Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Розділ V. Дисципліна на пленарних засіданнях та депутатська етика

Стаття 112.

1. Присутні на сесії депутати дотримуються норм депутатської етики.

2. Депутати та запрошені особи повинні утримуватися від публічних проявів свого ставлення до того, що відбувається на засіданні, крім виступів у встановленому порядку, не поширювати у залі матеріали і не порушувати правила ведення (порядок роботи) засідання, передбачені цим Регламентом.

3. Головуючий на засіданні ради забезпечує порядок у залі і дотримання цього Регламенту.

4. У разі порушень положень цієї статті головуючий може внести пропозицію про позбавлення депутата права виступу на пленарному засіданні ради, а стосовно запрошених – права бути присутнім на засіданні.

Стаття 113.

На засіданнях ради промовець не повинен вживати образливі висловлювання та непристойні слова, закликати до протиправних дій. Головуючий має право попередити промовця про неприпустимість таких висловлювань і закликів або припинити його виступ, а в разі повторного порушення - позбавити його права виступу на цьому засіданні.

Стаття 114.

Якщо промовець виступає без дозволу головуючого, мікрофон може бути виключено без попередження. При звертанні головуючого до промовця, останній зупиняє свій виступ. У протилежному випадку головуючий може припинити його виступ.

Стаття 115.

При перевищенні виступаючим часу, відведеного для виступу, або висловлювань не з обговорюваного питання, головуючий після двох попереджень позбавляє його слова. Виступ промовця після позбавлення його слова не заноситься до протоколу засідання.

Стаття 116.

Під час засідання ради забороняється заважати виступу оратора. Головуючий надає додатковий час для виступу оратора на термін його вимушеної перерви, якщо це не пов'язано із застосуванням до виступаючого заходів впливу, передбачених цим Регламентом.

Стаття 117.

Забороняється вносити до сесійної зали ради та використовувати під час проведення пленарних засідань плакати, лозунги, гучномовці тощо.

Стаття 118.

Якщо депутат своєю поведінкою заважає проведенню засідання ради, головуючий попереджає його і закликає до порядку. Після повторного попередження протягом засідання головуючий за згодою більшості присутніх депутатів, визначеною шляхом голосування без обговорення, може запропонувати депутату залишити зал до кінця засідання.

Стаття 119.

Депутат ради як представник виборців територіальної громади міста та член ради, здійснюючи свої повноваження відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад" та цього Регламенту, повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі і правил депутатської етики, утримуватися від заяв, дій і вчинків, які компрометують депутата.

Стаття 120.

1. Порушення депутатом правил депутатської етики є предметом розгляду постійної комісії міської ради з питань законності, прав людини, регламенту, депутатської діляьності та етики.

2. Підставою для розгляду питання щодо порушення правил депутатської етики є письмова заява депутата, відповідного органу, щодо якого депутат припустився неетичних дій чи поведінки, посадової, юридичної та фізичної особи, громадян, листи і звернення виборців, в яких повідомляється про допущені порушення, а також доручення міського голови чи секретаря ради.

3. Розгляд питання щодо порушення правил депутатської етики можуть ініціювати постійні комісії ради.

4. Постійна комісія міської ради з питань законності, прав людини, регламенту, депутатської діляьності та етики проводить розслідування порушень депутатами правил етики, передбачених законодавством України і Регламентом ради.

5. Постійна комісія не розглядає питань, які належать до компетенції виборчих комісій, суду і прокуратури, а також анонімні листи і звернення.

6. У разі одержання постійною комісією листів і звернень, розгляд яких не входить до її компетенції, вона передає їх за належністю, а анонімні залишає без розгляду.

Стаття 121.

1. Про наслідки розслідування порушень депутатом правил етики постійна комісія доповідає на пленарному засіданні ради і вносить пропозиції щодо вжиття заходів впливу до нього.

2. Рада заслуховує доповідь постійної комісії міської ради з питань законності, прав людини, регламенту, депутатської діяльності та етики і приймає один із заходів впливу до такого депутата:

1) зауваження;

2) позбавлення депутата права виступу на одному пленарному засіданні, а при повторному порушенні - на двох пленарних засіданнях;

3) повідомлення через засоби масової інформації про порушення депутатом норм депутатської етики та заходи впливу, яких вжила рада до нього.

3. Рішення про заходи впливу приймається після короткого обговорення більшістю голосів депутатів від їх загальної кількості і заноситься до протоколу пленарного засідання

Стаття 122.

Під час проведення пленарних засідань, депутати і запрошені не повинні користуватись засобами мобільного зв’язку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]