Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Глава 20. Підписання та укладання договорів від імені та в інтересах територіальної громади та міської ради

Стаття 133.

1. Підписання та укладення договорів від імені та в інтересах територіальної громади та міської ради здійснюється міським головою в порядку, визначеному законодавством або іншою посадовою особою, яка має право вчиняти такі дії на підставі довіреності, виданої та посвідченої, в установленому порядку.

2. Порядок підготовки, проведення юридичної експертизи, погодження, підписання, укладення та реєстрації договорів визначається спеціальним рішенням міської ради.

Глава 21. Порядок використання печаток ради

Стаття 134.

1. Рада має круглі печатки із зображенням Державного Герба України встановлених взірців діаметром: - 37 мм (велика печатка); - 17 мм (мала печатка), виготовлення яких забезпечується у встановленому порядку.

2. Великою гербовою печаткою ради засвідчують підписи міського голови, а також секретаря ради на оригіналах протоколів ради та її рішень, на інших документах, пов'язаних з діяльністю ради, в тому числі на державних актах на право власності на земельні ділянки.

3. Малою гербовою печаткою ради засвідчують підписи міського голови на посвідченнях посадових осіб місцевого самоврядування та помічників депутатів міської ради.

4. Печатки зберігаються в спеціальному сейфі (металевому ящику), що забезпечують їх надійне зберігання.

5. Документи, складені на бланках ради, підписують міський голова, секретар ради. Підпис документів, складених на бланках ради, іншими посадовими особами не допускається, за винятком посадових осіб, які здійснюють представницькі функції на підставі виданої їм довіреності.

Глава 22. Засоби масової інформації ради

Стаття 135.

1. Рада визначає найменування і мову заснованих нею засобів масової інформації.

2. Рада на своїх пленарних засіданнях за поданням міського голови призначає на посади та звільняє з посад керівників заснованих нею засобів масової інформації. Рада розглядає питання про звільнення з посади керівників заснованих нею засобів масової інформації за пропозицією міського голови або 1/3 депутатів від загального складу ради.

3. Керівники засобів масової інформації, засновниками яких є міська рада, несуть відповідальність за виконання вимог, визначених радою до відповідного засобу масової інформації, і щорічно звітують перед радою на пленарних засіданнях.

4. Дорадчим органом управління діяльністю засобу масової інформації ради є редакційна колегія. До складу редакційної колегії за рішенням ради входять депутати, які не є співробітниками іншого засобу масової інформації ради.

5. Відповідальність за повноту і своєчасність подання в друкований орган матеріалів про роботу ради та її органів покладається на секретаря ради.

6. Друкований орган міської ради веде постійну рубрику, присвячену питанням депутатської діяльності. У ній публікуються звіти депутатів перед виборцями, виступи з питань депутатської діяльності в межах квоти в одну газетну сторінку на кожного депутата за календарний рік.

7. Друкований орган міської ради зобов'язаний у 7 денний термін з моменту надходження до редакції публікувати:

1) рішення ради, якщо інше не встановлено радою - за поданням секретаря ради;

2) висновки, рекомендації постійних, тимчасових контрольних комісій і депутатських груп, фракцій - за поданням секретаря ради;

3) підтримані сесією депутатські запити, якщо цього вимагає депутат;

4) повідомлення про проведення зустрічей з виборцями, якщо цього вимагає депутат;

5) повідомлення про скликання сесії ради або чергового засідання поточної сесії, а також про проведення дня депутата;

6) рішення виконавчого комітету, інших виконавчих органів ради - на вимогу цих виконавчих органів;

7) звернення, щорічні звіти міського голови про роботу ради та її виконавчих органів - на його вимогу;

8) рішення міської територіальної виборчої комісії - на вимогу голови комісії або особи, що його заміщує;

9) розпорядження міського голови, а у передбачених випадках - інших, що мають таке право суб'єктів.

8. На вмотивовану вимогу суб'єктів, зазначених у підпунктах 6, 7, 8, 9 пункту 7 цієї статті, у передбачених цими підпунктами випадках, термін публікації може бути скорочений, але не більше ніж до двох днів, а у випадках скликання позачергової сесії ради - до одного дня, якщо ці терміни співпадають з встановленими термінами виходу друкованого видання. У разі, якщо публікація повідомлення не втратила актуальності, засіб масової інформації зобов’язаний розмістити його в наступному номері видання.

9. У випадку, якщо в матеріалах, наданих для публікації зазначеними суб'єктами, міститься комерційна реклама, заклики до ущемлення прав громадян, насильницьких дій і т. п. - редакція має право, за погодженням з редколегією, відмовити в публікації.

Стаття 136.

1. Офіційний веб-портал міської ради WWW.CHERNIVTSY.EU (українська та англійська версії) створений з метою найбільш повного та оперативного інформування територіальної громади міста, потенційних гостей міста і всіх зацікавлених осіб про діяльність міської ради, її виконавчих органів та їх посадових осіб.

2. Супроводження офіційного веб-порталу ради покладається на відповідні виконавчі органи ради, повноваження яких в цій частині визначається відповідним рішенням міської ради.

3. Порядок інформування громадськості про діяльність міської ради, її виконавчих органів та їх посадових осіб, а також перелік інформації, що підлягає обов'язковому розміщенню на офіційному веб-порталі та терміни подання (актуалізації) такої інформації визначається рішенням ради.

Секретар Чернівецької міської ради В. Михайлішин

1 Під терміном «засіб масової інформації», використаному у цьому Регламенті, розуміються матеріальні та інші носії інформації, органи та організації (юридичні особи), зареєстровані у встановленому законом порядку, які забезпечують публічне поширення друкованої та аудіовізуальної інформації.

2 Під терміном «апарат», використаному у цьому Регламенті, розуміються підрозділи міської ради, які забезпечують її діяльність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]