Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Глава 3. Депутатські комісії

Стаття 25.

1. Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, не пізніше як на другій сесії рада утворює постійні комісії, визначає їх кількісний склад, обирає голів та персональний склад цих комісій, затверджує положення про постійні комісії.

2. Пропозиції щодо голів постійних комісій та персонального складу комісій вносить на розгляд сесії міський голова. За вимогою не менше як половини депутатів, присутніх на пленарному засіданні, може проводитися обговорення кандидатур голів комісій. Для цього відводиться час до 10 хвилин на кожну кандидатуру.

3. Рішення про обрання голів та членів постійних комісій приймається шляхом електронного чи відкритого голосування більшістю голосів від загальної кількості депутатів. Голосування проводиться списком або, за рішенням міської ради, окремо щодо кандидатур голів комісій та персонального складу комісій.

4. Упродовж строку своїх повноважень міська рада може утворювати нові постійні, тимчасові контрольні та інші комісії, ліквідовувати і реорганізовувати раніше утворені, вносити зміни до складу комісій.

5. Голова постійної комісії може бути відкликаний міською радою. Пропозиції про відкликання голови комісії вносяться міським головою, за рішенням відповідної постійної комісії або не менш як 1/3 депутатів від загального складу ради, а також особисто головою комісії, згідно з його письмовою заявою.

Стаття 26.

1. Повноваження постійних та тимчасових контрольних комісій міської ради визначаються Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

2. Функціональна спрямованість і порядок організації роботи депутатських комісій визначається відповідними положеннями, які затверджуються міською радою.

Глава 4. Погоджувальна рада

Стаття 27.

1. Для попереднього розгляду організаційних, соціально-значущих та резонансних питань роботи міської ради, подолання розбіжностей і вирішення питань, що виникають у діяльності ради та міського голови, а також з метою забезпечення координації дій депутатського корпусу утворюється консультативно-дорадчий орган - погоджувальна рада.

2. До складу погоджувальної ради входять міський голова, секретар міської ради, керівники депутатських фракцій і груп та голови постійних депутатських комісій. У разі відсутності керівника депутатської фракції (групи) чи голови комісії за їх дорученням у засіданні погоджувальної ради бере участь відповідно заступник керівника депутатської фракції (групи) або уповноважений представник від фракції за її рішенням, заступник голови постійної комісії.

3. Погоджувальна рада проводить свою роботу у формі засідань. Засідання погоджувальної ради є правоможним за умови присутності на ньому більше половини її складу.

4. Засідання погоджувальної ради скликаються міським головою, а в разі його відсутності — секретарем ради або за ініціативою представників двох чи більше депутатських фракцій.

5. Головує на засіданнях погоджувальної ради міський голова, а в разі його відсутності — секретар міської ради.

6. Робота погоджувальної ради здійснюється гласно, її засідання є відкритими, за винятком випадків прийняття рішення про проведення закритого засідання.

7. У засіданнях погоджувальної ради можуть брати участь автори проектів рішень міської ради.

8. На кожному засіданні погоджувальної ради ведеться протокол.

9. Пропозиції погоджувальної ради ухвалюються 2/3 голосів присутніх на засіданні членів погоджувальної ради.

10. Погоджувальна рада:

1) в разі потреби розглядає та вносить пропозиції щодо проекту порядку денного сесії;

2) обговорює, за потреби, проект плану роботи міської ради перед внесенням його на затвердження;

3) розглядає інші пропозиції з організації роботи ради, що не врегульовані цим Регламентом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]