноваженої особи юридичного управління та дата.

2. Візуванню підлягають кожна із сторінок проекту рішення ради, в тому числі додатків до нього. При цьому проставляється спеціальний штамп та підпис, або лише підпис із зазначенням дати.

3. Внесення проекту рішення без попереднього розгляду його юридичним управлінням не допускається.

4. Прийняте радою рішення та доопрацьоване виконавцем за результатами обговорення його на засіданні ради, погоджується (візується) юридичним управлінням впродовж п’яти робочих днів з дня його прийняття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]