Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы по законодательству.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
765.46 Кб
Скачать

24. Погодження та затвердження проектної докумнтації.

Стадії ЄП,ТЄО,ТЄР,РП,П погоджуються з місцевими органами містобудування та архітектури відповідно до місцевих правил забудови відносно розміщення, раціонального використання намічених для відведення територій,відповідно проектних рішень , вимог архітектурно-планувального завдання, містобудівної документації.

За наявності особливих умов розташування об’єкта(історичні зони міста, підтоплював, зсувонебезпечні території)проектну документацію необхідно погодити з відповідними організаціями.

У випадках, коли у проектній документації на реконструкцію не передбачені зміни містобудівних умов, фасадів будинку, інженерне забезпечення, а також не порушуються вимоги з нормативної документації проектування, погодження проекту не проводиться.

Необхідне погодження у разі:

  • Зміни колірного рішення фасадів.

  • Зміни арх.. рішень які впливають на характер навколишньої забудови.

  • Зміни конструктивного рішення.

Комплексна державна експертиза проекту проводиться службами Укрінвестекспертизи з питань санепідеміологічного стану населення,екології, пожежної безпеки, охорони праці та енергозбереження.

Організації що виконують державну експертизу видають експертні висновки та рекомендації, на підставі яких замовник приймає рішення про затвердження проектної документації.

Затвердження проектної документації замовником є фактом прийняття під його повну відповідальність рішень, передбачених у проектній документації.

При цьому для всіх замовників незалежно від форми власності та джерела фінансування – перед державою, за дотримання обов’язкових нормативних вимог; а для інвесторів,що використовують державні бюджетні кошти – перед державою за дотримання вимог інвестиційної політики.

Затвердження фіксується в офіціальних документах у формі наказу,розпорядження або рішення.

25. Сутність організації та її основні ознаки.

Термін "організація" використовується у 2х значеннях:

  • Стале обэднання людей, що взаэмодiють мiж собою для досягнення певних цілей за допомогою матеріальних, правових, економiчних та інших умов.

  • Функція управління, метою якої э створення обэднання, або погодження дій його членів.

Ознаки органiзацii:

1. наявність хоча б 1 мети, яка объднуэ членів органiзацii

2. відокремлення полягає в замкненості внутрiшнiх процесів та наявності меж, які відокремлюють огранiзацiю від зовнішнього середовища.

3. розподіл праці

4.Iснування зв’язку між елементами органiзацii. Зв’язки можуть бути технологічними, економічними, iнформацiйними, соціальними та управлінськими.

5. саморегулювання – можливість органiзацii самостійно вирішувати питання внутрішнього життя з урахуванням обставин, що склалися та зовнiшнiх вказівок.

6. Органiзацiйна культура – це система цінностей, символів, зразків поведінки та переконань, які визначають характер взаэмовiдносин та поведінку спiвробiтников як на пiдприэмствi, так i на зовнішньому рiвнi.

Період існування органiзацii на ринку утворює життєвий цикл, який складається з наступних етапів:

- зародження

- зростання (розвиток)

- сталий розвиток

- зрiлiсть

- завершення дiяльностi

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]